Web Analytics
More
    Reklāma

    Tuvojas Google Project Ara viedtālruņi

    Jaunākie raksti

    Iespējams, ka esam lielu soli tuvāk Google Project Ara modulāro viedtālruņu iznākšanai. Sākotnēji tika plānots, ka Project Ara iznāks vēl 2015. gadā, bet plāni paputēja, jo Google nācās atteikties no magnētu izmantošanas Project Ara viedtālruņa kopā saturēšanai. Izvēlētās magnētu tehnoloģijas pamatā bija ideja, ka enerģija nepieciešama tikai magnētu “ieslēgšanai” un “izslēgšanai”. Project Ara viedierīces kopā saturēšanai nekāda papildus enerģija nebūtu nepieciešama.

    GFXBench mājaslapā nonākuši pirmie sintētiskās veiktspējas testi no Project Ara viedierīces. Tiek pieļauts, ka kāds jokdaris varētu būt viltojis viedierīces informāciju, lai apmānītu GFXBench. Arī Project Ara viedierīces tehniskie parametri izskatās nedaudz neticami, bet tik pat iespējams, ka Google cenšas slēpt patiesos Project Ara viedierīces tehniskos parametrus.

    Reklāma

    Project Ara viedierīce varētu būt aprīkota ar 1080p ekrānu, Qualcomm Snapdragon 810 procesoru un Android 6.0 Marshmallow operētājsistēmu. Dīvainie parametri ir 13.8 collu ekrāna izmērs un divas atmiņas – 10 un 25 GB apjomā.

    Google ar Project Ara cenšas izmainīt filozofiju par mūsdienu viedtālruņa iespējām un izskatu. Project Ara vajadzētu nonākt pie pircējiem apmēram gada laikā un Project Ara komanda ar video ziņo par saviem panākumiem. Lielākais Project Ara izaicinājums ir esošo tehnoloģiju pielāgošana saliekamā viedtālruņa kopā saturēšanai un darbināšanai. Project Ara varēs piemeklēt sev nepieciešamās tehniskās nianses (kameras, procesorus utt.), kā arī izskata noformējumus.

    ara-gfx

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    10 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    05.02.2016 11:59

    Hm… tuvojas… bet īsti nekādu datumu nemanīju rakstā… bet projekts baigi patīk, ar nepacietību gaidu gala rezultātu.

    Uldis M.
    05.02.2016 12:09

    Androīdisti nevar vien sagaidīt! Beidzot Androīd-telefona lietošanas ērtums tiks pacelta jaunā līmenī! Beidzot varēs ne tikai resetot, rūtot un flešot, bet varēs beidzot arī ķerties pie fiziskajām komponentēm! Jeīīī!
    Bet ja nopietni, tad kaut kad jau iepriekš rakstīju ka modulārais koncepts mūsdienās jau ir zaudējis savu jēgu, jo pat vidējas klases viedtālrunis ir nopakots ar ļoti labām komponentēm.

    Mārtiņš
    05.02.2016 12:22
    Reply to  Uldis M.

    Kāpēc zaudējis? Vidējas klases telefonos bieži klibo kamera, a pēkšņi pēc gada lietošanas man sagribās labāku kameru, tā vietā lai pirktu jaunu trubu es vnk ar ielieku labāku kameras moduli telefonā un lietoju tālāk.

    erikiss1
    05.02.2016 13:45
    Reply to  Mārtiņš

    Bet beigās komponentes būs tiiiik dārgas….

    Gaidāmais jau tuvojas, gadiem jau tuvojas :D

    Uldis M.
    05.02.2016 13:49
    Reply to  Mārtiņš

    Šeit es biju izteicis izsmeļošāku viedokli:
    http://kursors.lv/2015/08/18/google-oficiali-atliek-project-ara-iznaksanu-lidz-2016-gadam/
    Patiesībā jau tā ir tāda nedaudz sevis mānīšana – ielikšu citu kameru un mans telefons atkal būs kā jauns un varēšu atkal lietot 3 gadus svilpodams. Patiesībā tu tiec uzsēdināts uz bezgalīgas apgreidošanās mānijas… Liec, liec jaunas komponentes, tad saproti ka pati bāze jau novecojusi un jāņem nākamā paaudze un atkal greidojies un greidojies… un beigās ne lētāk, ne ērtāk kā lietot vienkārši gatavu nostrādātu telefonu…

    ej
    08.02.2016 00:13
    Reply to  Uldis M.

    Bet pērkot ik pa pusgadam jaunu iPhone nav sevis mānīšana, nav upgreidošana un tur viss ir čotka!

    Uldis M.
    08.02.2016 09:16
    Reply to  ej

    Nu ja ka nav! Jauns iPhone tiek pirkts nevis tāpēc ka vecais ir kļuvis nelietojams, bet tāpēc ka vienkārši patīk un gribas jaunās fīčas…
    Lūdzu nejaukt ar klucīšu konceptu – kurš būtībā radīts cilvēkiem, kuriem nav uzreiz tik daudz naudiņas, lai nopirktu gatavu nostrādātu ierīci, tāpēc tā pamazām jālasa pa gabaliņiem.

    x
    05.02.2016 15:55
    Reply to  Mārtiņš

    pēc gada tu nopērc normālu fotoaparātu un saproti, ka līdz šim esi sevi muļķojis ar domu, ka telefona kamera ir līdzvērtīga.

    Janis
    05.02.2016 16:30
    Reply to  x

    Kurš ir normāls fotoaparāts? :)
    Un kurš tad, kuru muļķo?

    Uldis M.
    05.02.2016 12:12

    Bet paga, specifikācijā rakstās displeja izmērs 13.8″ ???

    Reklāma