Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple arī Ķīnā ķeras pie atjaunojamo resursu izmantošanas

    Jaunākie raksti

    Apple grasās arī Ķīnā rādīt paraugu, daudzviet izmantojot atjaunojamus resursus. Sadarbībā ar World Wildlife Fund top mežu aizsardzības programma, kas ietver dabai draudzīgāku iepakojumu ražošanas procesu un atjaunojamas enerģijas izmantošanu Apple rūpnīcās.

    World Wildlife Fund norāda, ka Ķīna ir lielākais papīra izstrādājumu ražotājs un arī patērētājs pasaulē. World Wildlife Fund kopā ar Apple grasās piecu gadu laikā samazināt ūdens piesārņojumu, kas rodas papīra ražošanā, kā arī ieviest jaunu mežu izstrādes tehnoloģiju. Iepakojuma ražošanai tiks stādīti speciāli meži un netiks aiztiktas esošās mežu platības. Apple produkcijas iepakojumā izmantos būtisku otrreizējās pārstrādes papīra apjomu.

    Reklāma


    Apple apgalvo, ka jau šobrīd 87% no datu centru, veikalu un ofisu elektrības jaudām nāk no atjaunojamas enerģijas. Ķīnas ražotņu aprīkošana ar atjaunojamiem enerģijas resursiem vēl vairāk tuvinās uzņēmumu 100% atjaunojamas enerģijas izmantošanai ražošanas un pārdošanas procesu nodrošināšanā.

    Iepriekš rakstījām, ka Apple ASV teritorijā iegādājies 36 000 akrus (ap 15 000 ha) mežus, kur iegūs nepieciešamos kokus, lai nodrošinātu savu preču iepakojuma ražošanu. Apple norāda, ka kopējā mežu platība pārsniedz Sanfrancisko teritoriju. Uzņēmums plāno veidot mežus, kuri dod nepieciešamo koksni, bet tie netiek noplicināti.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    AZ
    11.05.2015 12:05

    To anglisko tekstu zem bildes jau nu varēja izdzēst:)

    11.05.2015 15:20
    Reply to  AZ

    Salabots!

    davfreim
    11.05.2015 17:21

    Fui, Apple, fui, tikai tāpēc ka Apple.
    Bet, ja nopietni, tad tikai priecē, ka pāriet uz atjaunojamām lietām, neesmu nekāds ūber-fanāts, un manu produkta izvēli neietekmē tas, cik “zaļa” ir kompānija, bet vienalga patīkami.

    Reklāma