Web Analytics
More
    Reklāma

    BBC izveidojis iespēju datoriem veidot visaptverošu skaņu izmantojot iPhone

    Jaunākie raksti

    Viens no populākajiem pasaules medijiem un apraides servisiem BBC piedāvā visai interesantu klausīšanās pieredzi, kura ļauj savienot datoru ar telefonu, sniedzot aptverošu klausīšanās pieredzi, skaņas plūsmai mainoties no datora uz telefonu.

    BBC jauno iespēju nodēvējis par Audio Orchestrator, kas veidots tā, lai satura veidotājiem sniegtu ērtu iespēju izmantot un attiecīgi pielāgot šo audio plūsmu starp datoru un telefonu vai planšetdatoru. Tāpat rīks ļoti precīzi ļauj dažādus skaņas fragmentus atskaņot tikai datorā un tikai telefonā, lai tādējādi veidotu plūdenu un aptverošu skanējumu.

    Reklāma

    Šī iespēja šobrīd ir sava veida testa versijā, jo vienīgais materiāls ir 13 minūšu audio materiāls, kurš nosaukts par “Dekamerona Naktīm”. Lai tam piekļūtu un izmēģinātu, ir jādodas uz speciālo BBC mājaslapu, pēc tam jānospiež “Try it” opcija pie nosaukuma un atvērsies jauna lapa. Tālāk nepieciešams pieslēgties jaunai klausīšanās sesijai, un pēc tam lapas augšpusē jānospiež uz “Click to add devices”, lai pieslēgtu iPhone vai iPad šai skaņas maģijai. To varēs vienkārši izdarīt noskenējot QR kodu ar kameras palīdzību. Kad tas izdarīts, var sākt klausīties stāstu, nospiežot “Begin”.

    Viss strādā ļoti labi un rīta agrumā šiem stāstiem bija savs šarms, pateicoties mūzikai un ieturētajai ieraksta balsij. Šajā audio ierakstā brīžiem mūzika skanēja tikai telefonā, kamēr balss ieraksts tika atskaņots datorā, taču ik pa brīdim tas viss mainījās, brīžiem balsij skanot telefona, veidojot šo skaņas plūsmu. Tādā veidā radot šo visaptverošo skaņas efektu, kopumā ļaujot pieslēgt līdz 100 papildus ierīcēm.

    Nākotnē BBC plāno piedāvāt vēl vairāk audio materiāla ar savu izveidoto risinājumu. To iespējams lietot arī Windows datoros, jo telefons sasaistās caur tīmekli, ne kādu īpašu Apple savienojumu.

    Avots9TO5Mac
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    17.08.2020 09:07

    Šitas ir interesanti. Redzēs, varbūt arī virtuālie mītiņi kļūs dabiskāki, ka cilvēki runā it kā no dažādiem nostūriem.

    Reklāma