Web Analytics
More
    Reklāma

    Pētījums parāda, ka liela daļa no mājām strādājošo izmanto savu privāto datortehniku

    Jaunākie raksti

    Uzņēmums IBM veicis pētījumu, kurā aptaujāti 2000 respondentu, kuri pandēmijas laikā pirmo reizi saskārās ar pieredzi ilgtermiņā strādāt no mājām, un kā norāda atbildes, tad 52% bijis jāizmanto savs privātais dators.

    Tehniskā nodrošinājuma trūkums ir tikai viena lieta, kuru atklāja šī aptauja, jo otra lielākā problēma bija kiberdrošība, par kuru uzņēmumi nesteidzās informēt savus darbiniekus, taču 8 no 10 aptaujātajiem uzskatīja, ka darbavietas ir pietiekami drošas un aizsargātas pret kiberuzbrukumiem. Saistībā ar šo papildus drošību strādājot no mājām, 47% no aptaujātajiem nesaņēma nekādas instrukcijas vai papildus rīkus, kurus izmantot tās nodrošināšanai.

    ReklāmaAdvertisement

    Šis īpaši attiecas uz savu privāto datoru lietošanu, jo tas nozīmē, ka gan uzņēmuma iekšējās sistēmas var tikt pakļautas ārējiem riskiem, kā arī darbiniekiem ir pieeja informācijai, kuru itin viegli varētu nodot konkurentiem. Tāpat tas attiecas uz video zvaniem, kuros tiek nodota kāda svarīga informācija vai citiem ir iespējams pārāk daudz redzēt darbinieka privātās telpas robežās, jo vairāk nekā pusei notiek no viena līdz pieciem videozvaniem nedēļā. Pārrunāto informāciju kāds arī var noklausīties, līdz ar to it kā vienkāršas darba lietas strādājot no mājām diezgan ātri var kļūt par kiberdrošības un uzņēmuma riskiem.

    Aptaujā piedalījušies respondenti no ASV. Mani pārsteidz lielais skaits ar tiem cilvēkiem, kuriem jālieto savs privātais dators darba uzdevumiem, jo šobrīd personīgi saskaroties ar šo lietu ikdienā, saprotu, ka tas tomēr nav ērtākais variants. Savā ziņā ar vienu datoru var itin ātri tikt klāt kādai savai lietai, bet no otras puses patiešām darbs ir darbs, un tam jānorit savā vidē, kur jābūt pieejai visām nepieciešajām sistēmām, drošai informācijas apmaiņai, kā arī videi, kurā ērti strādāt. Tāpat dažādu e-pastu un lietotāju sajaukšanās ar privātajiem datiem kādā brīdī var pārklāties, veicinot kļūdu rašanos.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Vitaly
    01.07.2020 10:23

    Jā, mani arī pasteidz un mazliet sarūgtina, ka darba devēji nenodrošina ar datortehniku, taču es jau sen atradu sev piemērotu risinājumu, lai vairākas vides nepārklātos: darbs, mācības, privātie dati. Iepriekš es izmantoju virtualizācijas rīkus, tādus kā VirtualBox, Qemu, bet tagad man pilnība pietiek ar LXD/LXC.
    Protams visiem šāds risinājums neder, bet lielākai daļai vienkāršo lietu pildīšanai kā manipulācijām ar epastu, pārlūku, dokumentiem, utt. tas perfekti der.

    Reklāma