Web Analytics
More
    Reklāma

    Tet ievieš jaunu drošības risinājumu maziem un vidējiem uzņēmumiem

    Jaunākie raksti

    Atbildot nemitīgi pieaugošai krāpniecības izplatībai, kā arī kiberkrāpnieku metožu attīstībai, Tet ievieš jaunu tīkla drošības risinājumu “Tīkla vairogs” maziem un vidējiem uzņēmumiem. Tieši šie uzņēmumi resursu trūkuma dēļ biežāk var tikt pakļauti lielākam drošības riskam un tādēļ nepieciešams ērts, drošs, uzticams un vienlaikus izdevīgs risinājums, kas spēj nodrošināt nozīmīgu kiberdrošības aizsardzību pat, ja uzņēmums ir tikko uzsācis savu darbu vai tajā ir kaut tikai viens dators.

    Mazie un vidējie uzņēmumi ir vilinošs mērķis kibernoziedzniekiem, galvenokārt tāpēc, ka to resursi ir ierobežoti, nav iespējas algot komandā kiberdrošības speciālistus un iegādāties sarežģītas drošības programmatūras. Šādu uzbrukumu rezultātā var rasties ievērojami finansiāli zaudējumi, tikt nodarīts kaitējums uzņēmuma reputācijai un pat slēgts uzņēmums. Tet “Tīkla vairogs” izstrādāts, lai piedāvātu nozīmīgu kiberdrošības aizsardzību un sniegtu drošības sajūtu uzņēmējam, ka viņa biznesu negaidīti neapturēs kiberuzbrukums, pat ja uzņēmumā ir tikai viens dators un tas ir savas attīstības sākumā.

    Reklāma


    “Ticu, ka Tet izstrādātais “Tīkla vairogs” būs ļoti vērtīgs risinājums maziem un vidējiem uzņēmumiem, neatkarīgi no jomas, kurā tas darbojas. Skaidrs, ka drošība ir pamatnoteikums, lai uzņēmums varētu attīstīties un būt pārliecināts par savu nākotni, bet ne vienmēr tam ir pietiekami resursi un prasmes, lai varētu par to parūpēties. Tādēļ radījām “Tīkla vairogu” – plašam uzņēmumu lokam pieejamu risinājumu, ko pārvaldīt ir viegli un ērti arī bez pamatzināšanām IT jomā,” uzsver Edgars Grandāns, Tet komercdirektors.

    Lai uzņēmumā ieviestu Tet “Tīkla vairogu”, nav nepieciešama nekāda papildus programmatūras instalācija un uzturēšana – risinājums strādā caur Tet optiskā vai DSL interneta Wi-Fi rūteri un pasargā visas ierīces, kas tam ir pieslēgtas. Attiecīgi tiek automātiski filtrēts viss saturs, kam tiek piekļūts no tīklā esošajām ierīcēm un “Tīkla vairogs” bloķē kaitniecisku saturu, vīrusus, ļaunatūru un citus drošības riskus.

    Ar ērtu pārvaldības paneli var pārredzēt visus draudus, kas novērsti, izveidot drošo un bīstamo vietņu sarakstus un pārvadīt tos. Risinājums ļauj arī lietotājam bez pamatzināšanām IT jomā sekot līdzi notikumiem tīklā. Piemēram, ja darbinieks saņem krāpnieku e-pastu un nejauši nepamana, ka tas ir viltots un uzklikšķina uz saites šajā vēstulē, “Tīkla vairogs” atpazīst aizdomīgo vietni un bloķē tai pieeju – lietotājs savas ierīces ekrāna redz brīdinājuma lapu un paskaidrojumu, kāpēc saite netika atvērta.

    “Tīkla vairogs” īpaši noderēs nelielos birojos, ražotnēs un noliktavās, kā arī iestādēs, kur ir klientu plūsma – kafejnīcās, salonos, medicīnas iestādēs. Tas var arī tikt izmantots kā drošības papildinājums lielu izņēmumu filiālēs. Turklāt risinājums pasargās arī viedierīces, kas tiek pieslēgtas Tet internetam, kam pievienots “Tīkla vairogs”. Tādēļ var pasargāt no kiberuzbrukumiem gan pašu uzņēmumu un tā darbiniekus, gan arī uzņēmuma klientus, kas uzturas, piemēram, kafejnīcā, nodrošinot, ka tās piedāvātās interneta savienojums ir īpaši drošs.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Profs
    15.05.2024 20:34

    “ja darbinieks saņem krāpnieku e-pastu” – nesapratu, tad aizsargā vai neaizsargā tīklu… Mazliet pretrunīga preses relīze, jo normāli būtu, ka krāpnieciskie e-pasti nemaz līdz darbiniekam nenonāk. Kāpēc? Darbinieki var strādāt arī attālināti vai skatīt ziņas uz saviem telefoniem un tad ja TET serviss izlaiž cauri krāpniecisku e-pastu, tad tas var kompromitēt lietotāja kontu tā personiskajā telefonā/datorā un vēlāk, kad tas pieslēdzas tīklam – jau kompromitē visu tīkla infrastruktūru. Tehniski kontrolēt krāpnieciskos e-pastus nemaz nav tik sarežģīti pat

    Reklāma