Web Analytics
More
    Reklāma

    Sony ULT Wear bezvada austiņu apskats

    Jaunākie raksti

    Aprīļa sākumā zīmols Sony izziņoja jaunu skaļruņu un bezvada austiņu līniju ULT. Šīs sērijas produkti liks sirdij pukstēt straujāk tiem mūzikas cienītājiem, kuri izbauda un novērtē jaudīgu, basu piepildītu mūziku. Par to ir lieliska iespēja pārliecināties mūsu Kursora komandai, jo es notestēju jaunās sērijas bezvadu austiņas ULT Wear, bet Keitija testēja skaļruni ULT Power Sound.

    Visu jaunu ULT līnijas produktu iezīme ir speciāla poga ar tādu pašu nosaukumu “ULT”, kas ļaus nomainīt basu intensitāti, un par to jau sīkāk apskatā.

    ReklāmaAdvertisement

    Tehniskā specifikācija

    • Savienojumi: bezvadu Bluetooth 5.2
    • Skaļruņi: 40mm
    • Izmērs: ‎23.5 x 20.3 x 6.9cm
    • Frekvences: 20 ~ 20 000Hz
    • Akumulators: līdz 30h
    • Svars: aptuveni 255 grami
    • Krāsa: balta, melna, pelēka
    • Aksesuāri komplektā: USB Type-C vads, 3.5mm kabelis, kastīte pārvadāšanai
    • Cena: 199 EUR

    Izskats un uzbūve

    Vizuālajā ziņā šīs bezvadu austiņas neizceļas ar kādiem īpašiem dizaina elementiem vai risinājumiem. Tās ir būvētas no plastmasas, kas ir visai normāls standarts attiecīgajā cenu kategorijā, kā arī nodrošina vieglu svaru, jo lielās over-ear austiņas var nogurdināt pēc ilga nēsāšanas laika. Sony ULT Wear svars ir 255g.

    Galvas balsts ir veidots no mīksta un ērta materiāla, tāpēc tās būs grūti sajust, atrodoties uz galvas. Nebūs nepatīkama spiedoša sajūta, bet kas ir svarīgi, tās stingri turēsies atbilstošajā pozīcijā. Tāpat ausu spilventiņi ir mīksti un tie nenospiedīs ausis. Sony ULT Wear tiešām var nēsāt vairākas stundas, neuztraucoties, ka tās radīs neērtības sajūtu.

    Vienīgi karstākā laikā jārēķinās, ka austiņas sāks svīst pie ausīm, jo tās pietiekami stingri pieguļ. Domāju, ka no šī faktora nespēj izvairīties nevienas over-ear tipa austiņas. Tāpat tiem, kuri ikdienā nēsā brilles, jārēķinās ar papildu darbu, ērtas pozīcijas pielāgošanai, jo briļļu kājiņas traucē ērtai un ātrai austiņu uzlikšanai. Būs nepieciešams papildu laiks, lai austiņas un brilles sakārtotu ērtā pozīcijā.

    Par vienīgo vizuālo knifu var uzskatīt īpašo ULT pogu, kas pārslēdz basa režīmus. Tā vizuļo violetos toņos, lai izceltu šīs sērijas rokrakstu. Papildu tam kreisajā skaļrunī būs atsevišķa ieslēgšanas/izslēgšanas poga, kā arī vēl viena papildu poga, kas regulē trokšņu slāpēšanas režīmus. Tomēr šīm bezvadu austiņām ir daļēja vadība ar pogām, tāpēc ka labā austiņa ir paredzēta skārienjutīgām kustībām. Ar to palīdzību būs iespējams pārslēgt dziesmu vai regulēt skaļumu, kā arī uzsākt un apstādināt klausīšanos.

    Avots: Sony

    Sonu ULT Wear ir saliekamas austiņas, lai tās būtu vieglāk pārvadāt. Paši skaļruņi griezīsies ap savu asi, tāpēc tos var sagrozīt dažādās pozīcijās un tie viegli pielāgosies dažādām ausīm. Kā arī būs iespējams salocīt to daļu, kurā skaļrunis stiprinās pie galvas savienojuma. Tikmēr garuma regulēšana Sony ULT Wear notiek pa vidu galvas stīpai, no kuras izbīdīsies kājiņas.

    Jāsaka, ka praksē šis risinājums tomēr man ne līdz galam patika. Pirmkārt, kaut kā intuitīvi augstumu gribējās regulēt bīdot pašus skaļruņus. Otrkārt, varētu likties, ka šāda regulācija tieši samazina nejaušu izmēru maiņu, tomēr realitātē austiņas itin bieži pašas pārregulējās, kad atradās noliktas uz kakla. Īpaši tas krita acīs, kad tika grozīta galva. Tas varētu būt saistīts ar to, ka šī regulēšanas sistēma arī ir no plastmasas un nebija pārāk stingra.

    Ja austiņas atrodas stabili virs matiem ierastajā pozīcijā, tad nekādu izmēru maiņu es nenovēroju. Katrā ziņā varētu likties, ka austiņas ir plastmasīgas, piedodot lētuma piegaršu, tomēr jāsaka, ka tā galīgi nav. Tās atstāj pieņemamas kvalitātes produkta iespaidu, kā arī vedina uz atbilstošo cenu kategoriju. Ērtākai pārvadāšanai un uzglabāšanai Sony ULT Wear komplektā ir pelēkas krāsas kastīte, kurās ielocīt austiņas. Forši, ka tām vienmēr fonā ir pareizā novietojuma attēlojums. Šajā kastītē varēs glabāt arī uzlādes vadu.

    Skanējums

    Sony ULT Wear bezvadu austiņas ir aprīkotas ar V1 procesoru, kas apstrādā skaņu uzņēmuma premium segmenta austiņām no 1000X sērijas. Šis modelis ir aprīkots ar 40mm draiveriem, kas principā ir šādu austiņu standarts, un tehniskā specifikācija norāda uz Sony vēlmi šajās austiņās ielikt atbilstošas kvalitātes skanējumu.

    Uzreiz ir skaidrs, ka šīs austiņas nebūs paredzētas klasiskās mūzikas un instrumentālam baudījumam. Arī Sony apzīmē šo produktu līniju ar uzsvaru uz basiem. Līdz ar to tās ir vairāk piemērotas elektroniskajai, deju un citu žanru mūzikai, kurās ir izteikts ritms. Par to arī atbild speciālā ULT poga. Tai ir divi režīmi, no kuriem pirmais iedos mērenu basa pastiprinājumu, bet otrais mēģinās tos maksimāli izcelt.

    Praksē var just atšķirību, tomēr jāsaka, ka noteikti ir jāklausās mūzika, kurā basi jau paši par sevi ir izteikti, kā arī mūzika būs jāklausās pietiekamā skaļumā, lai justu šo atšķirību. Tomēr labā pozīcija uz ausīm nodrošinās labu skaņas izolāciju, kas ļaus izbaudīt šo ballīti savās ausīs.

    Tas saslēdzas kopā ar aktīvo trokšņu slāpēšanu, par ko atbild Sony V1 procesors. Jāsaka, ka fona trokšņu slāpēšana ir apmierinoša. Nevarētu teikt, ka tā pilnībā slāpēs ārējās skaņas, ļaujoti iegrimt savā pasaulē, tomēr austiņas noteikti samazinās mašīnu trokšņus un visu vidē apkārt esošo, ļaujot iegrimt koncertā, kas notiek ausīs.

    Papildu tam Sony piedāvā dažādus trokšņu slāpēšanas režīmus, no kuriem viens tos maksimāli slāpē, bet otrs koncentrējas uz to, lai laistu cauri balsi un dažādas drošības skaņas, kuras būtu jādzird, atrodoties kustībā pilsētas vidē. Šādus risinājumus varam redzēt daudziem citiem zīmoliem. Jāpiemin, ka over-ear austiņu labā lieta ir tā, ka jau paši skaļruņi nosedz ausis, veidojot pasīvo ārējo trokšņu slāpēšanas kārtu. Tas ir patīkams ieguvums, ko nevar tā novērtēt, lietojot mazās in-ear tipa austiņas.

    Kopējais skanējums ir labs, jau izņemot austiņas no iepakojuma un ieslēdzot tās pirmo reizi. Tomēr katram lietotājam ir iespējams regulēt savus uzstādījumus, kā arī izmantot dažādus uzstādījumus lietotnē, lai tos ērtā veidā pielāgotu savai gaumei. Interesanta lieta, ko Sony mēģina piedāvāt ar šīm austiņām un lietotni, ir automātiska vietas noteikšana un trokšņu slāpēšanas regulēšana.

    Piemēram, var uzstādīt, ka atrodoties darbā, būs ieslēgta maksimāla trokšņu slāpēšana, bet ejot pa ielu un esot kustībā, cauri tiks laistas brīdinājuma skaņas un balss, ja kāds runā lietotāja virzienā. Protams, šo visu ir iespējams pielāgot manuāli pēc saviem ieskatiem vai paļauties uz Sony automātiskajiem algoritmiem.

    Ikdienas lietošana

    Atsevišķu sadaļu šo austiņu apskatā vēlos iedalīt lietotnei Sony Headphones Connect, jo tā ir ļoti liela daļa no Sony ULT Wear lietošanas. Pirmkārt, bez tās nemaz nav iespējams pirmajā reizē uzstādīt un palaist šīs austiņas. Otrkārt, dažādi uzstādījumi tiek veikti vienīgi ar šīs lietotnes palīdzību, tā kā tā ir pilntiesīga daļa no normālas austiņu lietotāju pieredzes.

    Ar Headphones Connect lietotnes palīdzību varēs pieslēgt īpašu 360 grādu mūzikas klausīšanās režīmu. Tas ir kaut kas, ko citi zīmoli dēvē par telpisko skaņu. Tiesa, Sony gadījumā būs jālieto noteikti mūzikas straumēšanas servisi, piemēram, Tidal. Tāpat lietotne jau pirmajā uzstādīšanas reizē piedāvā iespēju saregulēt skanējumu pēc iepriekš sagatavotiem parametriem. Tos ir iespējams mainīt, klausoties piemērus un izvēloties savai ausu labskanībai patīkamāko.

    Ļoti interaktīva daļa bija tā, ka lietotne uzskaita dažādus austiņu lietošanas veidus un par to dod nozīmītes jeb sasniegumus. Tas ir kaut kas līdzīgs, ko redzam videospēles, kad esam veikuši kādus noteiktus uzdevumus. Piemēram, tā būs digitālā nozīmīte par to, ka austiņas lietotas vairākas dienas pēc kārtas, vai tik un tik stundas tās ir izmantotas darbavietā.

    Tā kā to ir iespējams panākt ar lietotni, tad arī ir iespējams sekot līdz saviem lietošanas paradumiem. Redzēt to, cik stundas austiņas tiek lietotas dažādos ikdienas darbos. Papildu tam lietotne piedāvā iespēju automātiski sekot lietotāja paradumiem un kustībai. Jāsaka, ka šī atpazīšana, vai esmu sabiedriskajā transportā, kustībā vai miera stāvoklī, bija ļoti precīza. Papildu tam ir iespējams manuāli definēt dažādas lokācijas un atbilstošos trokšņu slāpēšanas režīmus.

    Lidz ar to es novērtēju, cik daudz darba Sony ir ieguldījis, lai mūzikas klausīšanos padarītu interaktīvu, kā arī radītu papildu pievienoto vērtību savām jaunajām ULT Wear bezvadu austiņām.

    Nobeigumā

    Bija patīkami uz savām ausīm notestēt un pārbaudīt lielās over-ear tipa austiņas, jo ikdienā lietoju mazās in-ear. Tām noteikti ir gan savi plusi, gan mīnusi, bet tas vairāk gaumes jautājums. Sony ULT Wear man tiešām patika, jo tās ir vieglas un sniedz atbilstošo skaņas kvalitāti, ko varētu sagaidīt no šīs cenu kategorijas produkta.

    Tās ir viegli lietot ikdienā, kā arī Sony cenšas lietošanu padarīt atraktīvāku ar dažādiem uzlabojumiem no lietotnes puses. Šīs bezvadu austiņas noteikti būs paredzētas vairāk elektronikas, hip-hop un līdzīgu žanru mūzikas cienītājiem, kur var labi sadzirdēt basus, jo tā arī ir ULT produktu līnijas iezīme. Kā arī Sony šajās austiņās ir iekļāvuši daļu no tām tehnoloģijām, kas ir pieejamas zīmola premium austiņās.

    AvotsSony
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Torsons
    13.06.2024 14:40

    Sony lietotnei ir būtisks trūkums – tā nav pieejama Windows un MAC. Ja vajag austiņas pakonfigurēt un pārsvarā tās lieto ar datoru – pāro ar telefonu un konfigurē. Pēc tam atpakaļ.

    Uldis
    14.06.2024 09:02

    Varbūt kāds ir pētījis – ar ko šīs ir sliktākas par līdz šim zināmajām WH-1000XM sērijas ausīm, kuras maksā teju uz pusi dārgāk?

    Reklāma