Web Analytics
More
    Reklāma

    Arī “Tidal” ķeras pie darbinieku masveida atlaišanas

    Jaunākie raksti

    Pirms pāris dienām rakstījām, ka “Spotify” veic darbinieku masveida atlaišanu un no amatiem atbrīvojis 17% darbaspēka jeb vairāk nekā 1500 strādājošo. Tagad par līdzīgu soli informējis vēl viens nozares spēlētājs “Tidal”, kas savu darbaspēku samazinās par vairāk nekā 10%. Tas netieši norāda uz to, ka mūzikas straumēšanas nozarē sākusies lejupslīde.

    Par “Tidal” darbinieku atlaišanas plāniem paziņoja tā māteskompānija “Block”, kuras vadītājs ir bijušais “X” (“Twitter”) šefs Džeks Dorsijs. Paredzams, ka atlaišana varētu skart ap 1300 “Tidal” darbinieku. Kā galvenos iemeslus šādam solim Dorsijs norādījis uz vēlmi racionalizēt uzņēmuma darbību un samazināt izmaksas, ieslēdzot taupības režīmu un sabremzējot “Tidal” izaugsmi. Līdzīgus iemeslus darbinieku masveida atlaišanai iepriekš minējusi jau virkne citu tehnoloģiju gigantu.

    Reklāma

    Jāsaka, ka šogad kopumā ļoti daudzi tehnoloģiju milži ķērās pie darbinieku masveida atlaišanas, baidoties par gaidāmajiem ekonomiskajiem izaicinājumiem un savu finansiālo drošību. Tehnoloģiju nozarē šogad vien likvidētas ap 240 000 darbavietu, kas ir uz pusi vairāk nekā pērn. Bez “Spotify” un “Tidal” darbinieku rindas paretinājuši arī, piemēram, “Google”, “Microsoft”, “Amazon”, “Meta”, “Snap”.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Atlaidies dīvānā
    09.12.2023 02:48

    Bet kapēc par šo jau kurais raksts šogad? Viņiem aizliegts kādu atlaist? Tas kāds noziegums?

    Kursors.lv
    09.12.2023 08:57

    Šonedēļ informējām, ka darbiniekus atlaida Spotify un šķita, ka ir svarīgi pieminēt arī to, kas notiek Tidal pusē.

    Vidvuds
    09.12.2023 22:03

    Ko tu čīksti? Kur rakstā ir minēta autora nostāja vai viedoklis par faktu? Ko grib to raksta. Raksts ir kārtējais pierādījums ka pasaules ekonomika bremzējas un jutīsim to arī LV.

    Villijs
    11.12.2023 10:47

    Bišķ iereklamēšu savu pieredzi ar Tidal.

    Sakotnējais iespaids no Džeja-Zē laikiem nekāds, jo šie grandi man ir tukša vieta, bet kopš Dorsija iesaistes serviss ir pieņēmies prātā un piedāvā pa labu cenu produktu kurš ir vairāk tendēts mūzīkas baudītajam, ne tikai pasīvam Top40 pātērētājam. Var izvēlēties izvades ierīci pa tiešo uz DAC, var atrast orģinālās albuma versijas (kuras Spotify slēpj un liek izmantot nolādētos Remāsterus) un mūzika klāsts ir ļoti plašs. Video klipu esamība arī ir feins bonuss. Reti izmantoju, bet ir feini. Automātiski izveidotie mūzikas saraksti arī labi atbilst gaumei. Nav jāpērk dārgākais servisa gals, jo tur tikai iegūst MQA atkodēšanu, kas man liekas ir fufelis, jo tad vajag maģisko MQA DAC speciāli. Franciski sakot figņa.

    Pats klients gan jāsaka ir mazliet bremzīgs, bet ne tuvu sūdizrāde kā AppleMusic kurš ir totāls mēsls gan Windows vidē gan prot smirdēt iOS. Spotify sava klienta tehnisko pusi ir vairāk atstrādājuši.

    Stabili iesakāms serviss. Vājāks tikai ar to ka nav radierakstu, bet man tie nav vajadzīgi mūzikas straumēšanas vidē. LR1 lietotne ir palikusi gana stabila lai klausītos atvērtos failus un ŠĪS DIENAS ACĪM.

    Reklāma