Web Analytics
More
    Reklāma

    “Spotify” atlaiž 17% darbinieku

    Jaunākie raksti

    Kad jau izskatījās, ka lielie tehnoloģiju giganti ir pabeiguši darbinieku masveida atlaišanu, audio straumēšanas milzis “Spotify” paziņojis, ka atlaiž 17% no globālā darbaspēka. Tā kā kompānijā strādā ap 10 000 darbinieku, atlaišana varētu skart vairāk nekā 1500 strādājošo, kuri par savu likteni tika informēti pirmdienas pēcpusdienā.

    Savā paziņojumā darbiniekiem “Spotify” dibinātājs un izpilddirektors Daniels Eks uzsvēra, ka “atbilstošs nodarbināto skaits ir svarīgs, lai uzņēmums varētu stāties pretī gaidāmajiem izaicinājumiem”. Kā galvenos izaicinājumus, ar ko “Spotify” šobrīd saskaras, Eks norādīja uz lēno ekonomikas izaugsmi un pieaugošajām kapitāla izmaksām.

    Reklāma

    Jāpiezīmē, ka šis nav pirmais darbinieku atlaišanas vilnis, ko “Spotify” īsteno. Šī gada jūnijā uzņēmums likvidēja 6% darbavietu, savukārt janvārī atlaida vēl pāris simtus strādājošo. Eks arī norādījis, ka daudziem varētu radīt neizpratni šāda pēkšņa darbinieku masveida atlaišana, ņemot vērā “Spotify” pozitīvos iepriekšējā ceturkšņa finanšu rezultātus un kopējo sniegumu. Viņš atklājis, ka pašreiz norit diskusijas par mazāku darbaspēka samazinājumu 2024. un 2025. gadā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    nedarata
    05.12.2023 10:15

    Tehnoloģiju giganti varētu mācīties no Latvijas valsts iestādēm, kur viss ir tik izcili, ka gadu desmitgadēm nav nepieciešama darbinieku atlaišana. Ja jau Danielam ir 0 kompetence, tad varētu paciemoties Latvijā.

    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    05.12.2023 16:00

    STOPify 😢

    Reklāma