Web Analytics
More
    Reklāma

    POCO F6 Pro viedtālruņa apskats – flagmaņu slepkavas atgriešanās

    POCO F6 Pro patiešām ir tuvākais tam, ko šobrīd varētu nosaukt par flagmaņu slepkavu. F6 Pro ir labākais, ko POCO jebkad ir radījis.

    Jaunākie raksti

    Šī brīža realitāte nav pārāk iepriecinoša pircējiem – cenas iet uz augšu, bet piedāvājums stāv uz vietas. Jau pāris gadu inflācija un globālās dižķibeles ir nokāvušas agrāk tik ļoti mīlētos flagmaņu slepkavas. Tajos tālajos laikos bija pieejami viedtālruņi ar flagmaņu veiktspēju gandrīz par puscenu. Kā izrādās, tad brīnumi tomēr notiek, un šogad POCO ir nolēmis iepriecināt lietotājus ar flagmaņkāvi. Runa ir par POCO F6 Pro, ko mūsu daiļā apskatniece Keitija varēja apčamdīt POCO F sērijas prezentācijā, tālajā Dubaijā, bet es saņēmu vēl pirms izziņošanas. Ar to gribēju teikt, ka ražotāja mārketings strādā tik pat nopietni, kā lielāki/vecāki ražotāji. Par to jau pirmā uzslava! Bet nesatraucieties, tas neietekmēs mūsu objektivitāti, tādēļ ļausimies gan priekam, gan meklēsim, kur piekasīties.

    ReklāmaAdvertisement

    Jāteic, ka es vienmēr esmu ar interesi sekojis POCO F sērijai, jo tā ir tiešs turpinātājs leģendārajam Pocophone F1 un tā turpinātāji nereti mūsu topos nonākuši vidējās klases pirmajās vietās. Piemēram, POCO F5 Pro pagājušajā gadā kronējām par vidējās klases karali. Man ir pamatotas aizdomas, ka šī būs tā reize, kad POCO izdosies divus gadus pēc kārtas iekāpt vienā un tajā pašā upē, jo pēc pāris nedēļu testa, varu teikt, ka F6 Pro ir labākais, ko ražotājs ir piedāvājis. No pērnā modeļa uzlabots ekrāns, korpusa materiāli, veiktspēja, vada uzlāde un galvenā kamera. Tiesa gan, palielinājusies arī cena. Piemēram, oficiālajā Xiaomi veikalā F6 Pro nopērkams, sākot no 629 eiro. Labā ziņa, ka POCO modeļiem cena ir fleksibla un visai strauji kūst. Turklāt atsevišķās internetbodēs F6 Pro jau tagad pieejams par vidējās klases cenu, tādēļ arī mēs šo ievietosim vidējās klases piedāvājumā, kur tas izskatās diezgan pārliecinoši.

    POCO F6 Pro tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 14, HyperOS
    • Ekrāns: 6.67 collu AMOLED, 1440 x 3200, 20:9 malu attiecība, ~526 ppi, 107.4 cm2, ~89.0% ekrāna un korpusa attiecība, 68B krāsu, 120Hz ātrā atsvaidze, Dolby Vision, HDR10+, 4000 nitu maksimālais spilgtums, Corning Gorilla Glass 5 aizsargstikls
    • Procesors: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 (4 nm), astoņi kodoli: 1×3.2 GHz Cortex-X3 & 2×2.8 GHz Cortex-A715 & 2×2.8 GHz Cortex-A710 & 3×2.0 GHz Cortex-A510, Adreno 740 video apakšsistēma
    • RAM: 12/16* GB
    • Atmiņa: 256/512 GB/1* TB, UFS 4.0
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6/7, tri-band, Wi-Fi Direct, Bluetooth 5.3 (A2DP, LE, aptX HD, LHDC), USB Type-C 2.0, NFC, 3G/4G/5G
    • Pozicionēšana: GPS (L1+L5), BDS (B1I+B1c+B2a), GALILEO (E1+E5a), QZSS (L1+L5), NavIC (L5), GLONASS
    • Papildu: zem ekrāna novietots optiskais pirkstu nospiedumu lasītājs, stereo skaļruņi (24-bit/192kHz Hi-Res & Hi-Res bezvadu audio), IP54 putekļu un šļakstu aizsardzība, žiroskops, kompass, infrasarkanais raidītājs
    • Kameras: aizmugurē: 50 MP, f/1.6, 1/1.55″, 1.0µm, PDAF, OIS galvenā kamera; 8 MP, f/2.2 ultra platleņķa kamera; 2 MP, f/2.4 makro kamera; LED zibspuldze; HDR; 8K@24fps, 4K@24/30/60fps, 1080p@30/60/120/240/960fps, 720p@1920fps, gyro-EIS video. Priekšā – 16 MP pašiņu kamera, HDR, 1080p@30/60fps, gyro-EIS
    • Izmēri un svars: 160.9 x 75 x 8.2 mm, 209 g
    • Akumulators: 5000 mAh, 120W ātrā vada uzlāde, PD3.0, QC3+, lādētājs komplektā
    • Cena: 629 eiro (12/512 GB), 712* eiro (16/1 TB), bet internetbodēs var atrast lētāk

    *testa ierīcei

    Dizains – skaistākais korpuss, kādu POCO radījis

    Izpakojot POCO F6 Pro var pamanīt trīs lietas – korpuss beidzot veidots no premium materiāliem, dizaina valoda ir aizdomīgi redzēta, bet aizmugure veidota, izdabājot Āzijas gaumēm. Par visu pēc kārtas. POCO F6 Pro turpina POCO X6 Pro dizaina valodu. Tikai atšķirība, ka plastmasa aizstāta ar stiklu un alumīniju, tādēļ plaukstā F6 Pro jūtas lieliski, un ne par matu sliktāk par dārgākiem flagmaņiem. Šī ir pirmā reize, kad ražotājs ticis pie pilnvērtīga premium materiālu korpusa. Aizmugures stikls ir maigi matēts, tādēļ tas uz galda neslīd un nekrāj pirkstu nospiedumus pat baltajā versijā. F6 Pro pieejams melnā un baltā noformējumā. Abi saņēmuši pērļu rakstu, kas spēlējas gaismā. Šis noteikti nav vulgārākais noformējums, kāds no Āzijas nācis, bet noteikti ir nodeva āziešu gaumēm, kam patīk dažādi rakstiņi un ornamenti. Kāds tur brīnums, noieta tirgus jālutina. Kopumā aizmugure uzskatāma par lakonisku un pat tīri pievilcīgu. Labā ziņa, ka garenās kameru salas dēļ F6 Pro ir viens no retajiem viedtālruņiem, kas uz galda gāzelējas vien nedaudz. Katrā ziņā POCO F6 Pro padevies tāds, ka to pat negribas ietērpt aizsargmaciņā.

    Visizteiktāk premium sajūtu rada plakanais, vēsais, matētais alumīnija rāmis. Labajā pusē tas papildināts ar stingriem alumīnija taustiņiem, bet kreisā puse atstāta klāra. Augšā vietu radis vien mikrofons un infrasarkanais raidītājs, bet viss pārējais atrodams rāmja apakšā.

    POCO F6 Pro dizains tiešām būtu uzskatāms par skaistāko, kādu ražotājs izveidojis, premium materiāli rokā šķiet pārliecinoši, estētiski dizains ir pievilcīgs un tas ir arī visai praktisks. Tomēr, nav saprotams, kādēļ F6 Pro saņēmis vien IP54 šļakstu noturību. Prasītajā cenā jau prasītos pilnvērtīga ūdens aizsardzība, kādu piedāvā Samsung, Google un Sony. Aizsardzību vēl mulsinošāku padara fakts, ka POCO F6 (bez Pro, kam apskats jau top) saņēmis augstāku IP64 aizsardzību, bet Xiaomi 13T, kas atrodams lētākā cenā, jau pilnvērtīgu IP68 aizsardzību. Šis arī ir vienīgais punkts, kas dizainu šķir no izcilības.

    Flagmaņu ekrāns

    POCO F6 Pro ekrāns ne vien piesmej jebkuru vidējās klases ekrānu, bet atsevišķos parametros atstāj kaunā pat dažu labu flagmani. F6 Pro ekrāns saņēmis 1440 x 3200 izšķirtspēju, kas ir ne vien augstākā vidējā klasē, bet pat nedaudz pārspēj Samsung Galaxy S24 Ultra un Xiaomi 14 Ultra pikseļu blīvumu. Tas protams nenozīmē, ka vienmēr tāda tiks izmantota, jo pēc noklusējuma iestatīta FHD+ izšķirtspēja, bet šis ir fakts, ar ko lielīties mārketingam. Otrs lielības cienīgs fakts ir spilgtums, kas spēj sasniegt 4000 nitu. Tas nozīmē, ka POCO F6 Pro kronējams par spilgtuma karali (mūsu platuma grādos). Tomēr jau atkal jānorāda, ka šāds spilgtums tiek piemērots nelielam pikseļu daudzumam, neilgu brīdi, ja HDR saturu baudīsi spilgtā saulē. Cilvēkiem saprotamā valodā – ekrāns ir gana spilgts, lai nesagādātu problēmas saulainā dienā, pat ar saulesbrillēm.

    Arī pārējie parametri ir līmenī. Ekrāns spēj attēlot 68 miljardu krāsu, ir pieejama plūstoša 120Hz ātrā atsvaidze, satura fenšmekeri novērtēs HDR10+ un Dolby Vision atbalstu, skata leņķi ir lieliski, krāsas teicami kalibrētas un kontrast ir izcils. Vienīgā mulsinošā izvēle nav saistīta ar izcilo matricu. F6 Pro saņēmis Corning Gorilla Glass 5 aizsargstiklu, kas šķiet dīvaini, ja reiz POCO F6 (bez Pro) saņēmis Gorilla Glass Victus. Citādi, ir pieejams plašs programmatūras pielāgojumu klāsts. Kopumā tas viss rada labāko ekrānu vidējā klasē, kāds redzēts.

    Ātra, uzticama atbloķēšana

    Zem ekrāna paslaucīts pirkstu nospiedumu lasītājs un sejas atpazīšana ir klasisks atbloķēšanas komplekts, ko saņēmis arī F6 Pro. Tā kā Xiaomi (POCO mātes uzņēmums) bija viens no pirmajiem, kas šo tehnoloģiju ieviesa, tā ir gana noslīpēta, lai F6 Pro pirkstu nospiedums lasītājs būtu ātrs un uzticams. Tā novietojums neapdala ne labročus, ne kreiļus. Pilnai laimei, es gan to vēlētos novietot maķenīt augstāk. Citādi, lielisks izpildījums. Turklāt Xiaomi/POCO/Redmi produkti ir vienīgie, kas iemācījuši optiskajam lasītājam izmērīt sirds darbības ātrumu. Dalīties ar šiem datiem gan nav iespējams drošības apsvērumudēļ, bet tā šķiet loģiska funkcija, ja reiz fitnesa aprocēs arī izmanto optiskos sensorus, kas mēra pulsu.

    Laba skaņa un vibrācija

    POCO F6 Pro izmanto divu skaļruņu sistēmu. Galvenais novietots rāmja apakšā, bet tas papildināts ar auss skaļruni, kas saņēmis pastiprinātāju. Diemžēl, šoreiz auss skaļrunis nav saņēmis papildu izeju rāmja augšā, kas nozīmē, ka skaņa nebūs tik apjomīga, kā tiem POCO modeļiem, kas saņēmuši izeju rāmja augšā. Pat ja ne skaļākie savā klasē, tomēr skaļruņi jāuzteic par to kvalitāti. Patīkami, ka tā nekrītas pat pie augšējiem skaļuma līmeņiem. Vokāls ir dzidrs un ir pat dzirdami nelieli basi. No pērnā modeļa uzlabots arī vibrācijas motors, kas kļuvis smalkāks un klusāks. Protams, uz plakanām virsmām vibrāciju varēs dzirdēt un atšķirība no dārgākiem flagmaņiem arī būs manāma, tomēr šādā cenā ir testēti arī rupjāk kalibrēti vibrācijas motori.

    Uzlāde norauj jumtu!

    Lai gan par Hyper OS stāstīšu nedaudz zemāk, jāteic, kā tā ir atbildīga par fona procesiem, kas izēd akumulatoru. Es protams dramatizēju un akumulatora darbība nav krimināla, tomēr arī POCO F6 Pro gadījumā 5000 mAh akumulators tukšojas nedaudz ātrāk, kā konkurentiem ar tādu pašu ietilpību. Tomēr, dienas nogrieznī, pie vidējas slodzes nevajadzētu būt problēmām sagaidīt vakaru, vienīgi žēl, ka šoreiz nav īsti runa par divu dienu darbību, ko teorētiski šādai ietilpībai būtu jāspēj. Lai vai kā, ja ikrīta rutīna prasīja ap 5%, kas ir pat tīri labs rādītājs, tad vēlāk gan procenti kusa straujāk, kā gribētos. Iespējams to apzinoties, F6 Pro saņēmis ļoti dāsnu komplektāciju. Iepakojumā atradīsi, gan silikona maciņu, kas nav caurspīdīgs, tādēļ divu mēnešu laikā neoksidēsies nepievilcīgā urīna nokrāsā, gan 120W lādētāju, kas ir ne vien jaudīgākais vidējā klasē, bet arī iesmej par vairumu flagmaņu. Te jānorāda, ka krietni dārgākie Xiaomi 14 un 14 Ultra saņēmuši 90W lādētāju.

    Tiem, kas, kaut reizi izbaudījuši ātro uzlādi, būs grūti no tās atteikties. F6 Pro ar līdzi doto lādētāju no 0% man izdevās 15 minūtēs piedzīt ap 62%. Īsāk sakot, pietiek tikai iztīrīt zobus, vai ieskriet dušā, lai akumulators no jebkāda līmeņa tiktu piedzīts pilns. Šī uzlāde tiešām norauj jumtu! Un tomēr, ja skatās uz pērno POCO F5 Pro, tas pārsteidza, piedāvājot vidējā klasē bezvadu uzlādi. Diemžēl, F6 Pro tādu nav saņēmis. Šis gan jāadresē pašam ražotājam. Proti, Xiaomi/POCO/Redmi gada laikā saražo ļoti daudz produktu, un vēlāk tiek nolemts, kurš tiks rebrendots, kā POCO globālā F sērija. Piemēram, POCO F6 Pro ir pārsaukts Redmi K70. Tas nozīmē, ka kāda iemīļota funkcija no iepriekšējā modeļa var tikt atņemta tikai tāpēc, ka šis nav reāls iepriekšējo paaudžu turpinātājs, bet jauns verķis. Nedaudz trūkst konsistences. No otras puses, jā, pazudusi bezvadu uzlāde, toties palielināts vada uzlādes ātrums. Atstāj komentāros, kādu variantu izvēlētos Tu!

    Flagmaņu veiktspēja

    POCO jau šogad paspēja pārsteigt ar veiktspēju POCO X6 Pro apskatā, cenu kategorijā līdz 370 naudiņām. Izskatās, ka ražotājam ir iekšā to izdarīt pusgada laikā otrreiz, jo F6 Pro darbina Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2. Tas nozīmē, ka šis modelis, kas cenā balansē starp vidējo un flagmaņu klasi, konkurē ar tādiem pagājušā  gada flagmaņu superstāriem, kā OnePlus 11, ASUS Zenfone 10 vai Sony Xperia 5 V. Vidējā klasē pat bez sintētiskajiem veiktspējas testiem tas F6 Pro novieto pirmajā vietā. Arī ar testiem tas ir cienīgs atrasties uz viena plaukta ar teju jebkuru pagājušā gada flagmani un skatīties no augšas uz jebkuru šī gada vidējās klases pārstāvi.

    Ikdienā flagmaņu procesors izceļas ar ātrdarbību. Lietotnes burtiski lido, RAM menedžments ir sakārtots un atvērtas paliek ļoti daudz lietotnes. Līdzīgi, kā ar POCO X sēriju, arī šoreiz ražotājs bijis īpaši dāsns ar iebūvēto atmiņu. Latvijā pieejamā pamatversija sākas no dāsniem 512 GB, bet testa ierīci saņēmām ar iespaidīgu 1TB atmiņu. Šoreiz tiešām nav pamats čīkstēt, ka viedtālrunis neatbalsta atmiņu karšu lasītāju. Iekšējā atmiņa tikusi pie visātrākās UFS 4.0 atmiņas. Testa ierīces 16 GB RAM arī ir ļoti dāsni. Tas viss rezultējas ar to, ka POCO F6 Pro sniedz jaudīgāko veiktspēju vidējā klasē. Bet tā kā lielāko atmiņas versiju modeļu cena jau iesniedzas flagmaņu klasē, jāteic, ka no šī gada karognesējiem F6 Pro atšķiras vien sintētisko veiktspējas testu ciparos, citādi visi procesi notiek tik pat zibenīgi.

    Ar savienojumiem arī viss kārtībā. Tie ir stabili un pārslēgšanās notiek plūstoši. POCO nav aizmirsis arī tādu tehnoloģiju muzeja eksponātu, kā infrasarkano raidītāju. Tas ļauj pārvērst viedtālruni universālajā pultī. Lai cik arhaisks šis piegājiens arī nešķistu, reizēs, kad pultij beigušās baterijas, tas ir visai noderīgi. Par veiktspēju, sēdies 10!

    HyperOS uz Android 14

    Šogad ar HyperOS tiekos jau piekto reizi, un jau piekto reizi saskaros ar nepatīkamiem pārsteigumiem. Piemēram, šoreiz papildu jau ierastajiem saskāros ar to, ka saskarne stihiski, vairākas reizes izdzēsa visus manus kontaktus. Par laimi, tos vēlāk varēju atgūt no miskastes. Ar šādu situāciju savā testēšanas vēsturē esmu saskāries tikai vienu reizi. Iepriekš tas notika, testējot Redmi Note 12 Pro 5G, ko darbināja MIUI 14. Tātad ir korelācija, jo abas ierīces nākušas no viena ofisa. Vienkārši neviena cita ražotāja saskarne šādus pigorus ar mani nav izstrādājusi.

    Lai atšķirtos no Xiaomi un Redmi radiniekiem, POCO izmanto apaļu ikonu tēmu. Kontroles panelis ir aizvien atdalīts no paziņojumu bloka. Kontroles panelis vizuālo identitāti aizņēmies no ābola. Ja runājam par paziņojumiem, šoreiz tie pienāk laikā, vienīgi daļa nez kāpēc netiek signalizēta, vienkārši parādās paziņojuma blokā. Tā var palaist garām daļu svarīgu paziņojumu. Un jārēķinās, ka paziņojumu blokā tos viegli palaist garām starp reklāmām, kas uzrodas no paralēlā visuma, jo saskarne ir pilna ar liekprogrammatūru, kas ik pa brīdim met ārā reklāmas. Cilvēks gan ir tāda būtne, kas spēj pierast pie visa, tomēr, ja citas saskarnes šādus gļukus nepiedāvā, tad arī HyperOS vajadzētu pamācīties labās prakses no konkurentiem.

    Papukstēju, pietiek! Ir jau arī gaišā puse. Tā sastāv no ļoti niansētiem iestatījumiem. Tikai vajadzīgos atrast nebūs vienkārši, jo loģika, kādā tie izkārtoti, ir saprotama vien HyperOS. POCO ir solījis trīs lielos atjauninājumus un četru gadu drošības ielāpus. Tas nav tik daudz, kā piedāvā Samsung un Google, tomēr tas ir optimāli un vairāk, kā sola ASUS.

    Arī POCO nav izlaidis šī brīža aktualitāti – mākslīgo intelektu. Tiesa gan, pilnībā tas vēl nav atceļojis pie mums un vēl tikai gaida savu brīvlaišanu no Ķīnas. Tikmēr vispraktiskāk MI izpaužas attēlu rediģēšanā. Jau pirms pāris gadiem MIUI piedāvāja iespēju izdzēst objektu no attēla, šī iespēja ir atstāta, turklāt tā darbojas ne sliktāk, kā Samsung vai Google. Šoreiz klāt nākusi arī iespēja pieģenerēt klāt trūkstošas detaļas. Lai gan praktiskāk man šķiet Samsung piedāvātā opcija iztaisnot šķību kadru, arī šī iespēja nav peļama. Piemēru bildē gan redzams, ka intelektam vēl diezgan daudz objekti jāiemācās, tomēr ar vienkāršākiem scenārijiem var tīri labi paveikties.

    Uzlabota galvenā kamera

    POCO nekad nav licis uzsvaru uz kamerām. Iepriekšējos gados kameras bijušas visnotaļ labo dzelžu blāvākais punkts. Tomēr, patīkami redzēt, ka arī šeit ir jūtama attīstība. No pērnā modeļa galvenās kameras izšķirtspēja noslīdējusi no 64 MP uz 50 MP, bet šeit atcerieties, ka mazāk pikseļu nenozīmē kvalitātes kritumu, jo palielināts sensora izmērs un uzlabots diafragmas atvērums. Tas nozīmē, ka galvenā kamera spēj apstrādāt krietni vairāk gaismas un iegūt vairāk datu pēcapstrādei. Diemžēl, pārējās kameras atstātas tādas pašas un jau jūtami sāk iepalikt ļoti labajai galvenajai kamerai.

    POCO F6 Pro saņēmis:

    • 50 MP, f/1.6, 1/1.55″, 1.0µm, PDAF, OIS galveno kameru
    • 8 MP, f/2.2 ultra platleņķa kameru
    • 2 MP, f/2.4 makro kameru
    • 16 MP pašiņu kameru

    Lietotne ir ierasta, tajā nebūs problēmu orientēties arī citu ražotāju lietotājiem. Patīkami, ka starp režīmiem var plūdeni un ātri pārslēgties. Ir pieejami arī dažādi papildu režīmi, tomēr to nav tik daudz, kā dārgākiem veikumiem.

    F6 Pro operē ar ierastiem lielumiem – ultra platleņķa kameru, galveno kameru, kvalitāti nezaudējošu divkāršo palielinājumu un digitālo palielinājumu līdz 10x. Digitālais palielinājums protams ātri zaudē kvalitāti, tomēr biju pārsteigts, ka saulainā dienā izdevās iegūt ciešamu rezultātu līdz 5x.

    POCO F6 Pro galvenā kamera beidzot ir pievilkusies konkurentiem līdzīgā cenā. Attēli ir assi, detalizēti, graudainība ir labi kontrolēta un dabas detaļām nejūt digitālo saasināšanu. Ja galvenā kamera tiešām jūtami uzlabota un beidzot var stāvēt blakus konkurentiem, tad pārējās sāk jūtami iepalikt. Piemēram, ultra platleņķa kamera. Jāteic, ka POCO gan izdevies izsūkt maksimumu, ko no neliela sensora un zemas izšķirtspējas var panākt, tomēr, krītoties apkārtējam apgaismojumam, var just atšķirīgu detalizētību un krāsu kalibrāciju. Labā ziņa, ka saulainās dienās krāsas izskatās līdzvērtīgi.

    Diemžēl, aizmugure tikusi pie makro kartupeļa. Tikmēr konkurenti šādā cenā jau uzlabojuši ultra platleņķa kameru, lai tiktu pie labākiem makro attēliem un trešo kameru pat iemainījuši pie palielinājuma kameras. Mīļais POCO, lūdzu, lai šis būtu pēdējais gads, kad šādi tiek muļķoti lietotāji!

    Uzlabotā galvenā kamera arī uzlabojusi spējas nakts apstākļos. Automātiskais nakts režīms pats pielāgo ekspozīcijas garumu un sakārto pārgaismotās vietas, un atgūst zaudētās detaļas tumšajās zonās. Īpaši nakts režīms palīdz ultra platleņķim, kā attēli tumsā gandrīz nav izmantojami vispār.

    F6 Pro krietni uzlabojis cilvēku fotogrāfijas. Beidzot ādas toņi netiek izskaistināti, izskatās dabiski. Dabiski interpretēta āda paliek arī portreta režīmā, kas korekti aprēķina objektu, vienīgi reizēm pārgaismo atsevišķas fona detaļas. Pašiņu kamera noteikti nav labākā, kādu prasītajā cenā var atrast, toties jau atkal jāuzteic ādas toņu dabiskā interpretācija un precīzais portretu režīms.

    Vēl šo to labu var atrast papildu režīmos. Mans favorīts ir garās ekspozīcijas režīms, kas ļauj iegūt labi nostrādātas gaismas zīmējumu bildes. Kad šīs taisījām, kaimiņš ar iPhone gribēja uztaisīt līdzīgas, bet pat ar Pro režīmu tas neizdevās, tā ka par ērtu veidu, kā tikt pie ilgās ekspozīcijas attēliem, uzslava POCO, jo ābolisti paliek ar garu degunu.

    Kopumā, šis ir labākais kameru sniegums, kāds POCO viedtālruņos redzēts. Jā, šur tur konkurenti ir priekšā, bet sniegums apmierinās vidēji izlutinātus vizuāliķus. Beidzot POCO ir pievilcies konkurentu līmenim arī kameru departamentā.

    Konkurence

    • Samsung Galaxy A55 5G – ir labākais, ko Samsung piedāvā vidējā klasē. Tas arī veidots no premium materiāliem un ticis pie pilnvērtīgas IP67 aizsardzības. Samsung piedāvā sakārtotāku programmatūru un zemāku cenu, tomēr POCO piedāvā pārāku ekrānu, jaudīgāku veiktspēju, dāsnāku komplektāciju un daudz ātrāku uzlādi.
    • Nothing Phone (2) – cena krietni noslīdējusi, tas piedāvā pārdomātāku dizaina koncepciju, sakārtotāku saskarni, labāku kameru darbību un pat bezvadu uzlādi. POCO atspēlējas ar pārāku veiktspēju, ekrānu, dāsnāku komplektāciju un daudz ātrāku vada uzlādi.
    • Xiaomi 13T Pro – cena arī sasniegusi F6 Pro cenu, tomēr tam ir vairākas pārākas kvalitātes. Piemēram, IP68 pilnvērtīga izturība un kameras, kas tapušas sadarbībā ar Leica, turklāt makro kartupeļu vietā ir reāla palielinājuma kamera. POCO atspēlējas vien ar nedaudz pārāku veiktspēju.

    Nobeigumā – flagmaņu slepkavas atgriešanās

    POCO F6 Pro patiešām ir tuvākais tam, ko šobrīd varētu nosaukt par flagmaņu slepkavu. Tam ir pagājušā gada flagmaņu veiktspēja, flagmaņcienīgs ekrāns un glīts premium materiālu korpuss. Cena balansē starp vidējo klasi un flagmaņu klasi. Tas ir iemesls, kas F6 Pro vērtēšanu padara pretrunīgu. No vienas puses, šis ir jaudīgākais un viens no labākajiem šī gada vidējās klases viedtālruņiem. No otras puses, ja salīdzina ar flagmaņu klases apakšgalu, tad kameru spēju prasītos labāku, augstāks IP sertifikāts arī nenāktu par ļaunu un prasītos krietni noslīpētāku saskarni. Tomēr tas nemaina faktu, ka POCO F6 Pro ir labākais veikums, kādu šis apakšzīmols jebkad ir radījis, tādēļ vien tas ir pelnījis uzslavas!

    Iepriecināja

    • Simpātisks, premium materiālu korpuss
    • Flagmaņcienīgs ekrāns
    • Ļoti labi skaļruņi
    • Izcila veiktspēja
    • Bagātīga komplektācija, vājprātīgi ātrs lādētājs komplektā
    • Ļoti laba galvenā kamera

    Ko varētu uzlabot

    • Šādā cenā pilnvērtīga ūdens noturība ir must have
    • HyperOS nepietiek tikai ar nosaukuma maiņu, lai atrisinātu agrākās MIUI problēmas
    • Pārējās kameras iepaliek galvenajai
    • Akumulatora darbība varēja būt labāka
    POCO F6 Pro patiešām ir tuvākais tam, ko šobrīd varētu nosaukt par flagmaņu slepkavu. F6 Pro ir labākais, ko POCO jebkad ir radījis.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains un uzbūve
    9
    Ekrāns
    10
    Programmatūra
    6
    Veiktspēja
    10
    Akumulators
    8
    Kameras
    8
    Cena
    6
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    17 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Peeteris
    04.06.2024 14:23

    Flagmaņu slepkava bez optiskā zooma nav flagmaņu slepkava, bet tikai wannabe flagmanis.
    Sorry, not sorry.

    Last edited 16 days ago by Peeteris
    Blablakom
    04.06.2024 16:06
    Reply to  Peeteris

    Štrunts par zoomu, bet softam ir jābūt atstrādātam un bez reklāmām.

    Par kamerām var nekreņķēties – poco ir vairāk par jaudu, tas tak nekad izcēlies ar kamerām.

    Stikla mugura, lai nu būtu premium. Parasts stikls, Karl! Pat ne Murano vai Swarovski. Vienu pakāpienu zemāk premium skaitās vegānā (vai vegānu?) āda jeb mīksta plastmasa. Galvenais jau ir ticība.

    Biteme
    05.06.2024 23:16
    Reply to  Blablakom

    Stikla mugura ir laba, jo telefonu bieži slauka ar spirtotajām salvetēm un stikls šai procedūrai ir piemērotāks par plastmasu, īpaši rievotās un krunkotās (t.s. “āda”) jo tos negludumus nevar tik viegli iztīrīt, vismaz ne tik viegli kā gludu stiklu.

    Jānis Cirpējs
    04.06.2024 16:47

    €720 tā neko vidējās klases cena !

    Profs
    04.06.2024 18:57

    gandrīz 3x dārgāks par Samsung A55:))) Vienīgais, ko ar tādu telefonu var “slepkavot” ir naudas maks – par to Poco cenu jau sanāk pat kāds apple vai samsung top produkts

    Profs
    04.06.2024 19:55

    vispār jau tā 1TB versija ir paliela pornogrāfija un pie normālas telefona lietošanas to telefona kalpošanas laikā nekad nesanāks izmantot – prasts mārketinga triks. Bet nu apple savā laikā ar to gājienu bija ģēniji, jo bija tik daudz muļķu, kas uz to uzķērās un pirka dārgākus telefonus ar lielāku atmiņu, lai gan no tā neko neizmantoja:) Bet par to 1TB nesapratu – 1TB jau ir pieejams pat tam pašam Samsung A55 – tiem 50 euro jau nav tik liela piemaksa, bet nu liela jēga no tā nav

    Gsgas
    04.06.2024 21:33
    Reply to  Profs

    Atkal meli. 1TB var easy piedzīt pilnu.
    Nopērc 128GB iphone 6s. Piepildi to 3 gados un tad nopērc iphone 11 256gb. Pārmigrē 6tā aifona saturu uz 11to. Nu tev ir jau pa pusei aizņemts 11tais. Pēc tam pērc 512gb iphone 15 un kaut kad 1tb iphone 19.
    Un nē, nav visiem jādara kā tev un jādzēš viss telefona saturs. Ir lietotāji, kuri var atļauties visu savu digitālo saturu ielikt sev kabatā. Nav nozīmes ko citi domā. Katrs tērē naudu kā grib. Es labprāt gribētu šobrīd 512gb telefonu, jo mani 256gb ir pilni un nāksoes visu eksportēt uz ārējo cietni. Labprāt gribētu, lai man būtu viss gan telefonā, gan backupā. Nākamo pirkšu 512GB.

    Profs
    05.06.2024 08:39
    Reply to  Gsgas

    pačukstēšu – datu glabāšanai ir labāki risinājumi. Neviens telefonu nav taisījis ar mērķi, lai uz to glabātu visus video un bildes – ja jau Tev tiešām, tiešām vajag tikt klāt jebkurā laikā pie 25 gadus vecām bildēm, tad pieliec pie mājas routera klāt SSD disku un uztaisi savu virtuālo serveri. Es esmu redzējis tik daudzus iphonistus un arī samsonistus, kuriem pazūd vai sašķīst tas telefons un tad lej gaužas asaras, jo netiek vairs klāt tiem 0.5 TB datiem, ko nu glabāja un kad iesaku servisus, kur varētu par pāris tūkstošiem euro tos datus atgūt, tad smagi nopūšas par savu muļķību un paliek bez tiem datiem, kas izrādās beigās nav tik svarīgi:)

    MrDoc
    05.06.2024 14:31
    Reply to  Gsgas

    Viennozīmīgi pievienojos. 256gb piedzinu pilnu pusgada laikā. Jā, jā, mākonis, bet tur arī jau kādi 500gb glabājas

    Guntars K
    05.06.2024 12:42
    Reply to  Profs

    Vēl viens aprobežotais, kurš samsūdu un ipļonu uztver par ražotu ne uz tās pašas līnijas ar ne to pašu bērnu rokām. :D

    Frants
    04.06.2024 22:49

    Neredzu nevienu argumentu,lai pirktu kaut kādu Poco par vairāk nekā 600 €.
    Pieklājīgi,bez pretenzijām uz flagmaņu slepkavošanu,telefoni ir nopērkami arī cenā līdz 400 € !

    Blablakom
    04.06.2024 22:54
    Reply to  Frants

    Slepkavība tiek sodīta atbilstoši kriminālkodeksa pantiem)

    Reigis
    05.06.2024 04:59

    Ha, slepkava? USB Typw C 2.0?? Nav bezvadu uzlàde? Nav eSim? Smejaties….un cena? LLTPO AMOLEDS?

    Guntars K
    05.06.2024 12:47
    Reply to  Reigis

    Piekritīšu. Es šo pat par 250€ neņemtu ja iepriekšejais F5 Pro ir ar bezvadu uzlādi.

    Reklāma
    POCO F6 Pro patiešām ir tuvākais tam, ko šobrīd varētu nosaukt par flagmaņu slepkavu. F6 Pro ir labākais, ko POCO jebkad ir radījis.POCO F6 Pro viedtālruņa apskats - flagmaņu slepkavas atgriešanās