Web Analytics
More
    Reklāma

    POCO X6 Pro apskats – viens no jaudīgākajiem vidējās klases viedtālruņiem

    Kopumā POCO X6 Pro ir ar lielu plus zīmi, un šo noteikti vajag izskatīt, kā vienu no kandidātiem, ja meklē lielisku vidējās klases viedtālruni!

    Jaunākie raksti

    Janvāris ir bijis ražens gada iesākums viedtālruņu industrijā. Vēl pirms Samsung Galaxy S24 sērijas izziņošanas, POCO pamanījies pasaulei pieteikt četrus modeļus. Trīs no tiem atbraukuši arī uz Kursora redakciju. Sākšu ar interesantāko – POCO X6 Pro. Ražotājs jau pagājušajā gadā sevi iezīmēja, kā vienu no vidējās klases līderiem. Ne velti pagājušā gada apkopojumā POCO F5 Pro kronējām par gada vidējās klases karali. Kamēr līdz jaudīgajai F sērijai vēl jāpaciešas, šoreiz runa ir par X sēriju, kas ir lētāka, bet vēl aizvien sniedz lielisku piedāvājumu arī uz konkurentu fona. Kas gada laikā izmainījies no pērnā POCO X5 Pro? Uzlabots dizains un uzbūve, galvenā kamera tikusi pie optiskās stabilizācijas, krietni uzlabots ekrāns, pamatīgu lēcienu piedzīvojusi veiktspēja un sirmais MIUI aizstāts ar “jauno” HyperOS (kādēļ pēdiņās, lasi apskatā). Šie uzlabojumi sākumcenu pacēluši par 20 eiro. Jau uzreiz varu teikt, ka uzlabojumi ir tiešām jūtami, tādēļ nelielo cenas pieaugumu par trūkumu neuzskatu. Oficiālais Xiaomi interneta veikals POCO X6 Pro piedāvā sākot no 369 eiro (8/256 GB), bet par 12/512 GB versiju tiek prasīti 429 eiro. Iespējams šie būs vislabāk iztērētie 50 eiro, jo šādu ietilpību vidējā klasē reti var redzēt.

    Lai gan ražotājs koķetē ar domu, ka nabas saite no mātes zīmola Xiaomi ir nogriezta, tā gluži nav. POCO X6 Pro ir faktiski rebrendots Redmi K70E (vēl viens Xiaomi apakšzīmols), tādēļ nemulstiet, ja apskatā visai bieži piesaukšu arī Xiaomi vārdu. Bet nu gan laiks atpakot, ko šoreiz POCO mums sarūpējis.

    POCO X6 Pro tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 14, HyperOS
    • Ekrāns: 6.67 collu AMOLED, 1220 x 2712, 20:9 malu attiecība, ap 446 ppi, 107.4 cm2, ap 90.1% ekrāna un korpusa attiecība, 68B krāsu, 120Hz ātrā atsvaidze, HDR10+, Dolby Vision, 1800 nitu maksimālais spilgtums Corning Gorilla Glass 5 aizsargstikls
    • Procesors: Mediatek Dimensity 8300 Ultra (4 nm), astoņi kodoli: 3.35 GHz (1+3+4 kodoli), Mali G615-MC6 video apakšsistēma
    • RAM: 8/12* GB
    • Atmiņa: 256/512* GB, UFS 4.0
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6, dual-band, Wi-Fi Direct, Bluetooth 5.4 (A2DP, LE), USB Type-C 2.0, NFC, 3G/4G/5G
    • Pozicionēšana: GPS, GALILEO, GLONASS, QZSS, BDS (B1I+B1c)
    • Papildu: zem ekrāna novietots optiskais pirkstu nospiedumu lasītājs, stereo skaļruņi, 24-bit/192kHz Hi-Res & Hi-Res bezvadu audio, IP54 putekļu un šļakstu noturība, žiroskops, kompass, barometrs, infrasarkanais raidītājs
    • Kameras: aizmugurē: 64 MP, f/1.7, 25mm, 0.7µm, PDAF, OIS galvenā kamera; 8 MP, f/2.2, 120˚ ultra platleņķa kamera; 2 MP, f/2.4 makro kamera; LED zibspuldze; HDR; 4K@24/30fps, 1080p@30/60fps, gyro-EIS video. Priekšā – 16 MP, f/2.4, 1/3.06″, 1.0µm pašiņu kamera, HDR, 1080p@30/60fps video
    • Izmēri un svars: 160.5 x 74.3 x 8.3 mm, 186 g
    • Akumulators: 5000 mAh, 67W ātrā vada uzlāde, lādētājs komplektā
    • Cena: 369 eiro (8/256 GB), 429* eiro (12/512 GB)

    *testa ierīcei

    Dizains – elegants, ērts, bet nedaudz garlaicīgs

    POCO X6 Pro iet jau iemītu taciņu – lai nebūtu lieku pārsteigumu. Tas arī rezultējies vienkāršā, bet elegantā dizainā. Ja agrāk ražotājs ar dažādiem spilgtiem elementiem centās pievērst uzmanību viedtālruņu aizmugurei, tad šoreiz var teikt, ka pusaudzis ir izaudzis no sava “Power Rangers” džempīša un ir gatavs nomainīt nedaudz nobriedušāku garderobi. X6 Pro korpuss ir kantains, ar plakanu rāmi, tikai šoreiz aizmugure ergonomiku panāk ar nedaudz ieliektām malām. Līdzīgi, kā Nothing Phone (2), tikai atšķirība, ka aizmugure, cenas samazināšanas nolūkā, veidota no plastmasas. Diemžēl, šoreiz aizmugure ir glancēta un skaidrs, ka šī plastmasa nav pat tuvumā bijusi oleofobiskajam pārklājumam. Tas nozīmē, ka pirkstu nospiedumi un citas laicīgās pasaules riebeklības ir uz palikšanu un ir ļoti grūti notīrāmas. Šoreiz maciņš ir obligāts. Par laimi tīri foršu ražotājs ir iekļāvis komplektā. Kameru platforma izvietota pa visu aizmuguri, tādēļ šis ir viens no retajiem viedtālruņiem, kas uz galda negāzelējas.

    POCO X6 Pro par pavisam kompaktu nenosauksi, tomēr tam ir gana neliels svars, kas padara to visai ērti noturamu plaukstā. Jāuzteic, ka korpusa savienojumi ir bez liekām gropēm un šķiet prasmīgi veidoti. Patīkami, ka sānu rāmis ir plakans un matēts. Labajā pusē tas ticis pie stingriem taustiņiem, apakšā pie SIM karšu atvilktnes, USB ligzdas un skaļruņa. Augšā ir gan otrs skaļrunis, gan infrasarkanais raidītājs, gan mikrofons. Testa ierīci saņēmu glancēti melnajā versijā, kas ir ne vien garlaicīgākā, bet arī nepraktiskākā versija, jo tīru to uzturēt vienkārši nav iespējams. Tomēr iesaku skatīties dzeltenās versijas virzienā, kas ir ne vien atsvaidzinoši koša, bet pārklāta ar mākslīgo ādu, kas neslīd un nekrāj šmuces.

    POCO X6 Pro saņēmis IP54 šļakstu aizsardzību, kas ir par mata tiesu labāk, kā pērnajam modelim, tomēr jānorāda, ka aizvien vairāk konkurentu nodrošina pilnvērtīgu ūdens noturību. Kopumā, dizains ir ērts un elegants, bet šoreiz pat nedaudz garlaicīgs. Būtiskākais trūkums ir vājprātīgā pirkstu nospiedumu krāšanās aizmugurē un grūtā tīrīšana.

    Ekrāns ir viens vienīgs prieks

    POCO X6 Pro ekrāns noteikti sniedz vairāk, kā cena liktu domāt. Piemēram, 1220 x 2712 izšķirtspēja ir vairāk, kā citiem vidējās klases konkurentiem. Ražotājs to sauc par CrystalRes. Realitātē tas nozīmē, ka izšķirtspēja ir starp FHD vidējās klases standartu un QHD flagmaņu klases standartu. Arī pārējās ekrāna spējas būtu cienīgas atrasties krietni dārgākā ierīcē. Piemēram, Dolby Vision, ko nereti neatradīsi pat pie flagmaņiem. Tā kā šī gada tendence ir super spilgti ekrāni, arī POCO X6 Pro ekrāns ticis pie 1800 nitu maksimuma. Protams, šāds spilgtums tiks piemērots tikai specifiskam HDR saturam, bet tas nemaina faktu, ka šis ir spilgtāks sniegums par vairumu pagājušā gada flagmaņu. Realitātē, man nebija problēmu saskatīt saturu dažādos apgaismojuma scenārijos. Pie iespaidīgajiem cipariem jāpieskaita spēja atainot 68 miljardus krāsu, 120Hz ātrā atsvaidze un 2160Hz skārienu reģistrēšana.

    Ikdienā saturs ir spilgts, skata leņķi ir ļoti labi un viss ir saskatāms arī, ja apkārt ir spilgta gaisma. Programmatūra pēc noklusējuma izmanto “Oriģinālā krāsa Pro” režīmu, kas izmanto piezemētākas krāsas, tādēļ es izvēlējos piesātinātākas. Tomēr režīmi ir tik niansēti, ka neatradu iestatījumos neģēlīgo HDR uzlabotāju, kas, piemēram, Samsung Galaxy S24 Ultra apskatam, ļoti izceļ bildes, bet tekstu padara pelēcīgāku un grūtāk salasāmu. Tā arī nesapratu, kas tas pa gļuku, jo citiem rakstiem tā nebija. Ja neskaita šo un citus programmatūras negludumus, kādu X6 Pro netrūkst, tad kopējie iespaidu par ekrānu ir viens vienīgs prieks.

    Pirkstu nospiedumu lasītājs paslaucīts zem ekrāna

    Šajā cenu grupā pierasts, ka pirkstu nospiedumu lasītājs būs bloķēšanas taustiņā, sānā. Šoreiz tas paslēpts zem ekrāna. Kādēļ tas ir labi? Tādēļ, ka šoreiz tas būs vienlīdz ērti sasniedzams gan kreiļiem, gan labročiem. Pilnai laimei gan es to novietotu maķenīt augstāk. Par tā darbību sūdzību nav. Nepiedzīvoju ne reizi, kad pirksts netiktu atpazīts. Ir pieejama arī zibenīga atbloķēšana ar seju, tikai tad jārēķinās ar apkārtējo apgaismojumu un to, ka šī nav biometriski droša metode, jo to paveic viena pati pašiņu kamera bez papildu sensoriem.

    Nav aizmirsta arī skaņa un vibrācija

    Jau leģendārais Pocophone F1 vidējā klasē ieviesa stereo skaļruņu priekus. POCO X6 Pro par tiem arī nav aizmirsis. Viens skaļrunis novietots rāmja apakšā, bet otrs, kas dublējas ar auss skaļruni, rāmja augšā. Skaļums ir pietiekams, bet reizēm var just, ka apakšējais skaļrunis izdveš jaudīgāku skaņu. Vokāls ir dzidrs un patīkams, bet basus varētu vēlēties vairāk. Un tomēr, pārī ar lielisko ekrānu, multimediju sniegums būs krietni virs vidējā. Patīkami, ka vibrācijas motors nerada lētuma sajūtu, jo nav skaļš un sekls. Ir gan smalks klikšķis, gan uzstājīgāka vibrācija, kas signalizē zvanus.

    Akumulators nepārsteidz, bet arī nepieviļ

    Akumulatora ietilpība jau kādu laiku nav diži mainījusies un sniedz ierasto 5000 mAh izmēru. Tātad šoreiz runa ir par procesoru, programmatūru un lietošanas paradumiem, kas vienādas ietilpības akumulatoriem liek uzvesties dažādi. Uzreiz jāteic, ka konkurenti ar tādas pašas ietilpības akumulatoru nodrošina ilgāku darbību. Mana ikrīta rutīna, kas citiem viedtālruņiem noēd 6-10%, X6 Pro prasīja vien 4%, kas ir ļoti labs rādītājs. Tomēr dienas laikā akumulatora procenti sāka kust straujāk par konkurentiem. Bieži jau ap 18:00 man bija palikuši 47%, kas nav tas iespaidīgākais sniegums. Taisnības labad gan jāsaka, ka jaunais darbs man lika visai pamatīgi noslogot X6 Pro. Labā ziņa, ka pie vidējas noslodzes pilnu dienu vienmēr izdosies izvilkt, tomēr šo noteikti nevar uztvert par stabilu divdiennieku. Vēl labāka ziņa ir ātrā uzlāde.

    POCO X6 Pro prot 67W ātro vada uzlādi. OK, šur tur jau var atrast arī ātrākus eksemplārus, tomēr šī ir uzlāde, kas desmit minūtēs dara brīnumus. Burtiski pīppauzes laikā var piedzīt akumulatoru pilnu (smēķēšana ir kaitīga jūsu veselībai). Vēl patīkamāku šo faktu padara dāsnā komplektācija. Tajā ir gan ļoti ātrais lādētājs, gan tīri jauks silikona ietvars. Komplektācija ir elegants pliķis sejā tādiem alkatīgiem ražotājiem, kā Samsung, Apple, Google, Nothing un Sony. Īpaši šoreiz jāuzteic silikona maciņš. Līdz šim bija pierasts pie caurspīdīga silikona, kas pēc pāris mēnešiem oksidējās līdz maza bērna urīna krāsai. Nesmuki! Šoreiz iekļauts, melns, necaurspīdīgs ietvars, kas šķiet šikāks par vecajiem. Tas arī risina aizmugures higiēnas bēdīgo situāciju. Ja caurspīdīgos maciņus varēja uztvert, kā pagaidu risinājumu, tad šoreiz, ja melnā krāsa negarlaiko, šis var būt pastāvīgs risinājums.

    Iespaidīga veiktspēja

    POCO X6 Pro saņēmis cenai netipiski jaudīgu veiktspēju. Kādā intervijā lasīju ražotāja vadības komentāru, ka X6 Pro gadījumā POCO vēlējies uzsvaru likt tieši uz veiktspēju nevis, piemēram, kamerām, kā vairumam. Tādēļ X6 Pro ticis pie Mediatek Dimensity 8300 Ultra procesora, kas hierarhijā ir tikai vienu iedaļu zem Mediatek flagmaņu procesora. Sintētiskajos veiktspējas testos procesors pārspēj tādus pagājušā gada spīdekļus, kā POCO F5 Pro un Google Pixel 7.

    Tā protams ir tikai teorija, svarīgāks jautājums, kāda ir ikdienas darbība? Lietotnes atveras ātri, procesors nekarst un lietošana ir galvenokārt plūstoša. Ik pa brīdim gan aiztures parādās, bet šī ir tā reize, kad jāvaino saskarne, par to nedaudz vēlāk. Šoreiz veiktspēja sagādājusi vēl kādu pārsteigumu, kas pat pārspēj nesen prezentēto Samsung Galaxy S24 sēriju. Runa ir par atmiņas variantiem. POCO X6 Pro šogad aizlaidis pensijā atmiņu karšu lasītāju, bet tas nav nemaz nepieciešams, jo bāzes versija sākas no 256 GB, kas ir pietiekami. Testa ierīce saņēmusi 512 GB ietilpību, kas ir lielākā atmiņa, kāda vidējā klasē pieejama. Turklāt, atmiņa atbalsta visātrāko UFS 4.0 versiju, ko vidējā klasē var redzēt pirmo reizi. Vienīgais, kas veiktspējā nodod X6 Pro cenu ir USB Type-C 2.0, bet prasītajā cenā tas ir piedodami. Galu galā, šādu standartu izmantoja vairāki pagājušā gada ķīniešu flagmaņi un pat iPhone.

    Pat Bluetooth saņēmis svaigāko 5.4 versiju. Ir pieejami svaigākie savienojumi un pozicionēšana strādā ātri un precīzi. Nostaļģijas māktajiem patiks infrasarkanais raidītājs, kas X6 Pro pārvērš universālajā pultī. Kopumā, šī ir viena no jaudīgākajām veiktspējām vidējā klasē, kas daudz neatpaliek no flagmaņiem.

    HyperOS “jaunā” saskarne

    Agrāk Xiaomi/POCO/Redmi spējis piedāvāt lieliskus dzelžus par pievilcīgu cenu. Tomēr darvas karote medus mucā bija MIUI, kas vienkārši netika līdzi citām saskarnēm, tādēļ apskatnieki jau berzēja savas gīku roķeles, kad pagājušajā gadā parādījās baumas, ka Xiaomi gatavo jaunu saskarni. Jauna tā ir, nosaukums arī jauns, bet niķi tie paši vecie. HyperOS ir Xiaomi versija par Android 14. POCO X6 Pro ir pirmais lolojums, kas pie mums pieejams ar HyperOS. Faktiski izmaiņu nav daudz un tie, kas jau lietojuši MIUI, arī HyperOS jutīsies kā mājās. Būtiskākās izmaiņas nav redzamas, jo tās slēpjas pamatkodā, kas bija jāmaina, lai saskarne spētu veiksmīgāk sarunāties ar elektro auto, ko Xiaomi apsolījis prezentēt šogad.

    Pamanāmākā atšķirība ir kontroles panelis, kam mainījies dizains un pazuduši uzraksti pie ikonām. Manuprāt, teksts palīdzēja labāk saprast, ko, katra ikona nozīmē, tomēr vizuāli izskatās glīši. HyperOS piedāvā no ābola nokopētu pieeju, ka, pavelkot no kreisās puses, var tikt pie paziņojumiem, bet, pavelkot no labās, pie kontroles paneļa. Diemžēl, vairs nav opcija izmantot apvienoto variantu, kas man labāk iet pie dūšas. Žēl, ka no kontroles paneļa pazudusi iestatījumu ikona, kā MIUI un citās saskarnēs. Mana muskuļu atmiņa ir pieradusi iestatījumus meklēt kontroles bloka logā, nevis lietotņu krātuvē, kā atsevišķu lietotni.

    Saskarne tikusi pie ļoti izstrādātām animācijām, kas rada pārdomātības sajūtu. Tomēr var manīt, ka ne visas lietotnes ir optimizētas HyperOS un reizēm skrollējot zaudē kadrus vai pat aizrijas. Žēl, jo veiktspēja ir tik jaudīga, ka plūstošu darbību nodrošināt nevajadzētu būt problēmām. HyperOS ir pilna ar niansētiem iestatījumiem un pielāgošanas iespējām. Klāt jau ierastajām nākusi iespēja pielāgot pa savam bloķēšanas ekrānu. Arī te var redzēt, ka dizainerim paslīdējis zīmulis, iedvesmojoties no ābola. Un tomēr, man ļoti patika iespēja pulksteni novietot aiz objekta, līdzīgi kā iOS, turklāt pulkstenis teju maģiski ieplūst vienmēr ieslēgtajā ekrānā, ko HyperOS tulko, kā aktīvās matricas ekrānu. Sarežģītāk nevarēja? Tomēr jaunie bloķēšanas ekrāni, pat ja visai kopēti, dažās versijās izskatās ļoti stilīgi. Par to neliela uzslava!

    Diemžēl, HyperOS šoreiz pieviļ tos, kas cerēja, ka jaunā saskarne gan jau neslimos ar vecajām MIUI kaitēm. Kādas tās ir? Pirmkārt, liekprogrammas. Ok, es saprotu, ka ražotājs, lai saglabātu pieņemamu cenu, izlīdzas ar dažādām reklāmu lietotnēm, bet astoņas jau instalētas spēles ir daudz par daudz. Labā ziņa, ka tās var atinstalēt, tādēļ jāierēķina krietns laiciņš, lai saskarni iztīrītu no šīs šmuces. Reklāmas rādās arī Xiaomi pašražotajās lietotnēs. Kaitinoši, ka šīs reklāmas rādās pie paziņojumiem. Un te mēs nonākam pie otrās kaites – paziņojumu nekonsekvence. Ir paziņojumi, kas vienkārši neparādās, lai kādas atļaujas arī nedotu. Diemžēl, tā var palaist garām visai daudz paziņojumu. No otras puses, ja izmanto Whatsapp datorā, no lietotnes ikonas nepazūd paziņojuma burbulis, kas ik pa brīdim manī izraisīja mikrotrauksmi, ka esmu palaidis garām, kādu ziņu. Ir arī citi neloģismi, piemēram, kameras ikona, kas drīzāk atgādina Chrome ikonu. Vai arī atsevišķa lietotne “Lietotņu krātuve”, kurā pieejami tīri forši logrīki, kurus nemaz nevar uzlikt uz mājas ekrāna. Un protams bezjēdzīgie atmiņu tīrītāji. Grrr…

    Pasūdzējos, pietiek! Ir jau arī gaišā puse. HyperOS piedāvā vienu no funkcionālākajiem atvērto lietotņu logiem ar divu lietotņu skatu vai uznirstošo logu. Ir pieejams pat tīri funkcionāls spēļu režīms, kas ļauj pat mainīt balsi tiešsaistes spēlēm. Nedaudz pārkārtoti  iestatījumi, kas ļauj tos veiksmīgāk atrast. Jau pieminēju, ka šī ir viena no vislabāk un bagātīgāk animētajām saskarnēm.

    Kopumā, ko es domāju par “jauno” HyperOS? Diemžēl, tā sagādā vilšanos. Laikam tādēļ, ka biju sacerējies, ka šis būs jauns sākums ar izlabotām vecajām MIUI kaitēm. Tā vietā saņemam MIUI attīstību, kam pievienojušies vēl citi gļuki. Vai tas ir pietiekami, lai mainītu nosaukumu? Manuprāt, nē!

    Kameras bez pārsteigumiem

    Jau ievadā rakstīju, ka šobrīd vienlaicīgi testēju POCO X6 Pro/X6/M6 Pro. Visi trīs modeļi saņēmuši vienādu kameru komplektu. Patiesībā kameru komplekts ir tieši tāds pats, kā POCO F5 Pro. Tā kā šiem visiem ir atšķirīgi procesori, nedaudz atšķirīga ir arī pēcapstrāde un video spējas. Jau rakstīju, ka kameras ražotājam nekad nav bijusi prioritāte, tādēļ arī sniegums ir viduvējs, ar dažiem patīkamiem izņēmumiem. Galvenais puscollas sensors jau sāk izskatīties mazs pat vidējā klasē, toties labā ziņa, ka tas saņēmis optisko stabilizāciju. Diemžēl, sensora izmērs kļuvis mazāks, ja salīdzina ar pērno modeli. Ultra platleņķa kamera ir pieņemama, tomēr arī tā jau sāk iepalikt konkurentiem. Un par makro kameras kartupeli gan jau nojaušat, ko domāju.

    POCO X6 Pro saņēmis:

    • 64 MP, f/1.7, 25mm, 0.7µm, PDAF, OIS galveno kameru
    • 8 MP, f/2.2, 120˚ ultra platleņķa kameru
    • 2 MP, f/2.4 makro kameru
    • 16 MP, f/2.4, 1/3.06″, 1.0µm pašiņu kameru

    Kameru lietotne ir relatīvi vienkārša un tajā mierīgi varēs orientēties arī citu saskarņu lietotāji. Tā strādā ātri un pārslēgšanās starp režīmiem ir plūstoša. Šoreiz papildu izvēlne pieejama, pavelkot jebkurā vietā uz leju. Tas ir ērtāks risinājums par iepriekšējo un ikonas ir vieglāk sasniedzamas. Sadaļā “Vairāk” nav tik daudz režīmu, kā agrāk, bet tie, kas ir, strādā godam. Dīvaini, ka tās ikonas ir noformētas atšķirīgi, krāsaini, kas, manuprāt, neiederas kopējā dizainā, bet to ir iespējams nomainīt. Neredzu jēgu, kādēļ jāiespringst, projektējot, ko tik bezjēdzīgu, bet to novelšu uz kārtējo nepārdomāto HyperOS sīkumu.

    Kameras operē ar vidējā klasē ierastiem lielumiem. 120˚ platā ultra platleņķa kamera ir pietiekama, lai kadriem piešķirtu dramatiskāku skatu, bet galvenā kamera spēj tikt pie 10x digitālā palielinājuma.

    Galvenais sensors veido pieņemamas bildes, bet ir redzētas arī labākas. Detaļu ir gana daudz, tomēr konkurenti piedāvā vairāk. Kameras uzrāda viduvējas spējas tikt galā ar graudainību. Pēcapstrāde visai agresīvi to cenšas risināt, digitāli saasinot dabas detaļas, tādēļ iznākums nav visai dabisks. HDR ir pieņemams, tomēr jānorāda, ka mēdz būt arī pārgaismotas vietas, kur detaļas netiek atgūtas. Īpaši tas redzams, samazinoties apgaismojumam. Ultra platleņķa kamera priekš 8MP kameras uzņem pieņemami detalizētus attēlus, tomēr arī šeit HDR prasītos labāku. Labā ziņa, ka krāsas šķiet līdzīgi kalibrētas. Digitālais palielinājums visai ātri zaudē kvalitāti, tādēļ iesaku paļauties uz lietotnē izšķirtajiem lielumiem – 0.6x, 1x un 2x.

    X6 Pro automātiski pielāgo nakts režīmu. Lai nodemonstrētu dinamiku, testa nolūkos to atslēdzu. Un biju pārsteigts, ka dinamika nebija liela. Proti, galvenais sensors pats spēj cīnīties ar sliktas gaismas apstākļiem un tam nepieciešama mazāka nakts režīma palīdzība. Toties ultra platleņķim tas palīdz. Godīgi sakot, iznākums ir labāks, kā gaidīju ar atgūtām detaļām un labi kontrolētu graudainību. Izgaismotās vietas gan mēdz būt nedaudz pārgaismotas, tomēr šis noteikti nav sliktākais sniegums, kāds vidējā klasē redzēts.

    Nakts kadriem īpaši noder optiskā stabilizācija, tomēr slēdža reakcijas ātrums ir lēns, īpaši tas manāms kustīgiem objektiem.

    Trešā kamera aizmugurē ir makro kamera. Jēgu tai neredzu, tādēļ nekomentēšu, tikai atstāšu pāris bildītes.

    Portreta režīms strādā pieņemami. Objekts tiek korekti izrēķināts un fons izskatās nesamāksloti. Nevajag aizmirst galvenā sensora izmēru, kas, pietuvinot to, kādam priekšmetam, ļauj iegūt dabisku dziļumu. Portreta režīms pieejams arī pašiņu kamerai. Tā savu darbu padara OK līmenī, ir redzēti arī sliktāki varianti. Attēli ir vidēji detalizēti, bet fona baltās krāsas balanss dzīvo pats savu dzīvi, lai gan ādas toņi tiek attēloti gandrīz precīzi.

    Interesanti, ka galerijā jau MIUI laikos bija iespēja izdzēst objektu no bildes vai nomainīt debesis. Tās ir iespējas, par ko visai skaļi šobrīd bļaustās Samsung. Tikmēr no papildu režīmiem visvairāk man patika paspēlēties ar garo ekspozīciju, kur iznākums pat nav peļams.

    Kopumā kameru sniegums nav nekas dižs, tomēr tas ir absolūti cenai atbilstošs un nakts režīms šķiet pat pārsteidzoši labs.

    Konkurence

    • POCO F5 Pro – patīkami, ka X6 Pro mierīgi var sacensties ar pagājušā gada vidējās klases karali. F5 Pro piedāvā augstākas izšķirtspējas ekrānu, bet X6 Pro ekrāns kļuvis spilgtāks. Kameru komplekts ir identisks un patiesībā vienīgais, kas abus atšķir ir stikla aizmugure un bezvadu uzlāde F5 pro gadījumā.
    • Samsung Galaxy A54 – šī ir ļoti interesanta cīņa. No vienas puses, POCO piedāvā spilgtāku ekrānu, daudz pārāku veiktspēju, lielāku iebūvēto atmiņu, ātrāku uzlādi un pilnīgāku komplektāciju par pievilcīgāku cenu. No otras puses, Samsung piedāvā pilnvērtīgu IP67 aizsardzību un daudz labāku kameru sniegumu. Kuru izvēlētos Tu?
    • Xiaomi 13T – mums izdevās apskatīt Xiaomi 13T Pro versiju, tomēr 13T ir viens no labākajiem vidējās klases piedāvājumiem arī šogad. Tas ticis pie pilnvērtīgas IP68 mitruma aizsardzības, ilgāka programmatūras atbalsta un daudz labākām kamerām. Interesanti, ka POCO X6 Pro to pārspēj ar pārāku veiktspēju un zemāku cenu.

    Nobeigumā – POCO X6 Pro ir riktīgi jaudīgs

    Veiktspēja nav tas departaments, no kā gaida pārsteigumus vidējā klasē, tomēr POCO X6 Pro tādu sagādā. Patiesībā, veiktspēja mierīgi piestāvētu arī dārgākiem viedtālruņiem. Tiesa gan, veiktspēju nedaudz aizēno klepojošā saskarne. Biju licis visai lielas cerības uz HyperOS, ka tā izārstēs vecās MIUI kaites. Diemžēl, tā nenotika turklāt nākušas klāt vēl citas dīvainības, lai gan no ābola nospiestie bloķēšanas ekrāna pielāgojumi ir riktīgi stilīgi. Kāds tad ir sausais atlikums? POCO X6 Pro piedāvā vienu no vidējā klasē labākajiem ekrāniem, ļoti labus stereo skaļruņus, teicamu veiktspēju ar atmiņu apjomu, kas liek sarkt un bālēt pat flagmaņiem, dāsnu komplektāciju un ļoti ātru uzlādi. Jā, kameras ir krietni viduvējas, bet to novelsim uz prasīto cenu. Kopumā POCO X6 Pro ir ar lielu plus zīmi, un šo noteikti vajag izskatīt, kā vienu no kandidātiem, ja meklē lielisku vidējās klases viedtālruni!

    Iepriecināja

    • Skaists, ļoti spilgts ekrāns, kas kopā ar labiem stereo skaļruņiem piedāvā lielisku multimediju pieredzi
    • Teicama veiktspēja
    • Dāsna komplektācija, šoreiz īpaši jāuzteic uzlabotais maciņš, kas iekļauts komplektā
    • Ļoti ātra vada uzlāde
    • Sakārtots nakts režīms

    Neiepriecināja

    • Glancētā plastmasas aizmugure ne tikai izskatās garlaicīgi, bet krāj visādas riebeklības, ko ir ļoti grūti notīrīt
    • No HyperOS gaidīju vairāk
    • IP54 ir jauks sīkums, tomēr aizvien vairāk konkurentu nodrošina pilnvērtīgu mitruma aizsardzību arī vidējā klasē
    • Kameru darbība varēja būt maķenīt labāka
    Kopumā POCO X6 Pro ir ar lielu plus zīmi, un šo noteikti vajag izskatīt, kā vienu no kandidātiem, ja meklē lielisku vidējās klases viedtālruni!

    Detalizēts novērtējums

    Dizains un uzbūve
    7
    Ekrāns
    9
    Programmatūra
    6
    Veiktspēja
    9
    Akumulators
    8
    Kameras
    6
    Cena
    8
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Elvijs
    05.02.2024 17:25

    Vai būs Xiaomi Redmi Note 13 pro+ apskats?

    Kursors.lv
    05.02.2024 20:53
    Reply to  Elvijs

    Mēģināsim dabūt.

    Es1
    08.02.2024 19:37
    Reply to  Elvijs

    Helpix.ru
    Visu telefonu apskašu apvienojums

    Jānis
    05.02.2024 17:32

    Tikai un vienīgi Samsung Galaxy A54…

    kautkātā
    07.02.2024 11:07

    Pārsteidzoši maz komentāru. Tieši ar pagaidām pasīvu interesi skatos nākošā telefona virzienā, šitais izklausās gana ok ilgspēlētājs, jo esošais Honor Play ir godīgi 6+ gadus nokalpojis.

    Guntars K
    07.02.2024 21:21
    Reply to  kautkātā

    Ko tur komentēt, ja visa X sērija caur modeļiem maz atšķirās. Sērija ļoti pat laba pret to cenu, bet ar F5 Pro nesalīdzināt, jo 5 centu bezvada uzlādes tehnoloģija, kuru tev iesmērē par +150€, jo redz Apple mārketings uz idiotiem ir labi nostrādājis, sačakarējot tirgu, atvienos tavu nabassaiti no Latvenergo.

    Last edited 2 months ago by Guntars K
    Briksons
    24.04.2024 10:34

    Pats lietoju Poco X4 pro un biju sajūsmā par veiktspēju pēc Samsunga. Vienīgais nepatika kameras veiktspēja naktī. Cerams , ka tagad ir kas palabots. Tagad prasās sievai nomainīt telefonu, bet X6 kamera nomazināta no 108 uz 64 Mpix. Tas tāds mīnuss. Patīk, ka baterija tur visas 2 dienas.

    Reklāma
    Kopumā POCO X6 Pro ir ar lielu plus zīmi, un šo noteikti vajag izskatīt, kā vienu no kandidātiem, ja meklē lielisku vidējās klases viedtālruni!POCO X6 Pro apskats - viens no jaudīgākajiem vidējās klases viedtālruņiem