Web Analytics
More
    Reklāma

    “Samsung” prezentē jaunos “Galaxy S24” sērijas viedtālruņus ar mākslīgā intelekta iespējām

    Raksta attēli: Samsung

    Jaunākie raksti

    Nupat aizvadīta gada lielākā tehnoloģiju izstāde “CES 2024”, kurā gan mazie startapi, gan nozares milži demonstrēja savus vairāk vai mazāk inovatīvos un futūristiskos risinājumus. Taču ar to tehnoloģiju pārsteigumi janvārī nebeidzas. Tehnoloģiju gardēžiem savus jaunumus agrāk nekā citus gadus servējis “Samsung”, kas 17. janvārī prezentēja jauno “Galaxy S24” viedtālruņu sēriju, kurā bez lieliem pārsteigumiem ietilpst: “Galaxy S24”, “Galaxy S24+” un “Galaxy S24 Ultra” modelis.

    Kā ierasts Latvijas mediju pārstāvjiem ar šiem jaunumiem bija iespēja iepazīties mazliet ātrāk “Samsung Latvija” rīkotajā prezentācijas pasākumā, kas šoreiz norisinājās kafejnīcā “Kase”. Arī man bija tā iespēja tur atrasties un novērtēt jaunos “Samsung Galaxy S24” sērijas viedtālruņus.

    Reklāma


    Lēciens mākslīgā intelekta ērā

    Pērn sākās strauja mākslīgā intelekta (MI) attīstība, kas sev līdzi nes gan riskus, gan jaunas iespējas. Arī viedtālruņu ražotāji sāk pamazām eksperimentēt ar šo tehnoloģiju un piedāvāt ko inovatīvu un iepriekš nebijušu saviem klientiem. Aktīvi tika baumots, ka arī “Samsung” savus jaunos “Galaxy S24” sērijas viedtālruņus piepildīs ar dažādām mākslīgā intelekta iespējām, kas atvieglos saziņu, satura radīšanu, informācijas meklēšanu un visādi citādi uzlabos lietotāja pieredzi.

    Baumas lielākā vai mazākā mērā bijušas patiesas. Mākslīgais intelekts ir klāt arī “Samsung” tālruņos, ko pierāda uzņēmuma jaunā mobilo ierīču kategorija “Galaxy AI” un viedtālruņu sērija “Galaxy S24”. “Samsung MX” (Mobile eXperience) produktu un mārketinga nodaļas vadītājs Baltijā Jurijs Bušmaks uzsvēra, ka mākslīgais intelekts rada nākamo revolūciju tehnoloģijās. Ar “Galaxy AI” “Samsung” atklāj jaunu ēru viedtālruņu jomā.

    “Samsung Latvija” pārstāvji uzsver, ka jauno “Samsung Galaxy S24” sēriju raksturo premium dizains, ilgtspēja un jauni veidi, kā sazināties. Pirmie divi principā ir bijuši aktuāli arī iepriekšējās “Samsung” ierīču sērijās. Taču tieši MI sniegs jaunus veidus, kā sazināties un ne tikai.

    “Samsung” savās jaunajās ierīcēs integrējis virkni MI funkciju, kas ļaus ātri un mūsdienīgi sazināties, meklēt un apkopot informāciju, uzņemt un apstrādāt fotogrāfijas. Lūk, dažas no šīm funkcijām:

    • Circle to Search ar Google“. Šī funkcija ļauj uzņemtajā attēlā apvilkt interesējošo priekšmetu un sameklēt identisku vai līdzīgu lietu “Google” meklētājā.
    • AI Live Translate Call” – reāllaika zvana tulkojums abos virzienos. Šī funkcija nodrošina automātisku un reāllaika zvana tulkošanu, kā arī piedāvā sarunu pārvērst teksta formā. Tā pagaidām pieejama 13 lielākajās valodās.
    • Chat Assist” – piedāvā atbildēt uz īsziņām, e-pastiem dažādos stilos, kā arī pielāgo ziņojuma noskaņu atbilstošajai situācijai. Šī funkcija arī pagaidām pieejama 13 valodās.
    • Note Assist” – piezīmju rediģēšana, iespēja veidot kopsavilkumus utt.
    • Transcript Assist” – balss ierakstu pārveidošana tekstā, kā arī nodrošina transkripta tulkošanu, ģenerē tā kopsavilkumu un saglabā “Samsung Notes” lietotnē.
    • Uzņemto attēlu pēcapstrāde un uzlabojumi ar mākslīgo intelektu. Piemēram, tehnoloģija aizpilda nogrieztas zonas attēlā, ļauj veikt pārveidojumus ar objektiem – palielināt, samazināt, novietot vēlamajā leņķī, mainīt fonu un citādāk pārveidot bildi. Tāpat palīdzīgu roku sniegs “ProVisual Engine” MI rīku komplekts, kas ļaus uzņemt augstākas kvalitātes attēlus, kā arī atvieglos to uzņemšanu un kopīgošanu.

    “iPhone” tālrunis tiem, kuriem nepatīk “Apple”

    MI funkcijas nebūt nav vienīgais jaunums, ko piedāvā “Samsung Galaxy S24” sērija. Tā saņēmusi uzlabojumus arī veiktspējas, kameru un kopējās lietojamības ziņā. Taču būtiskas izmaiņas šoreiz izpalika dizaina ziņā. Ar “Galaxy S24” ierīcēm izskata ziņā “Samsung”, šķiet, turpina iet savu ceļu pretī “iPhone”. Tas mazliet apbēdina, jo gribas redzēt ko inovatīvāku un atšķirīgāku no “Samsung”. Jau pērn ar “Galaxy S23” sēriju “Samsung” parādīja, ka var meistarīgi kopēt “iPhone” dizaina ziņā un turpina to darīt arī šogad – ar “Galaxy S24” un “Galaxy S24+” modeļiem.

    Samsung Galaxy S24

    Arī šis gads nav izņēmums, un “Galaxy S24” sērija piedāvā trīs viedtālruņu versijas – no vienkāršākā un maciņam draudzīgāka “Galaxy S24” līdz funkcijām un iespējām bagātākajam un dārgākajam “Galaxy S24 Ultra” modelim.

    Runājot par vienkāršāko no tiem – “Samsung Galaxy S24” – tā ekrāns veidots no Dynamic AMOLED 2X un lielums sasniedz 6,2 collas pa diagonāli, kas ir mazliet lielāks par iepriekšējā modeļa displeju. Pašas ierīces izmēri ir 70,6 x 147 x 7,6 mm un svars 167g, kas daudz neatšķiras no “Galaxy S23” modeļa.

    Par lielu nožēlu daudziem “Samsung” lietotājiem “Galaxy S24” parastā versija saņēmusi “Exynos 2400” procesoru, nevis “Snapdragon”. Savukārt tā akumulatora ietilpība sasniedz 4000 mAh, kas ir mazliet vairāk nekā “Galaxy S23” modelim.

    Kas attiecas uz kameru segmentu, “Galaxy S24” aprīkots ar četrām kamerām: 12 MP īpaši plata leņķa kameru, 50 MP galveno kameru, 10 MP telefoto kameru un 12 MP priekšējo kameru. Šajā ziņā izmaiņu salīdzinājumā ar “Galaxy S23” nav. Būtiski piezīmēt, ka identisku kameru sniegumu piedāvā “Galaxy S24 +” modelis.

    “Samsung Galaxy S24” tālruņi nopērkami ar atmiņas ietilpību no 128GB līdz 512GB. Tie būs pieejami četrās krāsās: oniksa melnā, marmora pelēkā, kobalta violetā un bēšā. Tādās pašās krāsās būs pieejams arī “Galaxy S24+” modelis.

    Samsung Galaxy S24+

    Vidējais no trim brāļiem ir “Galaxy S24+”. Tehniski tas daudz neatšķiras no “Galaxy S24”. Taču ir daži parametri, kuri kādam varētu būt izšķirošie, lai iegādātos tieši šo tālruni. Arī “Galaxy S24+” ekrāns veidots no Dynamic AMOLED 2X, taču tas ir lielāks un pa diagonāli sasniedz 6,7 collas. Te arī jāteic, ka tā displejs ir mazliet lielāks kā “Galaxy S23+” modelim. Ierīces izmēri ir 75,9 x 158,5 x 7,7 mm un svars sasniedz 196 gramus.

    Arī “Galaxy S24+” aprīkots ar “Exynos 2400” procesoru. Tikmēr tā akumulatora ietilpība krietni pārsniedz “Galaxy S24″ piedāvāto un sasniedz 4900 mAh, kas arī ir vairāk nekā Galaxy S23+” modelim.

    “Galaxy S23+” pieejams ar atmiņas ietilpību 256GB un 512GB.

    Samsung Galaxy S24 Ultra

    Kā ierasts inovatīvākais, funkcijām un iespējām bagātākais ir “Ultra” modelis, ko pierāda arī “Samsung Galaxy S24 Ultra”. Tā displejs veidots no Dynamic AMOLED 2X un sasniedz 6,8 collas, kas ir identiski “Galaxy S23 Ultra” un “Galaxy S22 Ultra” modelim. Viena lieta, uz ko ražotāks norāda – “Galaxy S24 Ultra” korpuss līdzīgi kā “iPhone 15 Pro” rāmis veidots no titāna. Kamēr “Apple” šo faktu aktīvi uzsvēra savos mārketinga materiālos, “Samsung” to tik ļoti neizceļ, tomēr atkal nevar nepamanīt šo idejas kopēšanu.

    “Galaxy S24 Ultra” izmēri ir 79 x 162,3 x 8,6 mm, tā svars 232 grami, kas arī īpaši neatšķiras no “Galaxy S23 Ultra” modeļa. Telefons aprīkots ar 5,000 mAh akumulatoru – kura ietilpība nav mainījusies kopš “Galaxy S23 Ultra” un arī “Galaxy S22 Ultra” laikiem. Ražotājs sola, ka, aktīvi lietojot, tālrunis darbosies apmēram 15 stundas. Iepriecinošs fakts daudziem ir tas, ka “Galaxy S24 Ultra aprīkots ar “Snapdragon 8 Gen 3” procesoru.

    Lielākās atšķirības, kas izceļ “Ultra” modeļus no pārējiem, ir kameras. “Galaxy S24 Ultra” aprīkots ar piecām kamerām: 12MP īpaši plata leņķa, 200 MP galveno kameru, 10MP telefoto kameru (3x optiskā tālummaiņa), 50MP telefoto kameru (5x optiskā tālummaiņa) un 12MP priekšējo kameru. Šajā ziņā uzlabojumu saņēmusi otra telefoto kamera. Pārējais gan ir nemainīgs, kas arī īpaši neizbrīna, jo pērn “Samsung” prezentēja “Galaxy S23 Ultra” kā savu visu laiku advancētāko un modernāko tālruni tieši kameru ziņā.

    Tāpat ierīce saņēmusi IP68 ūdens noturību un aizsardzību pret putekļiem. “Galaxy S24 Ultra” komplektā nāk “S Pen” irbulis, kas atsevišķi netika izcelts, jo acīmredzot ievērojamas izmaiņas nav saņēmis. 

    “Galaxy S24 Ultra” pieejams trīs atmiņas ietilpības variantos – no 256 GB līdz pat 1 TB. Tālruni varēs iegādāties kādā no četrām krāsām: titāna melnā, titānā pelēkā, titāna violetā un titāna dzeltenā.

    Pieejamība un cenas

    “Samsung” Galaxy S24″ sērijas viedtālruņus iespējams iegādāties jau sākot no šodienas, 17. janvāra, 20:00 “Samsung” oficiālajā mājaslapā, “Samsung” veikalos un pie “Samsung” oficiālajiem partneriem visās Baltijas valstīs. Savukārt no 24. janvāra jaunās “Samsung” ierīces būs pieejamas iegādei arī pie mobilo sakaru operatoriem.

    • Samsung Galaxy S24 maksā sākot no 909 eiro
    • Samsung Galaxy S24+ maksā sākot no 1159 eiro
    • Samsung Galaxy S24 Ultra maksā sākot no 1459 eiro

    Mākslīgais intelekts šo, to izglābj

    Savos mārketinga materiālos “Samsung” šogad lielu uzsvaru licis uz mākslīgo intelektu. Lai arī funkcijas ir gana noderīgas un noteikti kaut kādā ziņā atvieglos ikdienas dzīvi, iespējams, vēlējos redzēt ko jaunu arī citos viedtālruņu segmentos, piemēram, dizainā. Paņemot tālruni rokās, tas forši iegulst plaukstā un ir patīkami lietojams, tomēr šī sajūta ir pārāk identiska “iPhone” pieredzei. Ja raugās no šāda skatupunkta, tad MI šoreiz šo, to izglābis inovāciju ziņā.

    Vienlaikus atkal gribas uzteikt kameru sniegumu, kas ļauj uzņemt kvalitatīvus un skaidrus attēlus kā gaišā, tā tumšā telpā. Patīkami arī, ka ar MI tagad iespējams rediģēt attēlu un novērst trūkumus.

    Ko Tu domā par jaunajiem “Samsung Galaxy S24” tālruņiem?

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    65 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Barakuda
    17.01.2024 20:21

    Ābolfanu lapa pārmet Samsungam, ka gribas kko inovatīvāku :D hahaha Jūs to aizvēsturiskajiem āboliem negribat pateikt? Tas, ka ābols neko savu nav izdomājis un kopē no citiem gan dizainu, gan softu u.t.t.tas nekas :D

    Flare
    18.01.2024 08:36
    Reply to  Barakuda

    Brīnums, ka raksta virsraksts vēl nav papildināts ar tekstu ‘naivi cerot konkurēt ar Apple’ :D

    Kursors.lv
    18.01.2024 10:15
    Reply to  Flare

    Nu, tagad tāda piezīme būtu vietā, jo Apple nu ir Samsung pārspējis arī pārdoto viedtālruņu skaita ziņā. Uh, oh, Samsung birojā par šo ripos galvas.

    Flare
    18.01.2024 12:49

    Tas gan. Atšķirība gan nav milzīga, bet tomēr. Starp 2. un 3. vietu gan starpība lielāka.

    Kursors.lv
    18.01.2024 12:52
    Reply to  Flare

    Jā, ļoti iespējams, ka nākamajā gadā Samsung atkal būs priekšā Apple. Vismaz es par to nebrīnītos itin nemaz.

    Chils
    19.01.2024 09:26

    Kā to var panākt? Ar tupām mašīnām par 30% dārgākām, ar 20% vājākām kā samsungs? Kā tas iespējams?

    Skābene
    19.01.2024 12:01
    Reply to  Chils

    Sansungs nolaida lielu feileri kopējot Apple, nevis ejot savu ceļu! Daudz laika un enerģijas iztērēja uz lokanajām spēļmantiņām, un nepamatoti nonivelēja Note sēriju.
    Cenu politika arī diezgan apšaubāma, jo klients saņēma cenas paaugstinājumu, vienlaicīgi ar lādētāja atņemšanu, kaut paši pirms tam izsmēja apple par tādu gājienu. Nu un apple cenu politikas kopēšana atspēlējas pārdotajos apjomos. Kāpēc lai kāds pirktu s22 vai s23 par s24 cenu? Mākslīga cenu turēšana vecajiem modeļiem sit pa pārdošanas apjomiem.

    19.01.2024 15:07
    Reply to  Skābene

    Pie TELE2 bezvadu lādētājs nāk bonusā.

    Skābene
    19.01.2024 16:04

    Pie Samsung.lv nāk gan sienas, gan bezvadu lādētājs un ja ieraksta “SAMSUNGAI” kodu, tad vēl atlaidi iedod! :D Plus vēl Reward punktus dod, ko apmainīt pret citiem štruntiem un vēl papildus 100eur vecajam hlamam, ko nodod un 512GB atmiņu dod par 256GB atmiņas cenu.

    Vienvārdsakot atkal pārcenots tas aparāts, mierīgi varēja tirgot par 999 eur un pircēji stāvētu rindā! ;)
    Sarēķināju, ka šogad S24 ultarai ir labāks finansiālais piedāvājums kā savulaik S23 ultra.

    Last edited 3 months ago by Skābene
    Barakuda
    22.01.2024 12:41
    Reply to  Skābene

    Hm a tas ka ābols it visā kopē samsungu gan tas nekas, bet ja samsungs kko aizg;ust, slikti :D šitie ābolnieku dubultie standarti :D līdzīgi kā rūsiņš, ou ābols pārdošanā apsteidzis, bet, kad bija otrādāk, tas jau nekas īpašs. 90% ābolfanu ir tādi divkoši :)

    Slais
    19.01.2024 18:38
    Reply to  Chils

    Es domāju to panāca ar ekosistēmu.
    Lai arī tagad iOS palicis sliktāks, daļēji tādēļ, ka kopē android nevajadzīgo drazu un tomēr pat aplikācijas nereti ir labāk pielāgotas, kā dažādiem androidu MUI (vai kā sauc tos pašu ražotāju skinu kurus viņi uzbāž uz saviem andriem)😁
    Savienojamība ar apple datoriem, kur no citu ražotāju puses nav alternatīvas.
    Apple pay, to gan Eiropa sāk čakarēt, jo pārējie ražotāji kaut ko sāk pīkstēt.
    FaceID, pēc kura pēc tam grūti pierast lietot pirkstu skeneru, bet par cik apple laikam uz to ir patents, tad neviens cits īsti to pagaidām nevar nokopēt. Respektīvi viņi to visu ir atstrādājuši tā, ka pēc tam daudziem ir nepatīkami pāriet uz citu platformu. Kamēr andrīši vispār tur cīnās savā katlā viens ar otru.
    Protams visiem ir savi plusi un mīnusi, bet būsim reāli ir androids – samsung, sony, xiaomi, un vel kaut kādi ražotāji kurus neviens* izņemot geekus nezin, un ir apple. Viss. Kādreiz vel bija Windows phone, tas pat man patika, bija cerības, bet “True” windows stilā projekts tika izmests miskastē. Tad ko Tu sagaidi? Cilvēki ir pieraduši pie konkrēta OS izskata un darbības, to nav tik viegli nomainīt.

    Barakuda
    22.01.2024 12:48
    Reply to  Slais

    Jā ļoti grūti pierast ai cik grūti, sevišķi super face ID kuru atbloķē ar foto :D
    Ābola IOS ir tāda atpalicība, neloģisks, lago, frīzo. Visas darbības lēnas un garākas nekā pat ķīnas androidos.
    Gsdiem nevar sakārtot, lai ikonas var likt kur un kā grib. OS glāb šur tur tieši aizgūtais no androīda.

    Jebkurā laikā pie mīnus 27 grādiem var šis super telefons izslēgties un neslēgties. A par datoriem, pat nerunāsim, maksimāli lētas detaļas iekšā, kad tos izjauc, tīrākā ķīna. Jā dizaina programmas vēl ok, bet kā kkas multi jāveido, viss, āboldators kaput.

    Jā un leģendārais pay, esot Eiropā reiz samaksāju par vienu dāmu, kura ar šo su mēģināja maksāt un nekas nesanāca, es ar savu androīdu īzī.

    Un būsim godīgi, ābola OS fanu pulks ir kā gobzema vēlētāji, ne pārāk gudri , ko iebaro to ēd. Tāda frīku pasaule.

    Zinātāji un pro izvēlās kvalitāti ne ābolus. Nu, bet ok es neesmu pret LGBT, viss ok ar Jums jo ābolu vidū nav veču.

    Kursors.lv
    22.01.2024 12:57
    Reply to  Barakuda

    Tu sevi bieži ar šādiem komentāriem mierini nožēlojot Android ierīces izvēli? :)

    Slais
    22.01.2024 20:35
    Reply to  Barakuda

    Tā rodas sirmi puikas un pēc tam jau gēnos nākošajai paaudzei…😀

    Raimonds Lietuvietis
    17.01.2024 20:22

    noskatījos Samsung Galaxy Unpacked Event 2024: CNET Watch Party un man, kā parastajam strādājošajam ražošanas nozarē, tas viss likās kā fufelis… iespaids, ka tas viss ir domāts augstākajiem priekšniekiem un it giikiem ;(

    Last edited 3 months ago by Raimonds Lietuvietis
    aaa
    17.01.2024 23:05

    Vecīt, it gīki samsungu nelieto!

    Pēča
    18.01.2024 08:03
    Reply to  aaa

    Pareiz, šis segments lieto Google pixel! ;) Kurā jau iepriekšējo gadu modelī- pixel 7(2022g) bija visas šīs ‘s24’ fīčas. Samsung iepaliek par aptuveni gadu/modeli…. ;)

    Izskatās, ka samsung inženieriem beigušās idejas, kā izcelt jauno ‘flagmeni’

    Last edited 3 months ago by Pēča
    Pp88
    18.01.2024 16:31
    Reply to  Pēča

    Jā, bet nē, cik skatījos s24 testu, tad šeit ai bilžu fīčas strādā labāk kā pixel 8pro.

    Biteme
    18.01.2024 17:04
    Reply to  Pp88

    Jo viduvējāka bilde, jo vairāk tiks uzsvērts tehniskais izpildījums))

    Oxeeed
    17.01.2024 20:49

    Ļoti labi, nevajadzēs mainīt esošo s23

    Biteme
    17.01.2024 21:17

    Kā viņi neiedomājās arī par titāna titāna krāsu!

    Chils
    19.01.2024 09:28
    Reply to  Biteme

    Nav topā! Tagad rūsganā fox ar kripto sit augstu teh mex vilni! Atvaino! Wilni

    Slais
    17.01.2024 21:39

    Aa “pff” tas jau tas pats s23, s23+, s23ultra, tikai nomainījuši nosaukumu uz “24”.
    Visi ierēca par apple, samsung “nokopē”, gandrīz neko nemainot.😀
    Labi es te protams ākstos, bet kopējā aina liecina, ka tiešām visi lielie viedtālruņu ražotāji neko diži jaunu nepiedāvā. Kā ir ar samsung cenām? Vai šobrīd s24Ultra ir stipri dārgāks par s23Ultra?

    Barakuda
    18.01.2024 00:12
    Reply to  Slais

    Cik ir tās, reizes, kad Samsuns itkā neko jaunu nedod un cik ābols, paga drīzāk atgādini kurā tālajā gadā ābols kko unikālu izdevis nekopētu un unikālu :)?

    Norrmis
    17.01.2024 21:52

    Samsung jau tā zaudē vietu tirgū, mākslīgais intelekts to neizglābs. Vai nu es no Xiaomi pāriešu uz iPhone vai sagaidīšu jauno Xiaomi fakeri.

    Jānis
    17.01.2024 22:16

    Priekšpasūtīšanas dāvanas ar katru gadu arvien švakākas un švakākas
    Joka pēc paskatījos, cik izmaksātu upgreids no S23 Ultra – ap 750 eiro. Nē, paldies.

    aaa
    17.01.2024 23:09
    Reply to  Jānis

    Vecīt, samsungs negrūž naudu RD viņi grūž naudu marketingā, tāpēc arī telefons tehniski joprojām ir 2022. gada līmenī. Iedomājies cik samsung marketings ir izmisis, ka pat kursorā iegrūda bannerus 🤣

    Barakuda
    22.01.2024 12:50
    Reply to  aaa

    Toties leģendārais ābols joprojām ir 2018.gada līmenī :D

    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    17.01.2024 22:20

    Ņemšu no katra pa vienam un skatīšos, kurš labāks

    aaa
    17.01.2024 23:06

    Titāna korpuss, tas ir tik inovatīvi, nez kāds cits vispār iedomājās titānu ielikt korpusā 🤣

    Rolands
    17.01.2024 23:21

    Manā skatījumā pēdējais telefons, kuru bija aizraujoši sākt lietot un varēja sajust wow efektu, bija Galaxy Note 9. Bija gan 3,5mm spraudnis, gan type-c, gan lādētājs kastē, gan ērts izmērs un irbulis.
    Kopš tā laika praktiski nekā jauna nevienam ražotājam. No kastītes tikai kaut ko izņem, novāc kādu portu. Labi, nāk klāt vēl kāda kamera, jaunāks procesors un kāds ieliek ātrāku lādēšanu. Bet kopumā tikai uz leju.

    Krotow
    17.01.2024 23:33
    Reply to  Rolands

    Sony Xperia 3,5mm spraudnis joprojām ir. Arī viens no iemesliem pēc kameras un baterijas, kāpēc pārgāju no Samsung uz Sony.

    Andis
    18.01.2024 13:08
    Reply to  Krotow

    3.5mm joprojām ir arī Asus ROG Phone un Zenfone sērijām.

    nedarata
    18.01.2024 08:59

    Ir sasniegts tehnoloģiskais tupiks.
    Te pat sāk piešķirt AI funkcijām, kas jau bija konkurentiem bez AI.
    Ar visu titānu smagāks par S21u, mazāka ekrāna izšķirtspēja, mazāk RAM.

    REALAIS
    18.01.2024 10:12
    Reply to  nedarata

    Smagumu var taču norakstīt, ka ir irbulis iekšā :))
    Un cik tad to pikseļu tur ir mazāk? Kam vajag vairāk pikseļus tādam ekrānam?
    Vismaz istabu varēs izgaismot ar 2600 peak brightness.
    Nemaz nerunājot par jaudas starpību starp šiem diviem modeļiem. Exynos pret SD.
    Jā, nav iespējas nopirkt ar 16GB modeli. Gan jau cilvēki nepirka tik labi tos variantus Un atteicās veidot 5 dažādas Ultras modeļus. Telefonus pērk mazāk, tā kā jāsavelk jostas :))

    Barakuda
    22.01.2024 13:00
    Reply to  nedarata

    AI bija daudzskaitlī konkurentiem :) ? Nopietni, bija Pixelī. Fīča nenoliedzami aizgūta, taču strādā tiešām forši.
    A, kas teica, ka ir jābūt vieglākam nekā S21U? Svara atšķirība 5grami nu ļoti, ļoti smagāks :D. Ko var norakstīt uz dažādiem faktoriem, kā plakans displejs, atšķirīgi kameru moduļi. Tur arī savāksies tie daži grami :).

    Rez. (~515 ppi density) un (~505 ppi density) nu mega atšķirība.

    Ja nu Jaunajai Ultra var kko pārmest, tad riekš manis tas ir plakanais ekrāns, man noapaļotas malas patīk labāk. Tiesa, ja skatamies dažas samsunga aptaujas cilvēki vēlējās plakanu ekrānu. Šeit vairāk, jāskatās , kas kuram patīk vairāk.

    Tie, kuri vēlās 24 vai 24+ var baidīt Exinos, taču man ar tiem nav bijušas problēmas, kārušies nav, lagojuši nav, tie tomēr nav āboli, kuru problēmas regulāri ir jārisina. Cita runa, salīdzinot ar snapu, jā, baterija ar snapu izvelk vairāk, tas tiesa un to gan noliegt nevar.

    Klausītājs
    18.01.2024 09:27

    Mūsu platuma grādos no AI funkcijām vēl mazāka jēga, jo nav mūsu valodas atbalsts.

    Kursors.lv
    18.01.2024 10:14
    Reply to  Klausītājs

    Jā, tā ir. Jādabū ierīces uz testu un tad pārbaudīsim, cik daudz no jaunumiem tur darbojas.

    Edgars
    18.01.2024 10:34

    Atpakaļ pie Exynos procesora..

    Barakuda
    22.01.2024 13:01
    Reply to  Edgars

    Tikai 24 un 24+, Ultra ar Snapu. Bet bez problēmām var dabūt 24 un 24+ ar snapu :)

    Delious
    18.01.2024 11:09

    Bet viņi paliek izmēru ziņā tikai lielāki. Kur tad palika tā sensācija, ka sākšot veidot mazākus izmēru ziņā, līdzīgi kā iphone. Man joprojām patīk S21 izmērs, bet diemžēl tādos izmēros netiek ievietotas pro kameras, lai gan iphone var.

    Ivis
    18.01.2024 12:31
    Reply to  Delious

    S21 kamera par švaku?

    Liepu kaspars
    18.01.2024 11:32

    Iphone tapat miljons reizes labaks!!!!!1111

    Cilvēks
    18.01.2024 12:42

    Ja paskatās, cik iepriekšpārdošanā Samsung 24 ultra maksā ASV, tad redzot cenas LV, raudiens nāk! Kā var būt tik krasas cenu atšķirība!? https://www.samsung.com/us/smartphones/galaxy-s24-ultra/buy/galaxy-s24-ultra-512gb-unlocked-sm-s928uzkfxaa/

    Kursors.lv
    18.01.2024 12:48
    Reply to  Cilvēks

    Ar ASV vai vispār jekbura cita tirgus cenām tiešā veidā salīdzināt nav jēgas, jo ir pārāk daudz aspektu, kas ietekmē cenu veidošanu. Konkrēti ASV gadījumā pie šīm cenām, visdrīzāk, vēl ir jāpievieno attiecīgā štata nodoklis, kurā ierīci plāno iegādāties. Beigās tur var nesanākt nekas pārlieku lēts.

    ezgg
    18.01.2024 14:52

    Un tad vēl vismaz 15% tip par apkalpošanu.

    Biteme
    18.01.2024 15:29
    Reply to  ezgg

    Pērkot telefonu, tu atstāj arī dzeramnaudu? Pēc pie manis))

    ezgg
    18.01.2024 15:35
    Reply to  Biteme

    USA tu pats sev ielej benzīnu, bet tev prasa 10-20% tip.

    Biteme
    18.01.2024 17:06
    Reply to  ezgg

    Pieaudzis cilvēks var izlemt – dot vai nē.

    REALAIS
    18.01.2024 17:29
    Reply to  Cilvēks

    1419$ pret 1459€.
    Neredzu par ko tev būtu raudiens?

    Cenā tur nav iekļauts štatu pārdošanas nodokļi, jā tie nav lieli, un dažos statos nav nodokļu. Bet normāli rēķini nodokļos vēl 5-10%.

    Nesaki, ka tu uzskati, ka pārdošanas cena ir tie 500$. Tas ir ar Trade-in ar iepriekšējo paaudžu telefoniem.

    Last edited 3 months ago by REALAIS
    bomarstiim
    18.01.2024 19:37
    Reply to  REALAIS

    Atšķiras arī garantijas periods. Ja mums tas ir 2 gadi fiziskām personām, tas us&a laikam gads, varbūt par mazāk.

    Robčiks
    18.01.2024 18:02
    Reply to  Cilvēks

    Noņem no Latvijas cenām PVN21% un tad salīdzini cenas ar ASV cenām, nesalīdzinot ar atpirkumu un citiem speciāliem piedāvājumiem.
    Piemēram: S24U 1459eur-21%=1205,79eur.
    Pēc konvertācijas cena usd sanāk 1308.38usd

    Robčiks
    18.01.2024 18:11
    Reply to  Cilvēks

    1299.99usd ir S24U cena norādītajā usa mājas lapā, ja maksā uzreiz un neatdod nekādu veco telefonu, tableti,….
    Tā kā cenas ir vienādas, jo katru dienu valūtas kurss mainās un 10-20 usd starpība, kas ir ap 1%, ir norakstāms uz valūtas konvertāciju.

    Robčiks
    18.01.2024 18:16
    Reply to  Cilvēks

    Šajā sakarā ir cits jautājums.
    Kad Latvijas lielākajos būvmateriālu veikalos reģipsi tirgoja pa vienādu cenu, tad Konkurences padome saskatīja karteli un tirgotājiem (Depo, Buvn ABC, Kurši,…)uzlika naudas sodu vairāku miljonu vērtibā.
    Šeit telefoni tiek pārdoti vienādā cenā.
    Laikam ir kādas atšķirības, nu protams, ka ne tikai ar to, ka reģipsis nav telefons.

    REALAIS
    18.01.2024 18:23
    Reply to  Robčiks

    Tādus sodus neliek, ja ir vienādas cenas. Ja ir pierādāmas vienošanās, tad tā ir sodāma rīcība.

    Robčiks
    18.01.2024 19:56
    Reply to  REALAIS

    Šeit jau sanāk ražotāja diktēta mazumtirdzniecības cena, kas arī neatbilst likumam.

    REALAIS
    18.01.2024 20:16
    Reply to  Robčiks

    Kāpēc? Tu vienmēr vari tirgot dārgāk. Varbūt nebūsi lielos draugos ar ražotāju pēc kaut kā tāda, un neiegūsi kaut kādus aizkadra bonusus un īpašos piedāvājumus.

    Chils
    19.01.2024 09:24

    Žēl ka nav krāsa, “kripto zaļrūsganbēšā starojuma”? Ļoti svarīga man šī krāsa! Jo kobalt vaira nav top 5 nano teh mix ringā!

    Agris Matejuns
    19.01.2024 10:50

    Cik saprotu tad s24 & 24+ Eiropā nebūs ar snapdragon 3
    Atkal kakanais exonus.
    Būs jāpērk iepriekšējā gada telefons.
    Kuriozi nedēļu pirms jaunā telefona iznākšanas mans s22+ vnk nomira

    Ivis
    19.01.2024 11:54
    Reply to  Agris Matejuns

    Var būt nomira, jo atteica sanapdragons?

    Nils
    19.01.2024 15:28

    Pārgāju tikko no s21 Fe uz 15 ābolu. Nekāds brīnums tas ābols nav, bet ja izvēlēties s24 vai 15 iphone – uzvarēja iphone visos parametros. Samsungi no s9 sērijas

    Last edited 3 months ago by Nils
    KKK
    22.01.2024 10:44

    Exynos? Nē, paldies. Par 909 eur šādi lēkt tirgū, ar otrās šķiras procesoru.. psc

    Biteme
    22.01.2024 11:20
    Reply to  KKK

    Ko tu par procesoru…..tur tak visādi kumēdiņi salikti….apvelc un gugle uzreiz meklē ko apvilki…kā stikla krellītes papuasiem iedeva))

    NorciX
    23.01.2024 09:42

    .

    Last edited 3 months ago by NorciX
    Gramatika
    12.02.2024 10:31

    Starp “šo” un “to” komatu nav jāliek!

    Reklāma