Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung Galaxy S24 Ultra apskats – kad dzelži sasniedz pīķi, jāķeras pie MI

    Fotogrāfs: Jēkabs Aleksandrs Krūmiņš

    Samsung Galaxy S24 Ultra ir universāls kareivis, kas apmierinās lielāko meinstrīma daļu. Silti iesaku, tikai neuzķeraties uz MI gimikiem!

    Jaunākie raksti

    Šogad Samsung Galaxy S24 sēriju esam saņēmuši agrāk. Patiešām, nepagāja ne mēnesis, kad Samsung Galaxy S23 Ultra kronējām par pagājušā gada flagmaņu klases karali. Esam iekāpuši jaunā gadā un zem acīgās Kursors.lv testu lupas esam gatavi likt šī gada Samsung Galaxy S24 Ultra, kas visticamāk arī šogad uzstādīs latiņu visiem apskatniekiem. Samsung mārketings prot sacelt vētru, nozogot teju visus brīvos baneru laukumus gan uz ēkām, gan internetā. Tiesa gan, skaļš mārketings vienmēr izraisa latviskajai dzīvesziņai raksturīgo aizdomu pilno acu sažmiegšanu, tādēļ šajā apskatā centīšos noskaidrot, vai mārketinga solījumi nav par šerpu. Pavirši uzmetot aci, šķiet, ka izmaiņu no pērnā modeļa nav daudz. Tas arī iezīmē tendenci, ka ražotāji iespējams ir sasnieguši dzelžu griestus. Šis gan nav pārmetums Samsung, bet globālajiem procesiem kopumā. Pagājušais gads pierādīja, ka tad, kad dzelži sasniedz pīķi, jāķeras pie mākslīgā intelekta (MI). Galaxy S24 Ultra visai lielu kārti licis tieši uz MI. Pat mājas lapā treknā fontā redzams uzraksts “Galaxy AI is here”.

    Avots: Samsung

    Paņemot Samsung Galaxy S24 Ultra rokā, var saprast, ka izmaiņas no pērnā modeļa tomēr ir. Tās vienkārši nav tik kardinālas, kā pāris gadus atpakaļ, tādēļ ļaušos nelielai, pašpasludinātai konspirācijai. Proti, Samsung Galaxy S līnijas tiešākais konkurents vienmēr ir bijis Apple iPhone. Kā nu ne, jo ābolam izdevies aizsteigties Samsung priekšā pārdoto viedtālruņu skaitā. Korejiešu atbilde ne visai iepriecinošajai statistikai ir, manuprāt, asprātīgs solis – nevis censties kārtējo reizi tieši konkurēt ar Antonovku, bet meklēt unikalitāti, kādas ābolam nav. Runa ir par Google Pixel. Samsung pikseļu izstrādei ir bijis gana tuvu, pat Google Tensor G3 procesoru veidojis Samsung, un tas ir aizdomīgi līdzīgs šī gada Exynos procesoram, kas pieejams Galaxy S24/S24+. Tādēļ Galaxy S24 Ultra saņēmis teju visas unikālās pikseļu MI fīčas. Tas protams ir lāča pakalpojums Google Pixel līnijai, toties novieto Samsung krietni virs Apple, tādēļ varu visai skaļi teikt, ka šoreiz neredzu nevienu departamentu, kas manās acīs apstiprinātu ābola pārākumu. Šis ir jau pirmais lielais kompliments Samsungam!

    Kas tad mainījies no pērnā modeļa? Nedaudz izmainīts dizains un uzbūves materiāli, ekrāns kļuvis ievērojami spilgtāks, izmantota šī gada veiktspēja, mainījies galvenais kameras sensors un tuvinājuma kamera, turklāt tas viss pārliets ar visai biezu MI mērci. Manuprāt, tas nav gana, lai pērnā modeļa īpašnieki steigtos Galaxy S24 Ultra apskāvienos, bet vecāku paaudžu lietotāji spēs pamanīt būtisku atšķirību. Apskata tapšanas laikā Samsung Galaxy S24 Ultra cena sākas no 1459 eiro. Sālīti, bet jāatceras, ka Samsung piedāvā dažādas akcijas un atpirkumus, kas daļēji mīkstina uzskrūvēto cenu.

    Samsung Galaxy S24 Ultra tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 14, One UI 6.1
    • Ekrāns: 6.8 collu Dynamic LTPO AMOLED, 1440 x 3120, 19.5:9 malu attiecība, ap 505 ppi, 113.5 cm2, ap 88.5% ekrāna un korpusa attiecība, 120Hz ātrā atsvaidze, HDR10+, 2600 nitu maksimālais spilgtums, Corning Gorilla Glass Armor ekrāna aizsargstikls
    • Procesors: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 (4 nm), astoņi kodoli: 1×3.39GHz Cortex-X4 & 3×3.1GHz Cortex-A720 & 2×2.9GHz Cortex-A720 & 2×2.2GHz Cortex-A520, Adreno 750 (1 GHz) video apakšsistēma
    • RAM: 12 GB
    • Atmiņa: 256 GB*/512 GB/1 TB, UFS 4.0
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6e/7, tri-band, Wi-Fi Direct, Bluetooth 5.3 (A2DP, LE), NFC, UWB, USB Type-C 3.2, 3G/4G/5G
    • Pozicionēšana: GPS, GLONASS, BDS, GALILEO
    • Papildu: zem ekrāna novietots ultraskaņas pirkstu nospiedumu lasītājs, žiroskops, barometrs, kompass, S Pen, Samsung DeX, Samsung Wireless DeX, AKG kalibrēti stereo skaļruņi, 32-bit/384kHz audio, iebūvēts irbulis, IP68 putekļu un ūdens aizsardzība
    • Kameras: aizmugurē: 200 MP, f/1.7, 24mm, 1/1.3″, 0.6µm, daudzvirzienu PDAF, lāzera AF, OIS; 50 MP, f/3.4, 111mm, PDAF, OIS, 5x optiskā palielinājuma periskopa kamera; 10 MP, f/2.4, 67mm, 1/3.52″, 1.12µm, Dual Pixel PDAF, OIS, 3x optiskā palielinājuma kamera; 12 MP, f/2.2, 13mm, 120˚, 1/2.55″, 1.4µm, Dual Pixel PDAF, Super Steady video ultra platleņķa kamera; LED zibspuldze; auto-HDR; 8K@24/30fps, 4K@30/60/120fps, 1080p@30/60/240fps, 1080p@960fps, HDR10+, stereo skaņas ieraksts, gyro-EIS video. Priekšā 12 MP, f/2.2, 26mm, Dual Pixel PDAF pašiņu kamera, Auto-HDR, HDR10+, 4K@30/60fps, 1080p@30fps video
    • Izmēri un svars: 162.3 x 79 x 8.6 mm, 232 g
    • Akumulators: Li-Ion 5000 mAh, 45W ātrā vada uzlāde, PD3.0, 15W bezvadu uzlāde (Qi/PMA), 4.5W reversā bezvadu uzlāde
    • Cena: sākot no 1459 eiro

    *testa ierīcei

    Dizains – vienas ēras beigas

    Pirms 10 gadiem Samsung demonstrēja tehnoloģiju avangardu Samsung Galaxy Note Edge. Pirms trim gadiem ražotājs aizlaida pensijā Note sēriju, nu Samsung nolēmis beigt vēl vienu ēru – noliektas ekrāna malas savos flagmaņos. Tās ir bijušas Samsung flagmaņu firmas zīme 10 gadus un šobrīd ir vienīgā vērā ņemamā Android dizaina atšķirības zīme no Apple. RIP! Nesērojiet pārlieku, jo šādus ekrānus vēl aizvien piedāvā ķīniešu ražotāju flagmaņi vai pat vidējās klases pārstāvji. Tā kā Samsung bijis inovators citam veidam, kā ekrānus salocīt, šogad Galaxy S24 Ultra pirmo reizi saņēmis pilnībā plakanu ekrānu, kas arī ir būtiskākā dizaina izmaiņa no pērnā modeļa. Tas arī ļāvis tikt pie vienāda plānuma rāmja ap visām ekrāna malām. Šis ir elegants dizaina sīkums, kas pietrūka iepriekšējās ultrās. Kopumā, šie lēmumi Galxy S24 Ultra priekšu padara tik elegantu, kā vēl nekad. Ekrāna stūri apaļoti ar daudz mazāku rādiusu, kā konkurentiem. Tā kantainā forma vairāk atgādina elegantos Sony flagmaņu ekrānus. Katrā gadījumā, tas piešķir atšķirīgu eleganci. Par šo arī liela uzslava ražotājam! Tas arī ļāvis korpusu padarīt par vienu milimetru īsāku. Sīkums, bet patīkams!

    Otrs dizaina jaunums ir izmantotie materiāli. Arī Samsung pievienojies ābola aktualizētajai titāna rāmja tendencei. Tā kā Apple nav pirmais ražotājs, kas par šādu soli aizdomājies, šoreiz nav vietas plaģiātisma pārmetumiem. Tauste gan dižu atšķirību no alumīnija nejutīs, toties apsveicami, ka rāmis šoreiz ir matēts, tādēļ būs mazāk slidens, ja salīdzina ar pērnā modeļa glancēto virsmu. Sāni ir veidoti plakani, tomēr ergonomikai palīdz nelielie ieliekumi, kas līgani saplūst ar priekšas un aizmugures stiklu. Šogad Samsung sadarbībā ar Corning radījis Gorilla Glass Armor, kas arī debitē Galaxy S24 Ultra. Aizsargstikls sola labāku  aizsardzību pret skrāpējumiem un mazākus atspīdumus.

    Samsung Galaxy S24 Ultra ir visai pamatīga izmēra ierīce, kam ar vienu roku aizsniegt visus ekrāna stūrus, bez bīstamas žonglēšanas, nav iespējams. Aizmugure saņēmusi maigi matētu virsmu. Kameru izvietojums nav mainījies divus gadus. Man tas šķiet gana elegants, tomēr tas ir tālu no praktiska. Proti, kameras ir gana izbīdītas, tādēļ Galaxy S24 Ultra uz galda pamatīgi gāzelējas. Īpaši tas jūtams, izmantojot irbuli. Jārēķinās, ka ap kameru kantītēm krājas grūti iztīrāmi putekļi. Titāna rāmja kreisā puse atstāta tikai antenu līnijām, bet labajā novietoti stingri taustiņi. Plakanā rāmja augšā, blakus mikrofonam izvietota papildu izeja skaļrunim (vismaz man tā šķiet), apakšā ap USB ligzdu ir gan karšu atvilktne, gan mikrofons, gan skaļrunis, gan S Pen irbulis.

    Kopumā, dizains ir smalks, ergonomisks un elegants. Šis noteikti ir skaistākais dizains, kāds Samsung viedtālruņos redzēts. Dažas savienojumu kantītes gan ir nedaudz asākas par agrākajiem modeļiem, tomēr man tas vairāk asociējas ar personības vaibstiem. Galu galā, lai cik arī maiga man nebūtu dvēsele, manas plaukstas tomēr nav no cukura. Nav aizmirsta arī IP68 putekļu un mitruma aizsardzība, bet prasītajā cenā neko mazāk arī negaidīju. Par dizainu, sēdies, 10!

    Ekrānam uzlabots spilgtums

    Samsung Galaxy S23 Ultra nepiedāvāja pagājušā gada spilgtāko ekrānu, tomēr saskaitot visus kritērijus (izšķirtspēju, skata leņķus, krāsu kalibrāciju u.c.) tas vienalga bija viens no labākajiem pērnā gada ekrāniem. Kad šķiet, ka izcilību nevar uzlabot, Samsung pamanās spilgtumu palielināt līdz 2600 nitiem. Uzreiz jāsaka, ka Ķīnas ekrānu ražotāji arī šim ciparam jau aizsteigušies priekšā, bet tiem parasti ir sliktāki skata leņķi. Rezultātā, Galaxy S24 Ultra varbūt arī nav saņēmis pašu spilgtāko ekrānu industrijā, bet visprasmīgāk sabalansēto gan. Izšķirtspēja ir vairāk, kā pietiekoša, krāsas lieliski kalibrētas, kontrasts ir izcils, skata leņķi ir lieliski.

    Pieminētais spilgtums lieliski izmantojams košas gaismas apstākļos. Te gan jāatceras, ka maksimums tiek izmantots tikai, lai uz neilgu brīdi izgaismotu pāris pikseļus HDR saturam. Ekrāns beidzot ticis pie pilnvērtīgas LTPO matricas. Arī agrāk Samsung izmantojis dinamisko atsvaidzi, tomēr beidzot LTPO ļauj konstanti izmantot 1Hz statiskam saturam. Tādēļ Galaxy S24 Ultra ticis pie vienmēr ieslēgtā ekrāna ar bildīti. Jā, līdzīgs piegājiens, kā iPhone, tomēr es šo iespēju atstāju izslēgtu, jo tā man pārāk novērš uzmanību un kārdina darbu iemainīt pret glāstāmdraugu.

    Programmatūra ļauj iestatījumus pielāgot savām vēlmēm. Kopumā ekrāns piedāvā nemainīgi izcilu sniegumu. Par ekrānu, sēdies 10!

    Zibenīga atbloķēšana

    Samsung Galaxy S24 Ultra izmanto Qualcomm otrās paaudzes ultra skaņas pirkstu nospiedumu lasītāju. Atšķirībā no optiskajiem, tas neapmulst, ja apkārt ir spilgta gaisma, tam nav nepieciešams spiediens un tas ir drošāks, jo pirksta rieviņas tiek mērītas trīs dimensijās. Jāuzteic arī tā izmērs un novietojums, kas šķiet ergonomisks un nav par zemu, kā nereti konkurentiem. Tā ātrdarbība un uzticamība ļāva atbloķēt viedtālruni 9 reizes no 10. Ir pieejama arī ātra atbloķēšana ar seju, tomēr tā gan ir atkarīga no apkārtējā apgaismojuma un nav biometriski droša. Šoreiz iesaku paļauties uz pirkstu nospiedumu lasītāju, tas nepieviļ.

    S Pen irbulis – noderīgs bonuss

    Protams, ka komentāros gan jau būs burkšķētāji “Cik bieži Tu to irbuli izmanto?” vai “Būtu labāk palielinājuši akumulatoru uz irbuļa rēķina”. Daļēji es piekrītu, tomēr vienmēr ir patīkami redzēt fīču, kas pozitīvi Samsung atšķir no ābola un citiem konkurentiem. Runa ir par Galaxy S24 Ultra vēderā noslēpto S Pen irbuli. Tas lieliski noder skicēšanai, rakstīšanai, dokumentu parakstīšanai vai vienkārši saskarnes vadībai. S Pen piedāvā arī gaisa žestus, prezentāciju vadību, to pat var izmantot, kā tālvadības pulti kamerai. Patīkami, ka Samsung sakārtojis programmatūru un ar irbuli man nebija tādas problēmas, kā pagājušajā gadā. S Pen vēl aizvien piedāvā vienu no labākajiem reakcijas ātrumiem, kas ļauj to gandrīz pielīdzināt reālai rakstīšanai. Vienīgi jāatslēdz kaitinošā skrāpēšanas skaņa.

    Izskatās, ka Samsung parevidējis programmatūras piedāvājumu un atmesti daži bezjēdzīgie “jautrie” irbuļa režīmi. Toties ērti var pārveidot ar roku rakstītu tekstu drukātā. Īpaši noderīgs irbulis ir jaunajā MI attēlu rediģēšanā, kas ļauj norādīt smalkāk objektu robežas. Kopumā, irbulis ir noderīgs bonuss. Ultru lietotāji, lūdzu padalieties komentāros, cik bieži un kādās situācijās Jūs izmantojat irbuli!

    Uzlaboti skaļruņi, izcila vibrācija

    Titāna rāmja apakšas skaļrunis pazaudējis ierasto skaļruņa resti. Šogad atstāta vienkārša strīpiņa. Ražotājs to skaidro, lai būtu mazāk elementu, kas bloķē skaņu. Patiešām, skaņa šķiet skaļāka, apjomīgāka un pilnīgāka, kā iepriekš. Rāmja augšā, blakus mikrofonam parādījies vēl viens caurumiņš. Nekur neguvu tam apstiprinājumu, bet pieļauju, ka tā ir papildu izeja augšējam skaļrunim, lai skaņai būtu papildu ceļš, kur plūst. Tas rezultējas, ka augšas skaļrunis, beidzot gandrīz spēj pievilkties apakšējā skaļruņa jaudai. Šādu risinājumu līdz šim izmantojis Xiaomi visiem saviem apakšzīmoliem, lai nodrošinātu apjomīgāku skanējumu, pagājušajā gadā tam pievienojās arī OnePlus, bet jauki redzēt, ka beidzot arī Samsung par to sācis domāt. Jāuzteic arī vibrācijas motors. Tas ir gana spēcīgs, lai kabatā sajustu vibrāciju, un gana smalks, lai saskarnē izbārstītie klikšķi justos smalki kalibrēti. To, ka vibrācijas motors nav no lētā gala nodod tā klusā darbība. Lielisks darbs!

    Pieņemams akumulators, bet uzlāde varēja būt naskāka

    Akumulatora darbība ir tā, kas pērnajā modelī parādīja, ka Qualcomm procesoriem ir krietna priekšrocība pār Samsung pašražotajiem Exynos. Šajā departamentā faktisku izmaiņu nav. Akumulators saņēmis 5000 mAh ietilpību, kas ir tāda pati, kā pagājušajā gadā. Te gan jānorāda, ka OnePlus 12 sola jau 5400 mAh ietilpības akumulatoru, ko pieļauju, ka Samsung upurējis, lai korpusā iemānītu irbuli. Šogad uzlabojumus nodrošina energoefektīvāks procesors. Ražotājs sola, ka tie ir aptuveni 5% robežās. Katrā gadījumā, mana ikrīta rutīna, kas konkurentiem prasa 6 – 10%, Galaxy S24 Ultra prasīja vien 4%, kas ir ļoti labs rādītājs. Rezultātā, pat pie apjomīgas slodzes Ultra vienmēr izvilka dienu, tomēr šo negribu nosaukt par stabilu divdiennieku. Šajā ziņā Sony Xperia 5 V vēl aizvien paliek nepārspēts ar savu gandrīz trīs dienu darbību. Tā kā vakarā ne reizi nebija nepieciešams pirms gulēt iešanas sniegties pēc lādētāja, varu piedot, ka 45W vada uzlāde krietni iepaliek pārpasaulīgajiem OnePlus 100W un Xiaomi 120W ātrumiem. Jāatceras, ka arī komplektā lādētājs netiek dots, tādēļ jālādē ar to, kas pa rokai. Ir pieejama arī bezvadu un bezvadu reversā lādēšana, kas prasītajā cenā ir must have komplekts.

    Veiktspējas paraugstunda

    Par jaunajām MI iespējām pastāstīšu mazliet zemāk. Pa priekšu jāsaprot, kas šīs iespējas spēj darbināt. Runa ir par Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 procesoru, kam izdevies pārspēt Tensor G3 spējas tā, lai daļu MI iespēju darbinātu bez tiešsaistes. Otro gadu pēc kārtas Samsung saņēmis virstaktētu procesoru. Tas nozīmē, ka galvenais kodols pukst par 600MHz ātrāk par standarta versiju, bet pārējie par 100MHz. Ikdienas darbībā gan neko novērot nevar, bet sintētiskajos veiktspējas testos rezultāti ir diži. Lai gan līdz ābola sniegumam nedavelk, toties izrāviens no pērnajiem modeļiem ir iespaidīgs.

    Patīkami, ka Samsung domājis arī par dzesēšanu, ko nes līdzi liela jauda. No pērnā modeļa audzis dzesēšanas elements. Patiešām, vienīgās reizes, kad novēroju nelielu silšanu bija iestatot tālruni un pie uzlādes. Šogad visas Galaxy S24 Ultra atmiņu versijas ir saņēmušas 12 GB RAM. Testa ierīce ir saņēmusi 256 GB iekšējo atmiņu, bet iespējams, krietni palielielinot tālruņa cenu, tikt arī pie 1TB versijas. No vienas puses, 256 GB bāzei vajadzētu būt pietiekamai viedtālrunim bez atmiņu karšu atbalsta, no otras puses, viedtālrunim, kas dižojas ar satura radīšanas iespējām, vienā brīdī ar šo var būt par maz. Šo ļaujiet pamatot pēc pāris nedēļām, kad publicēsim POCO vidējās un budžeta klases viedtālruņu apskatus. Turklāt, vienkāršajam Galaxy S24 situācija ir vēl sliktāka, jo bāzes modelis ir 128 GB ar veco UFS 3.1 atmiņu. Par laimi, visas Galxy S24 Ultra versijas tikušas pie ātrās, pagājušajā gadā debitējušās UFS 4.0 atmiņas.

    Ikdienas lietošana ir ļoti plūstoša, aiztures nejūt un lietotnes burtiski lido. Ir pieejami gandrīz visi jaunākie savienojumi, kas strādā precīzi. Ja piever acis uz iekšējās atmiņas bāzes versiju, tad veiktspēja ir izcila.

    Mākslīgā intelekta iespējas

    Pirms ķerties klāt One UI 6.1, pastāstīšu par mākslīgā intelekta pienesumu, ar ko ražotājs tik ļoti dižojas, ka nekautrējas pieminēt katrā mārketinga sacerētajā teikumā.

    Apvelc un atrodi

    Viss unikālais ir vienkāršs. Samsung sadarbībā ar Google (visticamāk tas nozīmē, ka drīz arī citi ražotāji tiks pie šādas iespējas) radījuši jaunu veidu, kā meklēt produktus, priekšmetus un citas muļķības. Vienkārši apvelkot objektu. Atšķirībā no Google Lense šoreiz tiek izmantots algoritms korektai objekta izšķiršanai, turklāt iespēju var izmantot gan citās lietotnēs, gan galerijā. Biju pārsteigts, cik šis veiksmīgi strādā. Vienīgi jārēķinās, ja lieto žestu vadību, funkcija tiek izsaukta, paturot uz žestu līnijas. Ir reizes, kad žesti tiek pārprasti un funkcija izsaukta nevietā. Citādi ērti un vienkārši.

    Live Translate

    Godīgi sakot, šo iespēju nepaguvu notestēt. Tomēr, cik skatīts dažādos prezentāciju video, tad dzīvā tulkošana pagaidām nav nostrādāta līdz perfekcijai. Arī latviešu valodas atbalsts gan jau jāgaida pēc 20 gadiem. Tomēr doma, ka ar lepnajiem poļiem, francūžiem vai itāļiem, kas nerunā angliski, varētu saprasties ceļojumos, var būt ļoti noderīga. Labā ziņa, ka, jo vairāk šīs funkcijas lietosi, jo labāk tās uztrenēsies un kļūdu būs mazāk.

    Chat Assist

    Šī ir funkcija, kas iestrādāta Samsung tastatūrā. Tā ļauj tulkot čatu, pielāgot tekstu dažādos stilos vai rediģēt pareizrakstību. Kamēr ar tulkošanu mūsu lielvalodas ietekmē atkal nevedās, tikmēr pārējās funkcijas strādāja godam. Piemēram, tekstu “Čau Kristap kā iet, braucam copē”, ko apzināti rakstīju ar stilistikas un gramatikas kļūdām, MI pārveidoja profesionālā stilā “Labdien, Kristap. Kā Jums klājas? Vai būtu interese doties makšķerēt?” un precīzi izlaboja gramatikas kļūdas.

    Piezīmes un MI

    Notes lietotnē mākslīgais intelekts piedāvā automātisko formatēšanu, ko no Galaxy S23 Ultra apskata izkopētam tekstam tā arī neizdevās piekurbulēt; tulkošanu, ko arī nedabūju pie darbības, jo letiņu valoda netiek atbalstīta; arī pareizrakstību Notes atteicās labot, toties rezumē fukcija strādāja pārsteidzoši labi. Šoreiz nepārliecinošs sniegums, kas nerada vēlēšanos šīm funkcijām, vairāk par vienu reizi, ķerties klāt.

    Ar bildēm gan var izvērsties

    Ja ar latviešu valodas apguvi pagaidām šiem valodu moduļiem galīgi neiet, tad ar bilžu valodu viss ir kārtībā. Runa ir par pēcapstrādi, kas ļauj izdzēst liekos objektus, mainīt tiem izmēru un novietojumu. Ir iespējams iztaisnot bildi, kur programmatūra pārsteidzoši labi pieģenerē trūkstošo fonu. Var uzlabot arī miglainas vecās bildes un noņemt traucējošas ēnas. Nav tā, ka šādas iespējas nebūtu redzētas Google Pixel modeļos vai citās saskarnēs, toties Samsung tās grasās nogādāt pie lielākām masām. Ģenerētās detaļas šķiet gana prasmīgas, tiesa gan, pārvietojot objektus, jārēķinās ar digitāliem kropļojumiem. Patīkami, ka rediģētie attēli tiek pie ūdenszīmes, lai saprastu, ka te nav runa par autentisku attēlu. Vēl jāpiemin, ka MI galerijā ļauj pārvērst video par palēninātiem video, tikai paturot pirkstu uz video. Tas tiek panāks, MI ģenerējot papildu kadrus un izskatās tiešām forši.

    Uzģenerē sev fona attēlu!

    Tie, kas spēlējušies ar Midjourney, priecāsies redzēt iespēju pašam radīt savu fona attēlu. OK, Samsung variants ir krietni primitīvāks, tomēr izveidots krietni ērtāk ar jau izšķirtiem piedāvājumiem.

    Kopumā, šī ir apjomīgākā funkciju paka, kādu Samsung saskarne gada laikā ieguvusi. Šīs funkcijas pagaidām nepiedāvā iPhone, kas šobrīd novieto Samsung funkcionalitāti virs ābola. Vai bez šiem trikiem var dzīvot? Jā! Īpaši mūsu platuma grādos. Kamēr valodu moduļi neapgūs mūsu valodu, kaudze funkciju pie mums vienkārši nestrādās un nebūs aktuālas. Tikmēr bilžu korekcija un ērtā “Apvelc un atrodi” funkcija ir realizētas gauži labi un ikdienā es tām pat atradu praktisku pielietojumu. Tomēr te jānorāda, ka iespējams 2026. gadā par MI izpriecām nāksies maksāt. Galu galā arī pašam Samsung jāmaksā par Google MI pakalpojumiem, uz kā balstās šis tehniskais karnevāls. Arī Google One par īpašajām fīčām prasa samaksu. Tomēr nezinu, cik labi ies ar pārdošanu komplektam, kur daļu iespēju nevar izmantot mazas valodas dēļ. Laiks rādīs!

    One UI 6.1 uz Android 14

    One UI 6.1 noteikti jāņem komplektā ar augstāk aprakstītajām MI iespējām, jo šī ir apjomīgākā iespēju izaugsme, kādu saskarne gada nogrieznī saņēmusi. Tomēr ir vēl daži pārsteigumi. Jau ievadā rakstīju par Samsung vēlmi totāli iznīcināt Google Pixel sēriju. Līdzīgi, kā tai, arī One UI šoreiz sola 7 gadu atbalstu. Šī brīža trauksmainajā pasaulē grūti paredzēt, vai tik ilgi maz izvilksim, tomēr šis ir krietns solis, ja salīdzina ar pērnajiem modeļiem.

    No citām versijām, pamanāmāko atšķirību piedzīvojis kontroles paneļa bloks. Tas ieguvis atšķirīgu dizainu, kur biežāk izmantotās funkcijas novietotas īkšķim ērtākā pozīcijā.

    Ir pieejamas arī ļoti niansētas pielāgošanas iespējas. Spēj tik meklēt, jo ne visas novietotas, organiski atrodamas. Godīgi sakot, pēc Nothing OS 2.0 gaumīgā melnbaltā noformējuma, One UI šķiet pārāk multenīgi raiba saskarne, tādēļ pielāgojumos ieslēdzu iespēju tās pieskaņot akcentu krāsai. Diemžēl, ne visas lietotņu ikonas ar šādu noformējumu draudzējas, tādēļ šoreiz ar šo risinājumu jaunais Londonas stārtaps ticis labāk galā par pieredzējušo Korejas Goliātu.

    One UI slimo ne tikai ar sev raksturīgo multenīgumu, ko par laimi var mainīt ar dažādiem, diemžēl, ne mazāk multenīgiem motīviem. Aizvien saskarnei ir vēlme dublēt gandrīz visas Google lietotnes. Aizvien ir uzbāzīga vēlme reģistrēties Galaxy profilā. Aizvien ir pa kādai liekprogrammai. Aizvien niansētie iestatījumi mēdz slēpties tikai pēc tiem saprotamas loģikas. No otras puses, ja salīdzina ar Ķīnā veidotām saskarnēm, tad šeit viss strādā plūstoši, paziņojumi pienāk laikā un neatradu nevienu lietotni, kas atteiktos strādāt, tādēļ ikdienas darbība ir lieliska.

    Kopumā, šoreiz pievēršu acis estētikai, ko varētu modernizēt, jo viss taču strādā godam. Šoreiz One UI jādod teicams vērtējums, jo 7 gadu atbalsta solījums un MI funkciju paka ir apjomīgākā izaugsme, kādu saskarne piedzīvojusi.

    Kameras – aizvien tuvinājuma čempions

    Šogad izmaiņu kamerām nav daudz. Atjaunots galvenais sensors – lai gan tā tehniskie parametri palikuši nemainīgi, jaunais sensors ar nelielu programmatūras piešprici krietni uzlabojis slēdža ātrumu, kas bija agrākā Samsung problēma. Galveno izmaiņu saņēmusi periskopa kamera. Uz papīra no 10x optiskā palielinājuma tā samazināta uz 5x, tomēr panikai un kārtējai ābola piesaukšanai šoreiz nav vieta. Proti, kamera saņēmusi 50 MP izšķirtspēju, kas nozīmē, ka, izmantojot pikseļu vidu, ir iespējams panākt kvalitāti nezaudējošu 10x palielinājumu. Līdzīgs gājiens, kā līdz šim ar galveno sensoru vairums viedtālruņu iegūst 2x palielinājumu, līdzīgs gājiens, kādu izmanto OnePlus palielinājuma kameras.

    Samsung Galaxy S24 Ultra ticis pie:

    • 200 MP, f/1.7, 24mm, 1/1.3″, 0.6µm, daudzvirzienu PDAF, lāzera AF, OIS galvenās kameras
    • 50 MP, f/3.4, 111mm, PDAF, OIS, 5x optiskā palielinājuma periskopa kameras
    • 10 MP, f/2.4, 67mm, 1/3.52″, 1.12µm, Dual Pixel PDAF, OIS, 3x optiskā palielinājuma kameras
    • 12 MP, f/2.2, 13mm, 120˚, 1/2.55″, 1.4µm, Dual Pixel PDAF ultra platleņķa kameras
    • 12 MP, f/2.2, 26mm, Dual Pixel PDAF pašiņu kameras

    Kameru lietotne kļuvusi vēl tīrāka, vienkāršāka un uztveramāka. Jāuzteic tās plūstošā un raitā darbība. Lietotne piedāvā dažādus režīmus un sadaļā “Vairāk” varēs atrast vēl šo to vairāk vai mazāk noderīgu. Vienīgi, ka jau otro gadu pēc kārtas Samsung pieņēmis Sony šniti un ēdienu servē uz dažādiem šķīvjiem. Proti, bez ierastās kameru lietotnes pieejama arī Expert Raw lietotne, kas spēj atslēgt visu kameru potenciālu un visas aizmugurējās var tikt pie 4K video ar 120fps. Expert Raw arī piedāvā garo ekspozīciju un iespēju iemūžināt zvaigznes. Tiesa gan, ja arī parastajā lietotnē pieejams Pro režīms, tad nav saprotams, kādēļ jādublējas lietotnēm, ja reiz visu varēja salikt vienā. Galu galā, Samsung neimitē profesionālu tehniku, kā Sony, toties iet meinstrīmīgāku ceļu, tādēļ būtu tikai loģiski, ja visas iespējas būtu pasniegtas uz vienas paplātes. Jāuzteic, ka Samsung šogad izdevies panākt teju plūstošu pārslēgšanos starp kamerām. Beidzot!

    Viena no Galaxy S24 Ultra priekšrocībām ir plašais kadru spektrs, no kā piecus var uztvert, kā optiskos lielumus. Tas ir krietni vairāk par konkurentiem un nodrošina šo, kā vienu no pilnvērtīgākajām kameru sistēmām. Papildu optiskajiem lielumiem ir arī vājprātīgs digitālais palielinājums, kas sasniedz 100x. Tā izmantojamība ir visai nosacīta un pārsvarā atgādina akvareļu gleznas. Diemžēl, šoreiz nevaru teikt, ka ir jūtams uzlabojums no iepriekšējām paaudzēm. Parasti šie uzlabojumu nāk ar atjauninājumiem, diemžēl, šoreiz nevienu tā arī nesaņēmu. Piemēram, OnePlus un Xiaomi parasti drīz pēc ierīces aktivizēšanas piedāvā atjauninājumu būtiskākajām utīm un tieši kamerai, lai rezultāts uzreiz būtu lietojams. Šoreiz Galaxy S24 Ultra kameras gaida atjauninājumu. Īpaši tas noderētu digitālajam palielinājumam. Simtkāršais palielinājums vislabāk noder, lai iemūžinātu mēnesi. Diemžēl, Latvijas ziema mūs lutina ar tik neskaidrām debesīm, ka nevēlējos publicēt mēness bildi, lai neceltu ražotājam neslavu.

    Runa ir par digitālā palielinājuma pēcapstrādi. Ir sajūta, ka arī šeit visai agresīvi strādā MI, kas vienkārši cenšas uzminēt, kādas detaļas varētu būt pazudušas. Tas visai bieži rezultējas ar digitāliem kropļojumiem. Šajā ziņā bija sajūta, ka pērnais modelis ar uzdevumu tika galā maķenīt veiksmīgāk. Testa laikā gan nepaveicās arī ar laika apstākļiem. Labā apgaismojumā var paveikties tikt pie izmantojama 30x digitālā palielinājuma, bet Latvijas apstākļos parastajos tā arī netiku pie sociālajiem tīkliem derīgas Mildas sejas. Mīļo lasītāj, šoreiz obligāti uzspied uz bildītes, palielini un novērtē sniegumu!

    Pilnīgi cits stāsts ir ar jau pieminētajiem optiskajiem lielumiem. Tie uzskatāmi par konstantiem. Detaļu ir gana daudz, krāsas ir līdzīgi kalibrētas un iznākumam var uzticēties gandrīz visos scenārijos.

    Šogad pamainīti krāsu algoritmi. Krāsas šķiet krietni dabiskākas par pērno modeļu multenīgo piesātinājumu. Diemžēl, pie skaidras dienas tā arī netiku, lai noskaidrotu, cik sintētiski šoreiz tiek krāsotas debesis. Jācer, ka šoreiz arī debesjums tiek interpretēts dabiskāk. Galvenais sensors veido ļoti detalizētus attēlus, ar lielisku HDR, korektu baltās krāsas atainojumu un labu, bet nepārspīlētu kontrastu. Līdzīgs stāsts arī par ultra platleņķa kameru, kas šogad kalibrēta līdzvērtīgi galvenajai kamerai. Tiesa gan, runa ir par dienas gaismu. Tiklīdz apgaismojums mazinās, ultra platleņķī parādās izteikta graudainība. Šajā ziņā ražotāji, kas palielinājuši izšķirtspēju ultra platleņķim un izmanto virtuālo pikseļu saspiešanu, ieguvuši labāku sniegumu sliktā apgaismojumā. Šajā ziņā ultra platleņķa kamera sāk iepalikt konkurentiem.

    Toties tā saņēmusi auto fokusu, kas ļauj tikt pie lieliskiem makro kadriem. Pilnai laimei gan arī šo iespēju gribētos sakārtot ar atjauninājumu, jo fokuss mēdz pārprast, kad pārslēgties uz kuru kameru. Tomēr, kad nostrādā, rezultāts ir ļoti tīkams.

    Vēl viena joma, kur prasās pēc atjauninājuma, ir nakts kadri. Kaut kā negribas ticēt, ka Galaxy S24 Ultra sniegums varētu būt švakāks par Galaxy S23 Ultra un pat lētākiem konkurentiem. Galvenā sensora sniegums ir lielisks un spēj cīnīties arī bez nakts režīma. Diemžēl, pārējo kameru sniegums ir ļoti graudains. Šī ir arī tā reize, kad parādās šī gada 10x paņēmiena nespēja tikt pie asuma un ir izteikta graudainība, kas ir pārāka par pērno modeli. Ja šo apskatu lasa Samsung pārstāvji, tad lūdzu, lūdzu izsūtiet atjauninājumu kamerām, citādi atsevišķos parametros pērnais modelis pārspēj šī gada. Neesmu Šerlohs Holms, bet manuprāt, tā nebūtu jābūt. Nakts režīms noder, lai atgūtu detaļas un mazinātu graudainību, tomēr arī šeit visai agresīvi redzama digitāla saasināšana, kas ne vienmēr izskatās dabiski.

    Kad mākslīgais apgaismojums ir pietiekams, attēli sanāk pieņemami, tomēr atjauninājums būtu nepieciešams, lai mazinātu izteikto graudainību. Tikmēr portreta režīms ir gana precīzs, lai iegūtu tīkamu rezultātu arī pustumsā. Portreta režīmā ir pieejamas četras kadrējuma iespējas un dažādi papildu režīmi. Vienīgi jāatceras, ka režīms mācīts atpazīt cilvēkus, tādēļ ar citiem objektiem kontūras var nebūt korekti izrēķinātas. Labā ziņa, ka galvenais sensors ir tik liels, ka, piebīdot to gana tuvu objektam, var iegūt dabiski izpludinātu fonu.

    Jāuzteic pašiņu kamera, kas piedāvā detalizētus attēlus ar precīzi kalibrētām krāsām. Arī tajā pieejams portreta režīms ar dažādiem efektiem. Īpaši gribas palielīt tās sniegumu sliktas gaismas apstākļos.

    Kopumā Galaxy S24 Ultra kameras sniedz tieši to, ko no tām gaida – plašu kadru dažādību. Jā, prasās, lai atjauninājums sakārto graudainību un uzlabo nakts režīmu. Kad tas notiks, šis noteikti būs viens no pilnvērtīgākajiem kameru komplektiem, kāds vispār ir pieejams.

    Konkurence

    • Samsung Galaxy S23 Ultra – ja Tev jau ir šis modelis, tad, lai tiktu pie būtiskiem uzlabojumiem, ir vērts nogaidīt vēl vienu gadu. Šobrīd šim modelim ir samazināta cena, turklāt solīts, ka MI triki nonāks arī tajā. Vienīgi, ka S24 Ultra sola septiņu gadu programmatūras atbalstu, kamēr pērnajam modelim tie būs ierastie četri gadi.
    • Apple iPhone 15 sērija – lai gan šo stāstu atrisinās ekosistēmas un pieraduma kārts, ābols ir tiešākais Samsung konkurents. Man personīgi patīk, ka Samsung piedāvā S Pen irbuli un pārākas tuvinājuma kameras, toties ābols jau izsenis ir slavens ar savām perfekcijas slīpēšanas spējām un nepiedāvās neko sasteigtu.
    • Sony Xperia 1 V – diez vai Samsung fani skatās Sony virzienā, tomēr jāatgādina, ka ne velti šis modelis ieguva otro vietu mūsu pagājušā gada apkopojumā. Sony piedāvā elegantu, izstieptu formātu, augstākās izšķirtspējas ekrānu bez izgrauzumiem, uz priekšu vērstus skaļruņus un kameras, kas patiks profiņiem. Samsung atspēlējas ar svaigāko veiktspēju, irbuli un MI fīčām, ko Sony neprot.

    Nobeigumā – izcili dzelži, bet MI vēl ir, kur augt

    Jau atkal lietot Samsung Galaxy S24 Ultra ir bijis aizraujošs piedzīvojums. Dzelžu līmenī šī ir viena no labākajām pieredzēm, kāda man ir bijusi. Tomēr skaidrs, ka dzelži ir sasnieguši zināmu strupceļu, tādēļ šogad visas mārketinga kārtis liktas uz MI. Tas arī rada visai duālas sajūtas par Galaxy S24 Ultra. No vienas puses, es izbaudīju izcili smalko dizainu, izcilo ekrānu, jaudīgo veiktspēju, kas nodrošina zibenīgu un plūstošu darbību. No otras puses, MI funkcijas, kuras neatbalsta mūsu valodu un kameras, kam prasās pēc atjauninājuma nav pietiekami argumenti, kas runā par labu Galaxy S24 Ultra. Un no trešās puses tā cena noteikti nebūs visiem sagremojama. Ja neskaita šīs nelādzības, tad citādi šis ir viens universāls kareivis, kas veidots tā, lai izdabātu meinstrīmam. Ar Samsung Galaxy S24 Ultra kabatā es mierīgi ļautos ieplūšanai pamatstraumē, jo ikdienas darbība ir lieliska. Par to milzīga uzslava ražotājam. Malacis, Samsung!

    Iepriecināja

    • Smalks, elegants un izturīgs dizains
    • Izcils ekrāns
    • Šī gada veiktspēja ir super jaudīga
    • Septiņu gadu programmatūras atbalsts ir iespaidīgs solījums
    • Ļoti plašas kadrējumu iespējas

    Neiepriecināja

    • Ja MI apgūs latviešu valodu, tad parunāsim, tikmēr jārēķinās, ka daļa funkciju pie mums nestrādās
    • Ātrāka uzlāde nenāktu par ļaunu
    • Kamerām prasās pēc atjauninājuma
    Samsung Galaxy S24 Ultra ir universāls kareivis, kas apmierinās lielāko meinstrīma daļu. Silti iesaku, tikai neuzķeraties uz MI gimikiem!

    Detalizēts novērtējums

    Dizains un uzbūve
    10
    Ekrāns
    10
    Programmatūra
    9
    Veiktspēja
    10
    Akumulators
    8
    Kameras
    9
    Cena
    5
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    41 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    REALAIS
    29.01.2024 13:12

    Iegādājos S24 Ultra. Foršs telefons. Dārgs? 100%! Izmantošu AI savā ikdienā vai svētku dienās? Praktiski nekad. Nedaudz pataustīju pašu telefonu un Samsung vāciņš ir virsū.
    Vāciņa pluss- nosedz kameru izvirzījumu perfekti.
    Vāciņa mīnuss- irbuli izvilkt ārā bez gariem nagiem nav iespējams.

    Bet tā kā telefonu iegādājos ar 15% atlaidi. Līdzi nāca Se6 Pulkstenis, ko izmantos sieva. Vēl var ieķert Disney+ uz gadu.
    Esmu apmierināts uz nākošajiem 7 gadiem.

    Dāvids Speriskas
    29.01.2024 14:58
    Reply to  REALAIS

    Cau, kur dabūji atlaidi un vēl pulksteni bonusā?

    REALAIS
    29.01.2024 16:54

    Neesmu Latvijā tāpēc ir atlaide. Bet pulksteni dod/deva ar pre order un vismaz pirmās nedēļas garantēti.

    Torsons
    30.01.2024 12:30
    Skābene
    31.01.2024 08:44
    Reply to  Torsons

    Sanāk, ka LMT ir neizdevīgs piedāvājums, jo pie samsung.lv nāca vēl sienas lādētājs, 30 eur atlaide, rewards punkti, papildus 100 eur bonuss par vecā telefona atpirkumu, un 2x lielāka atmiņa telefonam (512 GB par 256 GB cenu).

    Skābene
    29.01.2024 13:23

    Nu jau būs kādas 5 dienas ar S24U nostaigātas un priekš sevis secināju, ka S23U īpāšniekiem nav vērts mainīt tālruni, jo drīz MI labumi būs pieejami arī S23U modelī. :D Sanāk tāds kā apčakars ar to MI.
    Nav tur nekāda uh un ah efekta, kā savulaik mainot Note4 uz Note8, vai Note8 uz Note20.
    Vienkārši labs, kvalitatīvs tālrunis, tas arī viss.

    Taskas
    02.02.2024 12:58
    Reply to  Skābene

    Jautājums, kā kamera uzvedas ar dokumentiem. S22 vidū veido asuma zonu, bet perimetrs miglains. Teiksim a4 tā lai ielien visa kadrā. Bez zibspuldzes protams.

    Skābene
    02.02.2024 13:11
    Reply to  Taskas

    Tiko pamēģināju, man viss ok. Es gan parasti dokumentiem izmantoju HP Smart aplikāciju, kas uzreiz pielāgo dokumentu saglabāšanai PDF formātā un padara draudzīgu printēšanai.

    Biteme
    02.02.2024 13:17
    Reply to  Taskas

    Lai objektīvs rezolvētu malas un stūrus tikpat labi kā centru, ir mazliet jāpacenšas. Un cik maksā telefona objektīvs?

    Taskas
    02.02.2024 21:23
    Reply to  Biteme

    Pieñemu mazàk kà mans 105/1.4 vai 70-200/2.8. Problēma parādās zemā apgaismojumā. Pie tik mazas fragmas, no telefona protams nevar neko labu gaidīt… bet arhīvā normàlu aparàtu nest, lai bildētu dokumentus bùtu pàràk nekaunīgi… p.s. ŝī problēma śķiet piemīt lielàkajai daĺai telefonu, vismaz samsung s22 un s23 ultra.

    Edgars
    29.01.2024 14:39

    Kad būs parastākā modeļa s24 apskats?

    Ivis
    29.01.2024 16:14
    Reply to  Edgars

    Pievienojos, ir auditorija, kurai interesē mazākās vafeles

    Kursors.lv
    29.01.2024 21:37
    Reply to  Ivis

    Paldies par komentāriem – centīšos nomedīt uz testu arī mazo Galaxy S24.

    Da Fredis
    03.02.2024 16:36
    Reply to  Edgars

    Jā, man arī interesē. Kā arī tas, kādēļ samsungs nevar uztaisīt mazu, bet neapšķērētu aparātu ar normālu kameru un čipsetu?!?

    aaa
    29.01.2024 15:35

    Būsim godīgi, samsungam nav fanu. Kaut vai tāpēc, ka parastajam S24 un S24 plus ir ielikts exynos nevis snapdragon procesors

    Jan.
    29.01.2024 19:04
    Reply to  aaa

    Kā tad nav. Esmu viens no tiem. Labs, kvalitatīvs telefons.

    470
    29.01.2024 22:00
    Reply to  aaa

    Gribētu s24 plus ar snapdragon. Bet brīžiem šķiet, ka samsung par mums ņirgājas mums atņemot snapdragon. + attiecas uz samsung kā sugu – nedod bezmaksas Qualcomm BT kodekus, to apšu aptx hd utml. šādi lobējot savas austiņas… Varētu ultru paņemt, bet ļoti nepatīk viņu attieksme pret mums, arī preorder piedāvājumi nav tik labi kā citād valstīs.

    Normund Greenberg
    30.01.2024 07:57
    Reply to  aaa

    Visi tie, kas Samsung pērk atkārtoti, ir fani. Tik vienkārši.

    Jan.
    29.01.2024 19:09

    Pie mīnusiem ātrākas uzlādes trūkums gluži nav pat trūkums. Tas pat pluss, vismaz nečakarē akumulatoru.

    Last edited 2 months ago by Jan.
    Ainārs
    30.01.2024 00:30
    Reply to  Jan.

    Mīts! Manam Oneplus 8T, kuram ir ātrā uzlāde (30 minūtēs pilna baterija), nupat ceturtais gads iesākās manā lietošanā. Baterija tur, kā pirmajā dienā.

    REALAIS
    30.01.2024 07:16
    Reply to  Ainārs

    Tas nav iespējams. Fizikas likumi nekur nepazūd :D

    Ainārs
    30.01.2024 08:20
    Reply to  REALAIS

    Var jau būt, bet mani lietošanas paradumi nav mainījušies. Telefona bača tur 1.5-2 dienas (lietoju vidēji intensīvi). Nākamajam telefonam būs obligāti jābūt ātrai uzlādei.

    Ivis
    30.01.2024 12:47
    Reply to  REALAIS

    Atkarīgs no lietošanas paradumiem. Ticu, ka optimāli ekspluatēta bača pēc 5 gadiem var vilkt labāk, kā 2-gadīga bača, kura regulāri pie lādētāja turēta uz nakti uz 100% zem spilvena, atstāta saulē karst utt.

    nedarata
    30.01.2024 08:42
    Reply to  Jan.

    Diezgan minimāli čakarē, Xiaomi pēc 3 gadiem velk 2 dienas, 8h screen on time, tikai un vienīgi ātrā uzlāde līdz 100%

    varsib
    29.01.2024 20:23

    Šogad gan Samsungs ar jauno s24 neiepriecina. Acīmredzami steidzas pakaļ Apple. Tas ir titāna korpuss un 5x kamera . Būtu viss labi ,ja tas korpuss arī paliktu vieglāks, nevis tikai par 1g ,un sensors tiktu palielināts tai pašai 3x vai 10x kamerai. Mi fīčas nepārsteidz , Daudz ko jau Google parādīja Rudenī .Mūsu platuma grādos tas arī nav tik aktuāli, jo Mi valodai mēs esam pārāk mazi . Lai gan ceļotājiem un studentiem šīs fīčas varētu noderēt. Ekrāna spilgtums un jaunais stikls arī nepārliecina .Varbūt esu no retajiem ,bet tieši patika ieliektās ekrāna malas , par cik izmantoju žestu vadību. Turkāt plakanais ekrāns un kantaināks rāmis nemaz neuzlabo ergonomiku. Arī papildu krāsu izvēle tāda jancīga : lillā un dzeltena. Negribētos teikt ka tehniskā ziņā telefons ir sasniedzis maximumu. Tās pašas kameras sensorus iespējams ielikt lielākus: zoom un platleņka kamerām vai uzlabojot to apertūru. Arī baterijas noteikti var ielikt lielāku , tas gan nosacīti , jo s pen aizņem daudz vietas .Būtu laiks arī uzlādes ātrumu palielināt, jo tāds jau ir no note 10 laikiem. Visumā izskatās, ka Samsungs grib spēlēt droši un atmet tehniskus jaunievedumus, paļaujoties vairāk uz programmaturu un sīkumu pieslīpēšanu. Godīgi: kurš gan izmantos 7 gadus vienu telefonu… Read more »

    rudzu rikas
    29.01.2024 21:11

    Korpuss galīgi nepraktisks (kā jau visiem) – tā vietā lai taisītu pilnībā gludu virsmu (“liekajā vietā” ieliekot normālu bateriju), taisa šitādu murgu. Sorry, ne priekš manis. Pirmais ko paskatījos – 5k baterija. Paldies, ar to pietika :D

    Vilnis
    30.01.2024 13:48

    Note 10+ bija nedaudz ieplaisājis ekrāns, tad nu izdomāju, kā šis būs gads kad jāatjauninās. Atklāti sakot salīdzinot abus Note 10+ un S24 U teikšu ka lietošanas izmaiņa manām ikdienas vajadzībām ir ļoti, ļoti minimāla. S24 U ir nedaudz fiksāks, ir škiet labākas kameras un tas pa lielam arī viss. Tas ka nav noaapaļotās malas ir nedaudz neērtāk swaipiem. Ja ne ekrāna bojājums Note10+ tad mierīgi turpinātu lietot veco – šķiet jau 4 gadus veco bet joprojām nevainojami darbojošo telefonu.

    Skaks
    30.01.2024 18:03

    Ar savu 23 ultra irbuli darbojos lai:
    *mahinētu ar bildēm
    *veiktu žestus
    *skrullēt bildes, dziesmas
    *dažkārt ikdienas lietas
    *veiktu piezīmes

    Nesaku, ka izmantoju irbuli katru dienu, bet dažkārt ir vienkārši interesanti ar viņu padarboties un retos gadījumos, ļoti pat lietderīgi :)
    P.s. Ar apk “Good lock” var veikt dažus sīkus iestatījumus savam irbulim.

    K. Johansons
    02.02.2024 10:45
    Reply to  Skaks

    Kā var dabūt to Good lock? LV Es skatos, ka tas nav oficiāli pieejams…

    Ilmārs
    02.02.2024 13:54
    Reply to  K. Johansons

    Jāuzliek NiceLock un viss notiek.

    Skaks
    04.02.2024 13:45
    Reply to  K. Johansons

    Ieguglē “good lock download” un aiziet :)

    Shutter
    30.01.2024 20:24

    “…jaunais sensors ar nelielu programmatūras piešprici krietni uzlabojis slēdža ātrumu, kas bija agrākā Samsung problēma.”
    Nesapratu kas ar šo domāts. Tagad softs labāk izrēķina auto režīmā kādam būtu jābūt slēdža ātrumam? Pro režīmā tāpat slēdža ātrumu iestata lietotājs pats, kā tas var būt labāks?

    Edgars
    30.01.2024 21:11

    Sony Xperia XZ Premium dizains

    Jana
    31.01.2024 14:26

    Paldies par aprakstu. Bet es nepirkšu ultra man pa dārgu. Man nepatīk cena, un pa dizainu liktu 8, galīgi nepatika. Nopirku s24+ uz nomaksu 2 gadiem bitē- 512gb. Man nevajag telefonu līdzīgu planšetei… Man spēlēm ir samsung tab7, labs nekarst ekrāns..
    Lietoju pirms tam aktīvi samsung s 20+ Labi ka atstāju, smart Id bankā nestrādā. Protams Ai patīk.. Kamera s24 plus labāka, ja salīdzina ar 20+.

    Spotylv
    01.02.2024 03:36

    Paldies par apskatu. Padzīvošu ar savu S23U vēl vienu gadiņu. 🫡

    K. Johansons
    02.02.2024 10:49

    Par kamerām piekrītu apskatā teikto. Kaut kas īsti nav labi. S23U bija labāka visu kameru darbība. Tā kā šī ir mana svarīgākā tel. fīča, ļoti gaidu S24U update..

    Hhh
    03.02.2024 10:39
    Reply to  K. Johansons

    Tad nopērc kameru

    Ivis
    05.02.2024 09:20
    Reply to  Hhh

    Un Koka Āmuru 2024 par labāko ieteikumu saņem …

    Murrey
    09.03.2024 12:08

    “Tomēr nezinu, cik labi ies ar pārdošanu komplektam, kur daļu iespēju nevar izmantot mazas valodas dēļ” Šis arī noteica, kādēļ pagaidām nolēmu iztikt ar man jau esošo Samungu S..

    Reklāma
    Samsung Galaxy S24 Ultra ir universāls kareivis, kas apmierinās lielāko meinstrīma daļu. Silti iesaku, tikai neuzķeraties uz MI gimikiem!Samsung Galaxy S24 Ultra apskats - kad dzelži sasniedz pīķi, jāķeras pie MI