Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple apsteidzis Samsung un kļuvis par pārdotāko viedtālruņu zīmolu

    Jaunākie raksti

    Pirmo reizi iPhone pastāvēšanas vēsturē, Apple ir izdevies kļūt par pārdotāko viedtālruņu zīmolu pasaulē, apsteidzot Samsung un Xiaomi.

    Pēc provizoriskajiem pārdošanas datiem, 2023. gadā pārdoti 234.6 miljoni iPhone, kas sastāda 20.1% no kopējiem pārdošanas apjomiem. Salīdzinājumam vēl pirms gada tika pārdoti 226.3 miljoni. Līdz ar to šogad izdevies pārdot par 8.3 miljoni vairāk iPhone, kas ir visai vērā ņemams fakts, jo kopējais pārdoto viedtālruņu skaits 2023. gadā krities par 3.2%.

    Otrajā vietā seko Samsung ar 226.6 miljoniem pārdoto viedtālruņu, sastādot 19.4% tirgus, bet trešajā vietā gozējas Xiaomi ar 145.9 miljoniem pārdoto vienību, kas atbilst 12.5% no tirgus. Apple veiksme varētu būt skaidrojama ar veiksmīgo darbību tirgos, kuri šobrīd attīstās un ir pieprasījums pēc premium klases tālruņiem. Tāpat jāņem vērā izdevīgie finanšu nosacījumu, ietirgojot citus telefonus un izdevīgie mēneša finansēšanas nosacījumi.

    Tikmēr Android frontē, kuru arī pārstāv Samsung, drīzāk notiek pārdalīšanās, jo sevi arvien spēcīgāk piesaka citi zīmoli, piemēram, Google. Līdz ar to Samsung daļa potenciālā tirgus zaudē šiem uzņēmumiem, kā arī ļauj izplesties Apple. Papildu tam var minēt, ka novērojams popularitātes pieaugums tieši premium telefonu segmentā.

    Avots: iDC

    Kopumā 2023. gadā pārdoti 1.167 miljardi viedtālruņu, tikmēr gadu iepriekš tie bija 1.201 miljardi, kas norāda uz kopējo pārdošanas apjomu samazinājumu. Apple ir vienīgais Top 3 zīmols, kura pārdošanas apjomi ir auguši, nevis samazinājušies.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Biteme
    19.01.2024 08:55

    Ziņa telefonu pasaules planktonam. Redzi, tagad tavs telefons ir fui, bet manējais – ui!

    Guntars K
    21.01.2024 01:55

    Nu ja, kaut kādās 6 un 7 versijās visi lielijās cik viņiem viegls un plāns aipoons. Tidiš un tev ar 14max pierē lido ķieģelis. Nav vairāk ko mārketēt, izņemot kosmisko materiālu rakstu, kuru pat čainai ir izdevies uzkopēc kvalitatīvāku. Nekas cits neatliek, kā meklēt zīmēšanos topu starp prātā neizdevušamies kredītņēmējiem. :D

    Kursors.lv
    21.01.2024 10:03
    Reply to  Guntars K

    Tu vispār pats saprati, ko uzrakstīji?

    Reklāma