Web Analytics
More
    Reklāma

    Par “Samsung Galaxy AI” mākslīgā intelekta funkcijām, iespējams, būs jāmaksā

    Jaunākie raksti

    Nupat aizvadītajā ziemas produktu prezentācijā “Galaxy Unpacked 2024” “Samsung” līdz ar jauno “Galaxy S24” sēriju atklāja virkni mākslīgā intelekta (MI) funkciju, kuras būs pieejamas gan jaunajos, gan vecākos “Samsung” viedtālruņu modeļos. Tās sniegs jaunu veidu, kā sazināties, meklēt un apkopot informāciju, uzņemt un apstrādāt attēlus utt. Taču varētu būt, ka galu galā par šīm iespējām būs jāmaksā.

    Zemsvītras piezīmē “Samsung Australia” lapā pie “Galaxy S24” sērijas tālruņiem uzņēmums “precizējis”, ka “Galaxy AI” funkciju komplekts ne vienmēr var būt bez maksas. “Samsung” atklājis, ka pastāv iespēja, ka sākot no 2025. gada beigām par šīm funkcijām varētu būt jāmaksā. Nav zināms, cik šīs funkcijas varētu maksāt un vai tām visām būtu nepieciešams abonements. Jāatzīmē, ka lielākā daļa no “Samsung Galaxy AI” funkcijām darbojas mākonī, izmantojot “Google Cloud” risinājumu un “Google Gemini” MI modeļus.

    Reklāma

    Tiesa, izskatās, ka šobrīd vairs nav pieejami avoti, kas informēja par šiem “Samsung” plāniem iekasēt naudu par MI iespējām. Atliek vien sekot šim tematam un gaidīt “Samsung” atbildi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    11 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    19.01.2024 12:11

    Agrāk taču pērkot Samsung telefonu deva bezmkasas vietu mākonī! To pašu Dropbox! Pēc 2 gadiem bija jāsāk maksāt, vai jāpērk jauns telefons, kam pienācās bezmaksas vieta mākonī!

    Krotow
    19.01.2024 13:47
    Reply to  Skābene

    To dropkastes vietu tā arī netiku izmantojis. Tā vietā būtu nolaiduši cenu telefonam.

    Biteme
    19.01.2024 13:53
    Reply to  Krotow

    Ieņem mēriņu drosmei (kā bildē) un pērc par pilno cenu. Ja būs lētāk, tad jau nebūs top telefons – kā tev šķiet? Lētāk – tas ir par pokofonu. Šeit viss pa īstam, bez atlaidēm un kompromisiem. MI neļaus samelot.

    Ģirts
    19.01.2024 15:25
    Reply to  Skābene

    Interesanti, ka ar onedrive bija labāk. Tur savulaik pērkot jaunus Samsung Note, deva one drive vietu + vēl kaut kādas akcijas bija. Man kopš tiem laikiem aizvien ir bezmaksas 40gb onedrive ar ko arī pilnībā pietiek dokumentu un nozīmīgāku bilžu glabāšanai. P.s. paņēmu jauno Ultru atvērtajā līgumā, tā kā 2025.gada beigas ar to vēl nepiedzīvošu. Tad arī sapratīšu cik ļoti bez AI nevarēšu izdzīvot un ko Samsung uz to brīdi būs latviešiem uzradījis mākslīgā intelekta jomā, lai būtu jēga par to maksāt.

    Last edited 3 months ago by Ģirts
    Skābene
    19.01.2024 16:49
    Reply to  Ģirts

    Jā, Latviešu valoda ir vājais punkts! Sen, senos laikos, kad vajadzēja izlemt uz ko migrēt no HTC, Iphone ieliku melnajā sarakstā, jo nebija latviešu valodas un rakstīt bez garumzīmēm negribējās.
    Bet ar balss komandām kādam latvietim piezvanīt, vai navigācijā ievadīt adresi ir čābīgi.

    REALAIS
    19.01.2024 13:40

    Normāla prakse. No sākuma mēģini ievilināt par brīvu, un kad sāk lietot un pierast pie iespējām, tad nogriez skābekli nost, kamēr nesamaksās :D

    Bumbulis
    19.01.2024 14:07

    Es pat pieļauju ka tur no AI pat smakas nav. Jo lērumu funkciju ko sauc par AI nodrošina vienkārša programmēšana. Tad jau Photoshop arī 20 gadus atpakaļ jau varēja saukt par AI. Tā pati kamera 200MP, nu jau scams paliek legāls vienkārši.

    Skābene
    19.01.2024 16:51
    Reply to  Bumbulis

    Jautājums, vai AI darbosies bez interneta pieslēguma!?
    Vienīgi attēlu apstrāde varētu notikt bez interneta. Nu nekas, nākamnedēļ redzēšu! :)

    Last edited 3 months ago by Skābene
    Ričards
    19.01.2024 17:20
    Reply to  Skābene

    Tulkošana pa taisno darbosies bez interneta. Kopsavilkums un ierakstu transkripcija arī būs bez inertneta. Vienīgais kam vajadzēs ir laikam tā foto apgriešana un meklēšana.

    LAN
    19.01.2024 19:37

    Vēl joprojām lietotnes rāda reklāmas tiem samsung?
    (https://kursors.lv/2020/01/14/google-tiek-aicinata-nepielaut-bloatware-izvietosanu-android/)
    Un kā ar atyjauninājumiem? Nogriezīs funcionalitāti tik pat labi kā agrāk?
    https://kursors.lv/2020/11/13/samsung-viedtalruniem-pec-atjauninajuma-paradas-problemas-ar-atru-bezvadu-uzladi/
    Kas ar dzelžiem? Nebūs tā ka izreklamētais 5G neies, lai gan uz kastītes rakstīts ka viss ir?
    https://youtu.be/MYSQub76fH8?t=142

    Bumbulis
    19.01.2024 22:33
    Reply to  LAN

    Es arī neticētu nevienam telefonu ražotājam. Viens scams tur ir. Man mājās stāv sim 5G rūteris no Netgear, uz viņa reāli varētu olas uzcept, kad viņš sāk laist cauri visu savu potenciālu. Man izkusa jau 1 sim karte, gāju jaunai pakaļ. Kad telefonā bāž 5G, tas nozīmē ka viņš būs vienalga ar ierobežotu datu pārraidi.

    Last edited 3 months ago by Bumbulis
    Reklāma