Web Analytics
More
    Reklāma

    “Tele2”: šī gada laikā eSIM lietotāju skaits telefonos palielinājies par 61%

    Jaunākie raksti

    “Tele2” apkopotie dati liecina, ka eSIM lietotāju skaits telefonos gada laikā palielinājies par 61%, bet viedpulksteņos – par 22%. Kā informē “Tele2”, lai arī eSIM lietotāju skaits aug, tas kopumā vēl ir salīdzinoši neliels, jo ne visās ierīcēs pieejams eSIM un ir nepieciešams laiks, lai vecās ierīces tiktu pakāpeniski aizstātas ar jaunām, kas atbalsta šo pakalpojumu.

    Šobrīd eSIM pakalpojums ir pieejams gan “Tele2” priekšapmaksas klientiem, gan pēcapmaksas klientiem, kuri izmanto “Zelta Zivtiņa” pēcapmaksas karti.

    “Ja raugāmies, piemēram, uz eSIM pakalpojumu priekšapmaksas karšu klientiem, būtisks ieguvums ir iespēja daudz ātrāk un ērtāk pieslēgt mobilo sakaru pakalpojumus, kā arī elastīgi mainīt tarifu plānus atbilstoši personīgajām vajadzībām. Šis pakalpojums ir ļoti piemērots arī tūristiem, kuri eSIM var iegādāties jau pirms ierašanās Latvijā, turklāt vienlaicīgi telefonā var izmantot gan priekšapmaksas eSIM, gan nepieciešamības gadījumā arī savu pastāvīgo pieslēgumu,” stāsta “Tele2 komercdirektors Raivo Rosts.

    eSIM jeb virtuālā SIM karte ļauj ērti apvienot vairākus numurus vienā telefonā, turklāt nav vairs nepieciešamība doties uz “Tele2” centru vai kādu citu tirdzniecības vietu, lai iegādātos SIM karti.

    Kā atzīmē “Tele2”, eSIM attīstība nākotnē ļaus ietaupīt būtiskas izmaksas, kas saistītas ar SIM karšu ražošanu un izplatīšanu.

    “Mēs gada laikā pēcapmaksas un priekšapmaksas klientiem izsniedzam vairākus simtus tūkstošus jaunu SIM kartes. Palielinoties eSIM lietotāju skaitam, samazinātos ne tikai ražošanas un izplatīšanas izmaksas, bet arī izmantotās plastmasas apjoms. “Tele2” jau šobrīd, piemēram, ir samazinājis SIM karšu plastmasas iepakojuma izmēru, kas ļauj samazināt izmantotās plastmasas apjomu par gandrīz 40%,” atzīmē R.Rosts.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    23.08.2023 09:53

    “Kā atzīmē “Tele2”, eSIM attīstība nākotnē ļaus ietaupīt būtiskas izmaksas, kas saistītas ar SIM karšu ražošanu un izplatīšanu.”

    Tele2 ietauopīs, bet klients maksās 5EUR mēnesī, lai savā viedpulkstenī varētu saņemt zvanus! :D
    Un ja gribu pāriet no sim kartes uz e-sim, tad jābleķo EUR 5,17 par sim maiņu, kaut arī sim karte operatoram neko nemaksā. Jaunajiem klientiem eSIM iegāde notiek vienlaikus ar tarifu plāna izvēli (lasi jaunajiem klientiem par brīvu), jo arī iepriekš visiem klientiem slēdzot līgumu sim kartes deva par brīvu.

    Kex
    23.08.2023 22:11
    Reply to  Skābene

    Kaut kā jau jānopelna no tiem 6€ bezlimita tarifa lietotājiem.

    Peeteris
    23.08.2023 11:19

    Tele2 paši negrib to esmu slēgt klāt.
    Šogad nomai un telefonu Samsung a54 (pavasarī iznācis), ražotājs saka, ka esmu ir pieejams. Pa telefonu man apgalvoja ka a54 ir vecs modelis un tam esim vēl nav pieejams un sarakstā neatrodot, tajā esot tikai s23 un gold telefoni.

    Zoom-Zoom
    23.08.2023 14:27
    Reply to  Peeteris

    Atslēdz spell-check – kaut kāds ārprāts uzrakstīts.

    geksis
    24.08.2023 11:44

    ļoti izsmeļoša informācija (sarkasms).
    61% un 22% no cik? bijja 1 tagad 61?

    Kursors.lv
    24.08.2023 12:09
    Reply to  geksis

    Jā, es arī domāju, ka nekādi dižie skaitļi tur nav.

    Arnys
    24.08.2023 12:59
    Reply to  geksis

    Mana pirmā doma, ja pagājušo gad tik uzradās iespēja, un šaubos ka visi baigi steidzās pieslēgt esim, ja parastā sim tomēr man draudzīgāka.. bez tam, daudzi operatori nemaz nemāk paskaidrot, varbūt nu jau kaut cik māk, kā un ko ar to esim aktivizēšanu. Tad laikam gan ir no 100 uz 161 lietotājs ar esim tagad.

    Jānis Rišis
    24.08.2023 22:31

    Tele 2 internets darbojas usb1 ātrumā.

    Reklāma