Web Analytics
More
    Reklāma

    Hyundai apgādās Volkswagen ar elektroauto baterijām

    Jaunākie raksti

    Hyundai koncernā ietilpstošais Hyundai Mobis uzņēmums paziņojis, ka noslēgta lielapjoma vienošanās ar Volkswagen koncernu, kas paredz elektroauto detaļu piegādi vācu autoražotājam.

    Līgums noslēgts tieši par elektroauto bateriju sistēmām. Hyundai Mobis to apraksta kā pilnvērtīgu produktu, kurā ietilpst bateriju paka, vadības sistēma, kā arī citas nepieciešamās detaļas, lai nodrošinātu drošu un efektīvu ekspluatāciju, kad sistēma uzstādīta elektroauto.

    Šī sistēma tiks lietota Volkswagen nākamās paaudzes elektroauto platformā, turklāt Hyundai Mobis būvēs savu rūpnīcu Spānijā, kur notiks sistēmu ražošana. Iemesls ir gaužām vienkāršs – tādējādi Hyundai būs tuvāk savam klientam Volkswagen.

    Plašākas detaļas pagaidām nav pieejamas, taču no pieejamās informācijas varam izdarīt secinājumus, ka šīs baterijas varētu būt paredzētas Volkswagen koncerna plašām masām domātajiem elektroauto, proti, Volkswagen ID.2 un radniecīgajiem Škoda/Cupra modeļiem. Šie auto plānoti ar sākumcenu ap 25 tūkstošiem eiro, bet to ražošana iecerēta tieši Spānijā.

    Šāds gājiens gan atkārtoti pasvītro Volkswagen nopietnās problēmas elektroauto tehniskajā attīstībā – Audi ir vienojies ar ķīniešu ražotāju SAIC par elektroauto platformas iegādi, jo VW tehniskie risinājumi ir novecojuši un Audi zaudē konkurencē ar ķīniešu ražotājiem. Volkswagen zīmols iegādājies 5% Xpeng daļu, tagad seko bateriju pirkšana pie konkurentiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Elektriķis
    13.08.2023 21:00

    Tāpat kā Samsung apgādā Ābolu ar displejiem.

    Reklāma