Web Analytics
More
    Reklāma

    NATO atbalstīs jaunuzņēmumus, kas izstrādā tehnoloģijas aizsardzības un drošības jomās

    Jaunākie raksti

    Pirms apmēram diviem gadiem NATO paziņoja par plāniem veidot Inovāciju fondu, kas finansiāli atbalstītu jaunuzņēmumus, kuri izstrādā tehnoloģijas, kas atbilst NATO aizsardzības un drošības mērķiem. Šobrīd, kad šāds fonds ir vajadzīgāks nekā jebkad iepriekš, tas nupat atklāts, un katra no NATO dalībvalstīm sniedz savu artavu šo startapu atbalstam.

    Paredzēts, ka NATO Inovāciju fondam dalībvalstis kopīgi novirza vienu miljardu eiro. Šī nauda tiks gan tieši investēta jaunuzņēmumos, gan novirzīta uz investīciju fondiem, kuri atbalsta startapus, kuri fokusējas uz aizsardzības un drošības tehnoloģijām. Ar fonda līdzekļiem plānots atbalstīt uzņēmumus, kuri darbojas tādās jomās kā mākslīgais intelekts un autonomija, biotehnoloģijas, kvantu skaitļošana, kosmosa tehnoloģijas un hiperskaņas sistēmas, enerģija, nākamās paaudzes sakari. Par pirmajām investīcijām NATO sola informēt septembrī.

    Reklāma

    NATO uzsver, ka Inovāciju fonds būs “pirmais multisuverēnais riska kapitāla fonds”, un tā kapitālu pilnībā veido NATO dalībvalstis. Šobrīd projektā iesaistījušās 23 valstis, ieskaitot visas trīs Baltijas valstis. Pēc pilnīgas pievienošanās NATO blokam savu pienesumu fondam 40 miljonu eiro apmērā sniegs arī Zviedrija.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    stealthy
    02.08.2023 23:53

    Hehe, kad tad NATO to nebūtu atbalstījis?

    robis
    03.08.2023 10:41

    ir netālredzīgi un stulbi, ka NATO grib attīstīt duālas tehnoloģijas tikai vienā virzienā un vel stulbāk ja ierēdnis velas izstrādāt un ieviest tikai katastrofu, ārkārtas situāciju IKT risinājumus kuri pārstāj darboties līdz ko sabrūk kāds no kedes posmiem, to vini laikam ir nokopējusi latvijas aizsardzības ministrijas butaforiju inovāciju paraugos serga

    Reklāma