Web Analytics
More
    Reklāma

    Intel Polijā atvērs jaunu pusvadītāju ražotni

    Jaunākie raksti

    Uzņēmums Intel ir paziņojis, kur Polijā tiks būvēta jaunā pusvadītāju rūpnīca, lai nostiprinātu savas pozīcijas Eiropā, kā arī padarītu mūsu ģeogrāfisko bloku par visai nozīmīgu tehnoloģiju ražošanas punktu.

    Jaunā rūpnīca atradīsies netālu no Vroclavas. Intel plānos ir palaist rūpnīcas darbību 2027. gadā, un kopējās investīcijas sasniegs 4.6 miljardu dolāru. Atklāšanas brīdī ražotne piedāvās aptuveni 2000 jaunu darba vietu, kā arī radīs vairākus saistītos darbus, jo būs jāsadarbojas ar piegādātājiem, kā arī jāuzceļ pati rūpnīca. Šīs investīcijas ir daļa no kopējā Eiropas Savienības plāna kļūt par nozīmīgu pusvadītāju ražotāju pasaules tirgū.

    Reklāma

    Par labu Polijai spēlējuši vairāki faktori. Viens ir ģeogrāfiskais novietojums, jo šobrīd Intel grasās būvēt jaunu rūpnīcu arī Vācijā, kā arī viena jau atrodas Īrijā, kas ļauj veidot Eiropas tīklu. Tāpat Polijā ir pieejami zinoši inženieri un tiek domāts par izglītības kvalitāti, lai radītu atbilstošus speciālistus. Kā arī tiek izcelta labā uzņēmējdarbības vide.

    Intel ir apsolījuši, ka jaunā rūpnīca Polijā tiks būvēta ar lielu atbildīdu pret dabu, pēc iespējas vairāk samazinot oglekļa piesārņojumu un ietekmi uz vidi.

    AvotsGuru3D
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Janka
    21.06.2023 15:35

    Polijā😳😳😳!Intel😳.Laikam jau ražotne austrumeiropas tirgum.Tiem kuri labāk ģērbušies,produkcija no Vācijas un Īrijas😁👍

    Sergejs
    21.06.2023 16:10
    Reply to  Janka

    Tāpat Polijā ir pieejami zinoši inženieri un tiek domāts par izglītības kvalitāti, lai radītu atbilstošus speciālistus. Kā arī tiek izcelta labā uzņēmējdarbības vide.

    Tas ir citāts no raksta, ja kas

    Poļi tādā ziņā malači

    Krotow
    21.06.2023 16:16
    Reply to  Janka

    Diez vai. Ar Austrumeiropas klientiem šai rūpnīcai tik vien sakara ka klients atrodas tuvāk un prece nav jāved apkārt puspasaulei. Poļiem ir arī citas elektronikas ražotnes kur izmanto Intel čipus. Visticamāk tur arī būs primārais noiets.

    Reklāma