Web Analytics
More
    Reklāma

    Eiropas Savienība apstiprina 8 miljardu eiro investīcijas pusvadītāju jomas attīstībai

    Jaunākie raksti

    Eiropas Savienība ir apstiprinājusi, ka tā ieguldīs 8.1 miljardu eiro, lai attīstītu sarežģītu pusvadītāju ražošanu politiskajā blokā. Papildu tam privātie uzņēmumi to papildinās ar 13.7 miljardiem eiro, kopā sasniedzot 21.8 miljardu eiro lielas investīcijas.

    Līdzīgi kā ASV, arī Eiropā ir radīts Mikroshēmu akts, kura mērķis ir stiprināt mūsu pozīcijas globālā tirgū, kā arī kļūt par vienu no galvenajiem pusvadītāju ražotājiem pasaulē. Plānots, ka līdz 2030. gadam Eiropas Savienības dalībvalstīs tiks saražoti 20% no visiem pasaulē nepieciešamajiem pusvadītājiem.

    Šo projektu un mērķi atbalsta gan dalībvalstu finanšu līdzekļi, gan privātie fondi, kas veidoti kā atbalsts, lai veidotu pusvadītāju ražotnes Eiropā. Mikroshēmu akts ir svarīgs solis, lai nodrošinātu Eiropas neatkarību globālajā pusvadītāju tirgū. Tādējādi samazinot atkarību no citām lielajām ražošanas valstīm, kā arī pārņemt attīstību savās rokās.

    Tādi uzņēmumi, kā Intel, Infineon, Wolfspeed ir paziņojuši, ka būs privātie finansētāji šim projektam, bet ražotājs TSMC domā par ražotnes izveidi Eiropā. Vācijas ekonomikas ministrs jau norādījis, ka saistībā ar pusvadītāju ražošanu plānos jau ir 31 projekts 11 dažādos valsts reģionos. Iespējams, ka pēc pāris gadiem Vācija vairs nebūs tikai auto ražošanas lielvalsts, bet arī pusvadītāju.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma