Web Analytics
More
    Reklāma

    Jau 2026. gadā Microsoft varētu izlaist pārnēsājamo Xbox konsoli

    Jaunākie raksti

    Videospēļu konsoļu industrijas eksperti ziņo, ka arī Microsoft varētu iesaistīties pārnēsājamo konsoļu tirgū ar speciālu Xbox konsoles versiju. Tiesa, tas varētu notikt vien pēc 2 gadiem.

    Baumas par šādu maza izmēra Xbox konsoli parādījās jau pagājušajā gadā, taču tad tās noklusa. Tomēr tagad baumas uzpeldējušas no jauna, norādot, ka projekts nekur nav pazudis. Viens no apliecinājumiem ir jaunas Xbox izstrādes rīkkopas (angliski development kit) pieejamība Dienvidkorejā.

    Reklāma

    Kaut arī tā varētu būt saistītā ar gaidāmo Xbox Series X konsoli bez disku lasītāja, tomēr eksperti šaubās, ka šādai konsolei būtu jāizstrādā jauna rīkkopa. Tas nozīmē, ka tā varētu būt paredzēta jaunajai pārnēsājamai konsolei. Jebkurā gadījumā tās attīstība ir tikai sākumposmā, līdz ar to nav zināma precīza tehniskā informācija un dizains.

    Tiek minēts, ka jaunā konsole varētu līdzināties Nintendo Switch, kā arī Xbox priekšā ir izvēle starp Intel vai AMD radītajiem procesoriem, vai tomēr skatīties Snapdragon X Elite virzienā, atverot ARM tehnoloģijas pasauli, ja tas ir pietiekami jaudīgs videospēļu darbināšanai.

    Ja šī konsole saglabātu to cenas un specifikācijas pievilcību, ko sniedz Xbox Series S konsole, tā varētu sašūpot pārnēsājamo videospēļu konsoļu tirgu, kas tuvāko gadu laikā varētu būt pietiekami piesātināts.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Jānis S.
    28.03.2024 22:20
    Reklāma