Web Analytics
More
    Reklāma

    Pixel viedtālruņus varēs izsekot pat tad, ja tie būs izslēgti

    Jaunākie raksti

    Vien pāris nedēļas pirms gaidāmās Google izstrādātāju konferences, ir parādījusies informācija, ka uzņēmums gatavo līdzīgu telefonu izsekošanas funkcionalitāti Apple. Tā būs spējīga pateikt Pixel viedtālruņa atrašanās vietu, pat ja tas būs izslēgts.

    Līdzīga funkcionalitāte pieejama iPhone viedtālruņos, kas tagad ir spējīgi darbināt Find My servisu, pat ja telefons ir izslēgts. Google un Android gadījumā šo funkcionalitāti sauks Pixel Power-Off Finder. To būs iespējams paveikt pateicoties zemas enerģijas Bluetooth savienojumam. Tas varētu darboties arī tad, ja telefons ir izlādējies. Kaut arī pagaidām baumas norāda uz funkcionalitātes pieejamību Pixel tālruņiem, iespējams, ka tā būs Android 14 versijas funkcionalitāte.

    Reklāma


    Līdz ar to oficiāla informācija par šo telefona izsekošanas iespēju gaidāma maija sākumā notiekošajā Google I/O 2023 konferencē. Tās laikā uzņēmums varētu izziņot jaunu Pixel 7a viedtālruni, planšetdatoru Pixel Tab un salokāmo telefonu Pixel Fold. Vēl tiek baumots, ka Google strādā pie AirTag alternatīvas, un projekts nosaukts par “Grogu”, kas ir seriāla “Mandalorian” varoņa vārds.

    Var patikt vai nē, bet ir redzams, ka arī lielie tehnoloģiju uzņēmumi ļoti daudz seko Apple produktu un funkcionalitātes pēdās.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Jurs
    09.04.2023 13:39

    Tad tāpēc ražo vairāk telefonus ar neizņemamiem akumulatoriem – lai varētu izsekot! Savādāk – izņem aķi, sim karti un viss “oki, doki”

    Biteme
    09.04.2023 13:48
    Reply to  Jurs

    Power-off izsekošana drīzāk ir aplam dārgo telefonu štelle. Pat ja apdrošinātājs sedz zaudējumus, kādam tie ir jāuzņemās – tie paši apdrošinātāji ir gana ieinteresēti iespējā atrast nozagtos telefonus. Un ja būs tendence, ka apdrošināšanas izmaksas atšķirsies atkarībā no power-off izsekošanas iespējas, droši vien paši pircēji izvēlēsies….kā šķiet, ko?

    oppo
    09.04.2023 18:41
    Reply to  Jurs

    nu kādreiz bija variants izņemt bateriju un abus elementus iemest dīķī, kad par daudz sagrēkojās. tagad laikam tik sapresēt palicis.

    Pēča
    20.04.2023 08:53
    Reply to  Jurs

    Ja man jau likās ka šāda funkcija ir visiem android un apple viedtālruņiem jau gadus 10 vismaz! Tikai to protams nereklamē tā- MĒS JŪS TAGAD 24/7 IZSPIEGOSIM!!!!
    (vienkārši lai nepieciešamās iestādes var noteikt pozīciju) Jo ‘telefons’ vienmēr mums ir līdz un ir izcils izekošanas rīks. Tieši tapēc tik ātri un tik nemanami nomainīja uz neizņemamajiem aķīsiem…
    Un tagad jau gadiem pretojās izdomājot sazin ko, kāpēc nevaretu būvēt atpakaļ ar viegli izņemamajiem aķīsiem.

    P.S. Un visiem telefoniem ir ‘power off’ nevis ‘shut down’ tas nozīmē ka nospiezot šo funkciju telefons netiek pilnībā izslēgts, bet ir izslēgtas galvenās telefona funkcijas kā piemēram ekrans, saziņa… bet visas mazās ir aktīvas un pamatā lokāciju servisi griežas, spējot diezgan precīzi izsekot pat bez speciāli ieslegtas ‘GPS’ funkcijas. ;)

    oppo
    09.04.2023 18:39

    visiem to var darīt! pat ja aķis izlādējas, tāpat tur paliek 10% vai vairāk štroma. un noteikti arī dara. neesmu IeM, nezinu kāda piekļuve, bet loģiski domājot to var saprast.

    Jurs
    10.04.2023 17:35
    Reply to  oppo

    Bet arī izsekos noteiktus, konkrētus cilvēkus/ personības, ne jau kādu tur šoferi, pārdevēju vai skolotāju!

    Lauris
    10.04.2023 18:03
    Reply to  Jurs

    Nē,mēs paši esam produkti lielo korporāciju ieskatā,kuriem zināt katru mūsu soli ir komerciāli izdevīgi.

    KKTK
    11.04.2023 10:54

    Var taču nopirkt vakcīnrealitātes jukušo tantu maciņu ar faradeja režģi un nobloķēt to vājzilzobi.

    Reklāma