Web Analytics
More
    Reklāma

    Android 14, iespējams, neļaus no citiem avotiem uzstādīt novecojušas lietotnes

    Jaunākie raksti

    Android 14 atnākšana kaut kad šī gada rudenī varētu nodziedāt gulbja tam Android, ko zinām un esam iemīlējuši (pretstatā slēgtajai iOS operētājsistēmai). Google jau kādu laiku pieprasa lietotņu izstrādātiem pakļauties dažādiem drošības nosacījumiem, kas nu var radīt problēmas lielākajiem Android faniem.

    Tiek uzskatīts, ka Android 14 kodā būs iekļauta aizsardzība, kas neļaus uzstādīt vecākas un attiecīgi google-prāt neatbilstošas lietotnes viedtālruņos. Iepriekš šīs prasības bija tikai Google Play Store, bet nu drošības prasības varētu tikt piemērotas citu lietotņu veikalos un ne tik oficiālos veikalos iegūtajām Android lietotnēm.

    Reklāma

    Protams, no vienas puses Google cenšas pasargāt lietotājus, bet no otras puses ir pilnīgi skaidrs, ka jau nemaz ne tik tālā nākotnē varam atvadīties no APK datņu uzstādīšanas uz savu galvu. Pagaidām gan nav zināms, cik tālu Google ar šīm drošības prasībām ies, cik daudz lietotājiem būs vaļas savās viedierīcēs uzstādīt citviet iegūtas lietotnes. Nav arī līdz galam skaidrs, ko tieši nozīmēs novecojusi lietotne.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Biteme
    25.01.2023 18:24

    Novecojusi aplikācija ir tāda, kas izmanto OS neatbalstītus API vai freimworkus. Resp. kods nav spējīgs darboties bez šamaniskām darbībām ap to vai vispār nav palaižams. Ne jau tāda, kas ir sasniegusi noteiktu vecumu, pie kura tā mirst un nonāk koda kapsētā.

    Labrīt!
    25.01.2023 22:38
    Reply to  Biteme

    Skatoties uz korporāciju lielo apetīti un tai pat laikā to sarūkošajiem ieņēmumiem ( jo viss taču jau ir izdomāts un nav nekā jauna ko piedāvāt ), nekas cits neatliek kā vien pielikt pūliņus, lai to kontrolētajās biznesa vidēs liktu maksāt vairāk un vairāk.

    Reinis Rozitis
    25.01.2023 23:24
    Reply to  Labrīt!

    > un tai pat laikā to sarūkošajiem ieņēmumiem

    Sarūkošajiem?

    https://www.statista.com/statistics/267606/quarterly-revenue-of-google/

    MOUNTAIN VIEW, Calif. – October 25, 2022 – Alphabet Inc. (NASDAQ: GOOG, GOOGL) today announced financial results for the quarter ended September 30, 2022.

    Ruth Porat, CFO of Alphabet and Google, said: “Our third quarter revenues were $69.1 billion, up 6% versus last year or up 11% on a constant currency basis. Financial results for the third quarter reflect healthy fundamental growth in Search and momentum in Cloud ..

    Fredis
    29.01.2023 10:39
    Reply to  Biteme

    Kas ir “aplikācija”? Manā telefonā nav tādas sadaļas.

    Biteme
    29.01.2023 11:08
    Reply to  Fredis

    Nu tas tā tiešām var būt. Visiem jau arī nevajag.

    Last edited 1 year ago by Biteme
    Reinis Rozitis
    25.01.2023 23:15

    Vajag tomēr ņemt oriģinālo rakstu “That said, if for whatever reason you want or need to install an outdated application, it will still be possible through a command shell, by using a new flag. Given the extra steps required, it’s less likely that someone would do this by mistake and inadvertently install malware.”

    Andis
    26.01.2023 09:09

    Teikšu tā, ka vecas aplikācijas/spēles jau nedarbojas Android 11/12 versijās. Var instalēt, dažas var arī palaist, bet cache tā arī neielādējas, var gaidīt mūžību. Uz doto brīdi ir tā, ka iestatījumos pēc noklusējuma nav atļauts instalēt aplikācijas/spēles, kas nenāk no Play veikala, bet to var vienkārši izslēgt un turpināt savas darbības, kā iecerēts.

    Reklāma