Web Analytics
More
    Reklāma

    Volkswagen vadība brīdina, ka Eiropa sāk zaudēt konkurētspēju

    Jaunākie raksti

    Volkswagen zīmola valdes priekšsēdētājs Tomass Šēfers brīdinājis, ka Eiropa, īpaši Vācija, sāk strauji zaudēt konkurētspēju, atpaliekot pārejā uz tīrāku enerģijas ieguvi. Viņš uzsver, ka Eiropa šobrīd zaudē konkurencē paaugstinātu enerģijas cenu dēļ, kā arī saskaroties ar piegādes ķēžu problēmām.

    Vācija un visa Eiropas Savienība šobrīd saskaras ar rekordaugstām enerģijas cenām, kas saistītas ar Krievijas iebrukumu Ukrainā. Vāciju tas skāra īpaši smagi, jo valsts bija ļoti atkarīga no krievu dabasgāzes. Volkswagen bijis spiests ieviest dažādus piespiedu enerģijas taupīšanas pasākumus, lai cīnītos ar šīm problēmām.

    Šēfers ierakstā LinkedIn raksta, ka, neskatoties uz saviem centieniem, Volkswagen tik un tā atrodas sliktākās pozīcijās. “Fakti ir nemainīgi – starptautiskā mērogā Eiropas Savienība un Vācija zaudē savu pievilcību un konkurētspēju. ASV, Kanāda, Ķīna, Āzijas dienvidaustrumi un Ziemeļāfrika ir reģioni, kas šobrīd sper plašus soļus uz priekšu. Esmu ļoti satraukts par šā brīža situāciju un investīciju apjomu, lai veiktu industrijas izmaiņas,” raksta Šēfers.

    Viņš arī uzsver, ka pāreja uz “tīras enerģijas ekonomiku” ir steidzama prioritāte, savukārt investīcijas energoietilpīgos projektos, piemēram, elektroauto bateriju ražošanā, būs ļoti neizdevīgas, ja neizdosies samazināt enerģijas cenu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Raimonds
    02.12.2022 12:50

    Tagad gan visu noraksta uz kara rēķinu.Patiesība gan domājams ir savādāka.

    Arnis
    02.12.2022 14:27

    Jā. Zaudē gan. Tesla viens no pirktākajiem auto….

    bobis
    04.12.2022 15:24

    Iraka bij kars ar huseinu un cenas pasaule necelas no ta. Paradijas covids un daudzi saprata ka var uzvarities, celot cenas pa visu pasauli un ja kaut kur bus kars, tad triskarsi.

    Krotow
    07.12.2022 19:34
    Reply to  bobis

    Irākas kara laikā visa kā ražošana no rietumiem arī vēl nebija masveidā nogrūsta uz vergu darbaspēka valstīm Āzijā. Kovida laikā tas jau bija noticis un sačakarēja visādas piegādes, tā uzceļot cenas.

    Last edited 1 year ago by Krotow
    braucošais
    07.12.2022 18:50

    Un kam tas nebija skaidrs ka par visu zaļo iz bargi jāmaksā un ar ko tas beigsies

    Reklāma