Web Analytics
More
    Reklāma

    Tesla veido savu balss asistentu

    Foto: PYMNTS

    Jaunākie raksti

    Elektroauto ražotājs Tesla savās automašīnās gatavojas piedāvāt savu balss asistenta sistēmu, kas mašīnā sēdošajiem ar balss palīdzību ļauj veikt kādas izmaiņas, piemēram, mainīt klimatkontroles iestatījumus un darīt daudz ko citu. To izpētījis Tesla “hakeris” ar segvārdu “green”, analizējot jaunākā programmatūras atjauninājuma kodu, kur atrodamas norādes par šādu rīku.

    Par to, ka Tesla vēlas ieviest savu balss asistenta un vadības sistēmu kompānijas vadītājs Īlons Masks ik pa brīdim ieminējies nu jau vairākus gadus.

    Plašākas informācijas par to, kā tas strādās un kad tas reāli nonāks lietošanā automašīnās šobrīd nav. Tiesa, Masks nav slēpis, ka viņš vēlas panākt to, ka braucējiem Tesla automašīnās nekas nav jāievada manuāli. Kaut ko izdarīt ar balsi ir viens no veidiem, kā to panākt. Ideālā gadījumā mašīna pati nojaustu, ko varētu vēlēties vadītājs, taču Masks labprāt gribētu, ka braucēji izmanto balss vadību, lai veiktu kādas izmaiņas.

    Līdzšinējā pieredze ar šādām sistēmām citos auto raksturojama kā ļoti dažāda – ir mašīnas, kurās šie balss asistenti un vadības sistēmas strādā labi un to lietošana ir samērā saprātīga, bet ir gana daudz tādu auto, kur šī sistēma ir absurdi nelietojama un vairāk traucē nekā palīdz. Kā un kad šo ieviesīs Tesla, oficiāli pagaidām nezinām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma