Web Analytics
More
    Reklāma

    Logitech Signature K650 klaviatūras un Signature M650 peles apskats

    Jaunākie raksti

    Logitech mums šoreiz atsūtījis Signature K650 klaviatūras un Signature M650 peles var gandrīz sacīt, ka komplektu. Šīs sērijas peles un klaviatūras pieejamas atsevišķi, bet redzu, ka tās var nopirkt arī komplektā.

    Neļauj sevi apmānīt – Signature K650 klaviatūra un Signature M650 pele nav nekas ļoti dārgs. Vismaz man “Signature” vārds kaut kā saistās ar augstvērtīgiem produktiem, bet Signature K650 klaviatūra un Signature M650 pele ir sākuma līmeņa datora bezvadu aksesuāri.

    Reklāma

    Uzreiz pateikšu, ka Signature K650 klaviatūra man šķita vismaz līmeni zemāka par Signature M650 peli. Faktiski Signature M650 pele ir pat visai augstvērtīgi būvēta, ko nu nemaz negribētu teikt par Signature K650 klaviatūru.

    Signature K650 klaviatūras cena ir ap 50 eiro un Signature M650 pele maksās ap 45 eiro, kas šāda tipa bezvadu pelei ir pat visai laba cena.

    Klaviatūra

    Sāksim ar Signature K650 klaviatūru, kas mani pārsteidza vairākos veidos. Sāksim ar labajām ziņām – Signature K650 klaviatūra ir daļēji mitruma droša (tā iztur 60 ml šķidruma uzliešanu), kā arī tiek solīts, ka ar vienu AA bateriju komplektu tā darbosies aptuveni 36 mēnešus. Signature K650 klaviatūra paredzēts izmantot tikai bezvadu režīmā, tai ir USB (Logi Bolt) uztvērējs, kā arī Signature K650 klaviatūru iespējams izmantot kopā ar Bluetooth ierīcēm. Bluetooth sapārošana un pārslēgšanās starp ierīcēm ir vienkārša, kā arī iepakojumā ir neliela pamācība, kas šo padarīs vēl ērtāk izmantojamu.

    Logi Bolt uztvērējs sadarbojas ar Windows un macOS, bet Bluetooth režīmā klaviatūra saprotas ar Windows, macOS, Linux, ipadOS, iOS, Android un pat Chrome OS.

    Signature K650 klaviatūra ir jau ar integrētu plaukstu atbalstu, bet tai diemžēl nav taustiņu izgaismojuma. Signature K650 klaviatūra pieejama tika pilnā izmērā ar ciparu bloku, kā arī klaviatūrai ir vairāki papildu taustiņi. Summā sanāk, ka Signature K650 klaviatūra ir visai pamatīga izmēra (193.5 x 457.3 x 24 mm).

    Pavadošajā Logi Options+ programmatūrā vari pielāgot taustiņu darbību. Tāpat Signature K650 klaviatūrai ir gan Windows, gan macOS taustiņu apzīmējumi.

    Tiek solīts, ka Signature K650 klaviatūra esot viegli tīrāma, bet ar to arī labās ziņas par tās uzbūvi beidzas. Jā, Signature K650 klaviatūru iespējams pacelt divos līmeņos pret galdu, bet pati klaviatūra ir visai ļengana un graboša, lai arī Logitech paši mājaslapā izvietojuši drusku melīgu Signature K650 klaviatūras skaņas paraugu.

    Pati par sevi Signature K650 klaviatūra šķiet ērta, taustiņi ir patīkama izmēra un ar to varētu būt forši rakstīt, ja vien nebūtu daži BET – klaviatūra rakstīšanas laikā lokās, kā arī Space taustiņš grab, kas pamatīgi sašķoba kopējo iespaidu.

    Kopumā gribētos sacīt, ka Signature K650 klaviatūra varētu būt ar potenciālu, bet locīšanās un grabēšana nav piedodama. Rodas sajūta, ka izstrādes laikā nooptimizēta kāda atbalsta peciņa, kur tagad klaviatūra karājas gaisā un attiecīgi rakstīšanas laikā tā nepatīkami deformējas. Cenā ap 50 eiro labāk skatīties uz vada klaviatūrām, tās būs kvalitatīvāk nostrādātas un varbūt pat ar izgaismojumu.

    Pele

    Signature M650 pele ir pavisam cita opera. Šī pelīte ir visai maza izmēra, toties tā nostrādāta ļoti precīzi un pat viltīgi. Signature M650 pele izceļas ar gandrīz nedzirdamu galveno pogu darbību – peli nepavada ierastie klikšķi. Pie šīs nianses ir jāpierod, jo ik pa laikam kaut ko netīšām saspaidīju, bet pēc 10 minūtēm Signature M650 peles klusā darbība šķiet pašsaprotama.

    Signature M650 peles apakšā izvietotas ne pārāk liela laukuma slīdvirsmu paciņas, bet te pārmetumiem nav vietas. Tāda paša izmēra peciņas ir Logitech G305 pelei. Arī Signature M650 pele izmanto AA bateriju, lai nenāktos maksāt par dārgu litija akumulatoru. Turpat pie baterijas ievietojams arī USB spraudnis, kad to neizmanto.

    Visai patīkams bonuss ir SmartWheel izmantošana – rullītis ir kluss un precīzs. Varbūt varēja vēlēties, lai Signature M650 peles rullītis vieglāk spiestos, bet pie tā var pierast.

    Mums atsūtītā Signature M650 pele sver 101 gramu, tā pieejama arī Signature M650 L modeļa izmērā ar 115 gramu svaru un pat kreiļiem paredzētajā Signature M650 L Left modelī ar to pašu 115 gramu svaru.

    Signature M650 pelei ir Logitech Advanced Optical Tracking optiskais sensors, kas piedāvā 400 līdz 4000 dpi izšķirtspēju (peles kursora pārvietošanās ātruma iestatījumus).

    Arī Signature M650 peli pavada jau pieminētā Logi Options+ programmatūra, kurā var pielāgot peles pogu darbību un arī dpi izšķirtspēju. Nekādas plašā iespējas no Signature M650 peles vari negaidīt, bet šī arī nav Logitech G sērija spēlēm. Faktiski vari nemaz Logi Options+ programmatūru neuzstādīt vai to izdarīt tikai sākumā, jo pēcāk no Logi Options+ nekādas dižās jēgas nav.

    Manuprāt, Signature M650 pele ir negaidīti ērta un arī tā nostrādāta godam. Pat sānu pogas spiežas patīkami. Īpaši patika klusā peles darbība un arī 100 gramu svars, kas ofisa pelei ir gana piemērots. Ja vēlies kādus gramus vieglāku Signature M650 peli, vari ievietot AAA izmēra bateriju ar attiecīgu pāreju vai pat iebāzt nelielu alumīnija folijas rullīti, lai AAA baterija saskartos ar AA izmēram paredzētajiem baterijas kontaktiem. Šis triks var ietaupīt 10 līdz 12 gramus (AAA svar ap 11 gramiem, AA sver ap 20 gramiem).

    Kopumā teiktu, ka Signature M650 pele noteikti ir savas cenas vērta, ja meklē kādu kompaktāku bezvadu peli. Te tiešām neatradu neko sliktu, kas varētu atturēt no Signature M650 peles ieteikšanas kādam draugam. Ja meklē lielāku pelīti, tad skaties uz Signature M650 L modeli, tā ir aptuveni 1 cm garāka un 0.5 cm augstāka, bet arī smagāka.

    No Signature K650 klaviatūras un Signature M650 peles komplekta laikam ieteiktu izvairīties, jo par 50 eiro noteikti iespējams atrast kādu foršāku klaviatūru. Par Signature M650 peli neko sliktu nevaru pateikt. Pat tieši pretēji! Tā noteikti atbilst savai cenai un pat to pārsniedz. Signature M650 peli noteikti ieteiktu tiem, kuri pārgājuši uz 4K monitoru, kur 1000 dpi ofisa peli nākas divas reizes pārcilāt uz paliktņa, lai kursors iebrauktu otrā ekrāna stūrī, te nāks talkā Signature M650 peles 4000 dpi. Gluži uzreiz visus 4000 dpi neliec, bet 3000… 3200 dpi varētu būt labs sākums patīkamai sadarbībai.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    06.10.2022 15:15

    Vai Logitech gadījumā nav pārdots Ķīnai? Ja kādreiz Logitech vienmēr bija = kvalitāte, tad tagad šis brends izskatās ar vien šķībāk. Tā man nojuka divas G sērijas peles. Nu noklausījos šo klaviatūru. Nevienam neieteikšu vairs Logitech…

    Alberts Kviesis
    07.10.2022 02:54
    Reply to  KKTK

    Man ar Logitech produkciju līdzīgi. Klaviatūra no 2013. gada K290 kalpo vēl šo baltu dienu, bet G sērijas peles 40-80 EUR par katru. G-pro, G102 nosprāga kreisais taustiņš (automātā reģistrē dubulto klikšķi), nomainīju uz riteņa čīkstošu, pogu grabošu G-102 (pasūtījumā ņēmu divas, viens izrādījās totāls brāķis), tagad gaidu jaunu G-pro. – Tātad 7 gados būs jau ceturtā pele. Kaut kāda parasta Logitech melnā ofisa pele iepriekšējā darbā kalpoja 7 gadus viena un tā pati. G-pro un G-102 (jaunās G-203) labi turas rokā, gribētos zināt, kas varētu būt laba alternatīva šim izmēram un stilam.. Pēc 2 gadi noteikti nākamo Logi nepirktu.. Ir bezvadu klaviatūra un pāris grabošas peles, tā, ka var apgalvot – Logi produkcija pēdējos 7-8 gados ir kļuvusi draņķīga

    KKTK
    07.10.2022 08:15

    Zinu ka G-Pro un G-102 pēc formas līdzīga ir SteelSeries Sensei. Tur ar peļu izturību ir viss pilnīgā kārtībā. Nav tikai viņiem zemā profila pogu klavieres…

    Alberts Kviesis
    07.10.2022 23:30
    Reply to  KKTK

    🆗 Forši, pamēģināšu. Paldies par ieteikumu! Klavieri izmantošu K290/K280 – tās vēl pagaidām ražo puslīdz ticamas, ļoti ērts dizains, nav skaļas pogas, jēdzīgs ENG (netraucē RUS izklājums), izturīga pret gāzi grīdā uz WSAD un virzienu taustiņiem, nedilst un adekvāti kopjama

    Last edited 1 year ago by Alberts Kviesis
    Ivars Dzerve
    07.10.2022 09:58

    Pele kādu gadu kalpo godam, bija jāpierod pie ritenīša. Man ir 650 L un izmērs ir OK, kaut gan man nav nekāda baigā ķepa. Parastā būtu par mazu. Pie tam šo var izvēlēties kreisajā un labajā izpildījumā, t.i. lietot var vienādi ar abām rokām, bet pogu novietojums mainās.

    Ainars
    08.10.2022 08:15

    Man ir 650 Signature L izmēra pele. Man ļoti patīk. Patīk sānu pogas, patīk gumijotā rievotā tekstūra sānos. Klikšķi klusi un patīkami. Ritulītis normāls. Mājas apstākļiem šķiet lieliska. Darbā izmantoju MX Masters 2, jo patīk rokas pozīcija un horizontālais ritulītis.

    Last edited 1 year ago by Ainars
    badmoon
    09.10.2022 00:49

    Ir Logitech G600. Daudzpogu pele ar vadu. Strādā ideāli ~7 gadus. Ir nodilis viens no sānu gumijas paneļiem, kuru, diemžēl, nevar nopirkt. Kopumā – izcila pele, viss strādā, nekādu gļuku, vai citu problēmu. Daudzpogu konfigurācija ir cool. 9/10 ;)

    Last edited 1 year ago by badmoon
    Reklāma