Web Analytics
More
    Reklāma

    Xiaomi Watch S1 apskats – uzbūve būtiski pārspēj funkciju klāstu

    Jaunākie raksti

    Xiaomi vārdu mēs parasti atceramies, kad runājam par neliela izmēra un salīdzinoši lētām fitnesa aprocēm. Tiesa, tās arī vairs nav nemaz tik lētas… Bet nu Xiaomi ir visai pamatīgi iesaistījies augstākas raudzes viedo pulksteņu tirgū.

    Xiaomi izziņoja Watch S1 sērijas pulksteņus šī gada sākumā un vismaz uz papīra tie šķita ļoti vilinoši, par savu cenu piedāvājot pat safīra aizsargstiklu un nerūsējošā tērauda korpusu.

    Reklāma

    Xiaomi Watch S1 no Xiaomi Watch S1 Active atšķir krāsas, nedaudz dizains un izmantotie materiāli. Xiaomi Watch S1 pieejams ar nerūsējošā tērauda apdari, bet Xiaomi Watch S1 Active ir lētāks un veidots no alumīnija. Xiaomi Watch S1 arī ir safīra stikls un bezvadu uzlāde, kas nav lētākajam Active modelim.

    Visādi citādi abi Xiaomi Watch S1 sērijas pulksteņi ir vienādi – tiem ir 1.43 collu AMOLED ekrāns ar 450 cd/m² spilgtumu, Bluetooth 5.2, NFC maksājumi (tikai MasterCard), GPS, SPO2 sensors un 470 mAh akumulators.

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: MIUI Watch 1.0
    • Aizsargstikls: safīra aizsargstikls
    • Korpusa materiāls: nerūsējošs tērauds
    • Izmēri: 46.5 mm x 46.5 mm x 11 mm, der plaukstas locītavai ar apkārtmēru 149.8 – 233.8 mm (gumijotā siksniņa), 165.1 – 225.1 mm (ādas siksniņa)
    • Ekrāns: 1.43 collas 466 x 466, PPI 326, AMOLED ar Always On
    • Izturība: ūdensizturīgs (līdz 50 metriem)
    • Akumulators: 12 dienu tipiska lietošana, 24 dienu enerģijas taupīšanas režīms, bezvadu uzlāde ar Qi
    • Atrašanās vieta: GPS, GLONASS, Galileo, BeiDou, QZSS
    • Ielādējamas kartes: nav
    • Sensori: sirdsdarbības, barometrs, SpO2, kompass, akselerometrs
    • Savienojumi: Bluetooth 5.2, NFC, Wi-Fi 5, skaļrunis + mikrofons
    • Krāsas: sudrabota vai melna
    • Cena: ap 230 eiro ar ādas + gumijotu siksniņu vienā komplektā

    Izskats un uzbūve

    Xiaomi Watch S1 par savu salīdzinoši zemo cenu (ap 230 eiro) piedāvā visu – te ir augstvērtīgi materiāli, patīkami spiežamas pogas, skārieniem atsaucīgs ekrāns, bezvadu uzlāde ar visu Qi, komplektā saņemsi gan ādas siksniņu ikdienai, gan gumijas siksniņu sportošanai. Watch S1 izmanto standarta 22 mm siksniņas platumu, kas ļauj tās mainīt bezgalīgi. Xiaomi nepiedāvā Watch S1 ar metāla siksnu, bet to arī īsti nevajag sporta pulkstenim.

    Vismaz man Watch S1 uzbūves un materiālu ziņā šķiet ļoti līdzīgs Huawei Watch GT 3 Pro, kas ir tieši divas reizes dārgāks viedpulkstenis. Gribētos sacīt, ka Huawei izdevies nedaudz labāk izveidot programmatūru, bet Watch S1 ir jūtami lētāks un tam nav nepieciešams uzstādīt atsevišķu lietotņu veikalu un vēl pavadošo lietotni, kas nemaz vēl nav tieši pašu pulksteni apkalpojošā lietotne.

    Uz manas rokas Watch S1 šķiet neticami ērts, tas noteikti ir ērtāks par iepriekš redzētajiem Huawei pulksteņiem, bet te jānorāda, ka Huawei mums atsūtīja pašus dārgākos modeļus ar metāla siksnu, kas nemaz nav Watch S1 piedāvājumā. Vēl viena Watch S1 atšķirība no Huawei Watch GT 3 Pro ir tā, ka Xiaomi saskarnē neizmanto kroņa (sānu pogas) grozīšanu, kamēr Huawei tikai dažviet šī iespēja strādā, bet tā ne vienmēr ir vēlama, jo, piemēram, var netīšām izgrozīt sportošanas laikā ekrānā redzamo.

    Pāris vārdi par Watch S1 ekrānu – te tiek izmantots 1.43 collu, 466 x 466 izšķirtspējas AMOLED ekrāns ar Always On funkciju. Ekrānu sargā safīra stikls, kas ir visai reta parādība šādā cenā. Ekrāna safīra stikls ir izcelts virs citām detaļām, to sargās tikai safīra cietība. Watch S1 Active modelim ekrāna ir iedziļināts korpusā, bet Watch S1 Active nav safīra stikla.

    Ekrāna automātiskajā izgaismojumā Watch S1 ir nedaudz tumšāks par to, ko sagaidu no viedpulksteņa (nez kāpēc Watch S1 Active modelim automātiskais izgaismojums darbojās daudz korektāk), kā arī jāsaka, ka šoreiz ir visai manāmi atspīdumi ekrānā, kas arī nepalīdz saskatīt tur parādīto. Nav kritiski, bet Huawei tas izdevies daudz labāk.

    Akumulators

    Watch S1 ir visai standarta ietilpības 470 mAh Li-Po akumulators, kas nodrošina aptuveni 12 līdz 24 dienu darbību (pēc reklāmas materiāliem). Faktiski Watch S1 darbojas tuvāk 10 dienām, ja daudz nesportosi un nebūsi iespējojis visus veselības sekošanas sensorus un funkcijas. Sportošana ar GPS noēd aptuveni 5% līdz pat 7% no enerģijas stundā.

    Vērtēju, ka normālā ikdienas režīmā Watch S1 darbosies nedēļu vai nedaudz vairāk, kas arī ir tīri labi tik spējīgam viedpulkstenim. Liels pluss ir iespēja lādēt Watch S1 ar jebkuru Qi bezvadu lādētāji, arī ar viedtālruņa reverso bezvadu uzlādi.

    Saskarne un iespējas

    Watch S1 saskarne ir pavisam kas cits, kad to salīdzina ar Xiaomi fitnesa aprocēm, bet ir arī dažas vienojošas nianses. Pret Watch S1 laikam radās tikai viens liels iebildums un tās ir digitālās ciparnīcas, kas ir visai neglītas un mazā skaitā. Huawei arī nevar lepoties ar dikti glītiem ciparnīcu dizainiem, bet ir dažas maksas ciparnīcas, kas Huawei gadījumā ir tīri labi izdevušās. Xiaomi nepiedāvā maksas ciparnīcas, ir tikai aptuveni 50 digitālās ciparnīcas, no tām tikai pāris šķita kaut cik jēdzīgas.

    Pulksteņa saskarne ir ļoti ērta, tā stipri atgādina Huawei HarmonyOS, arī Watch S1 tiek izmantotas lielas ikonas, Xiaomi pat ļauj daļēji pielāgot pulksteņa saskarni (logrīkus, widgets), tāpat vari pielāgot apakšējās pogas darbību. Kopumā teiktu, ka Xiaomi un Huawei izskatās atšķirīgi, bet saskarnes iespējas ir ļoti tuvas un abiem ražotājiem tās ir izdevušās.

    Watch S1 ir iebūvēts Alexa digitālais asistents, kas gan pie mums nav diez ko noderīga iespēja, bet tā tur ir. Tāpat te atradīsi SOS zvana iespēju, kas ļauj no pulksteņa ātri veikt zvanu iepriekš norādītam telefona numuram. Watch S1 it kā piedāvā NFC norēķinu iespējas, bet tad vajadzēs Swedbank izdotu MasterCard karti. Man tādas nav, šo iespēju nevarēju pārbaudīt. Šajā ziņā Garmin un Fitbit pulksteņi ir plašāk atbalstīti pie mums.

    Watch S1 iespējams izmantot arī balss zvaniem, kas ir visai ērta iespēja sazvanīties automašīnas vadīšanas laikā, jo turi roku uz stūres sejas tuvumā. Ikdienā gan kliegšana uz pulksteni neizskatās diez ko labi, turklāt visi dzirdēs tavas sarunas un Watch S1 būs primārā ierīce atbildēšanai uz zvanu, kas ne vienmēr ir ērti.

    Tāpat te būtu jāpiebilst, ka modinātāja laikus var ielikt tikai pašā pulkstenī, lietotnē šo nevar izdarīt.

    Sportošana

    Liekam virsū gumijas siksniņu un laižam! Te atradīsi elpošanas termiņu, kas ātri mazinās fizisko un garīgo stresu, sekojot parādītajiem ritmiem un veicot elpošanas vingrinājumus 1 – 5 minūtes. Pulkstenis parāda stresa līmeni un reģistrē ikdienas stresu, parādot 30 dienu tendences.

    Watch S1 atbalsta 117 treniņu režīmus ar 19 profesionāliem treniņu režīmiem, tostarp basketbolu, tenisu, peldēšanu, HIIT un daudz ko citu. Xiaomi Watch S1 uzkrāj datus Xiaomi Fit lietotnē, bet tā ir arī savienojama ar Strava un Apple Health. Dati no viedajiem Xiaomi svariem iegūstami no Zepp Life (iepriekš MiFit) lietotnes, to arī iespējams savienot ar Xiaomi Fit lietotni.

    Sportojot iespējams iestatīt mērķus – attālumu, laiku vai kalorijas. Vari arī to nedarīt. Jāsaka, ka biju nedaudz vairāk ko gaidījis no sporta režīma, jo te vairākos sporta veidos ir tikai viens ekrāns, kas parāda laiku + pulksteņa laiku + attālumu + patērētās kalorijas vai tempu skrienot + sirdsdarbību. Skriešanai ir arī atsevišķs ekrāna skats ar kadenci un soļu skaitu. Velobraucējiem ir atsevišķi skati ar ātrumu, vidējo ātrumu un pacēlumiem, kritumiem. Visos sporta režīmos tiek piedāvāta arī atskaņotās mūzikas pārvaldīšana.

    Watch S1 sniegtie sportošanas dati ir ļoti tuvi tam, ko parāda Huawei pulkstenis un attāluma + laika ziņā to pašu rāda arī viedtālrunis. Uz 40 nobrauktiem kilometriem ar velo kļūda starp pulksteņiem un viedtālruni bija vien 200 metri, kas ir pieņemams apmērs. Lai arī Watch S1 ir jaudīgs un ar lielu ekrānu, tomēr GPX maršrutu datnes ielādēt nevarēsi, šis varētu būt paliels mīnuss velobraucējiem.

    Nobeigumā

    Xiaomi Watch S1 ir ļoti interesants mēģinājums iespiesties augstvērtīgo pulksteņu tirgū ar zemākas cenas modeli, kas vēl arvien piedāvā nerūsējošā tērauda un safīra uzbūvi. Fizisko dotumu ziņā Watch S1 ir viens no foršākajiem, ja ne pats foršākais viedais pulkstenis, kas pie mums pabijis. Nebiju gaidījis, ka Xiaomi būs iekļāvis Watch S1 komplektā arī gumijas siksniņu, lai nenāktos ādas siksniņu pūdēt sportošanas laikā.

    Paša Watch S1 programmatūras un pavadošās viedtālruņa lietotnes ziņā Watch S1 ir ļoti tuvs Huawei veidotajiem pulksteņiem, kuri gan parasti ir dārgāki par Watch S1. Lielais Watch S1 mīnuss šajā jomā ir ierobežotais digitālo ciparnīcu klāsts, te gan Xiaomi būtu jāatver ciparnīcu veikalu arī citiem ciparnīcu veidotājiem un jāpiedāvā arī maksas iespējas par augstvērtīgākajiem dizainiem.

    Xiaomi Watch S1 sportošanas iespēju klāsts un sensoru darbība ir ļoti tuva tam, ko redzējām jau Huawei Watch GT 3 Pro apskatā.

    Kopumā gribēto sacīt, ka Xiaomi Watch S1 ir lielisks tiem, kuriem nerūp digitālo ciparnīcu dizaini, ar tiem Xiaomi jau gadiem iet smagi arī fitnesa aprocēs.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    suspends
    11.08.2022 17:06

    Vai velorežīmam ir autopauzes opcija?

    suspends
    12.08.2022 10:33
    Reply to  Artis Ābols

    Aha paldies, tā jau arī likās pēc apskata, jo funkcionāli ir līdzīgs Redmi watch lite 2 pulkstenim un ne tajā labākajā ziņā…

    Reklāma