Web Analytics
More
    Reklāma

    Qnap KoiBox-100W video konferenču risinājuma apskats

    Jaunākie raksti

    “Video konferenci vaig?” Pēdējo divu gadu laikā šis kļuvis par tik pat ikonisku teicienu, kā “Maisiņš vaig?”. Tādēļ nav jābrīnās, ka arī ražotāji piedāvā aizvien vairāk un dažādākus risinājumus video konferencēm. Ja vēl pirms dažiem gadiem, šie risinājumi bija ļoti dārgi un piemēroti vien stiklotiem ofisiem, tad patīkami redzēt, ka ražotāji sākuši domāt par mazajiem uzņēmumiem un mājas ofisiem domātiem risinājumiem. Tieši tāds ir QNAP KoiBox-100W stāsts. QNAP, jeb Quality Network Appliance Provider ir serveru un tīklu ražotājs, kas izveidojis KoiMeeter video konferenču operētājsistēmu, uz kā bāzēts arī KoiBox-100W. Ierīce sola atvieglot videokonferences un būt lētāka alternatīva dārgajām SIP bāzes konferenču sistēmām. Ierīce nodrošina video saziņu savā starpā vai ar populārākajām video saziņas platformām, tā ka izvēles iespējas ir gana plašas.

    Reklāma

    QNAP KoiBox-100W tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: KioMeeter
    • Procesors: Intel Celeron, divi kodoli 1.8GHz
    • Atmiņa: 30 GB, iespējams instalēt 2.5” cieto disku vai SSD
    • Savienojumi: 1 x 1GbE RJ45 Gigabit Ethernet ligzda; Wi-Fi 6 AX201, 802.11ax; Bluetooth 5.2; 1 x HDMI 1.4b ligzda; 4 x USB 3.2 Gen 2 Type-A
    • Uzlāde: 36W, 100-240V DC, 50/60Hz
    • Izmēri un svars: 232 x 152 x 45 mm, 1.09 kg
    • Cena: ieteicamā cena Latvijā 499 eiro

    Kas ir KoiBox-100W?

    Lai atbildētu uz šo jautājumu, nāksies atskatīties uz pandēmijas radīto New Normal. Proti, brīžos, kad lielizmēra ofiss ar dārgām SIP konferenču sistēmām nav pieejams, jāizlīdzas ar nelielu mājas ofisu, klasi, vai citu telpu, kas nav oriģināli paredzēta nopietnām video konferencēm, KoiBox nodrošina privātu, drošu video saziņu un 4K satura projicēšanu. KoiBox ļauj pieslēgties attālināti arī citiem dalībniekiem un dalīties ar savu ekrānu. KoiBox neignorē arī jau ierastās video saziņas platformas. Turklāt, šis būs krietni lētāks risinājums, kas šķiet draudzīgs arī mazajiem biznesiem, skolām vai mājas ofisam.

    Kas iekšā kastē?

    Komplektācija sastāv no KoiBox-100W ierīces, RJ-45 interneta kabeļa, lādēšanas vada, tālvadības pults un pamācībām. Kādēļ svarīgi uzskaitīt komplektāciju? Tādēļ, ka KoiBox paredzēts, savienošanai ar ārēju monitoru. Mājas ofisa gadījumā var izmantot arī televizoru. Tas jādara ar HDMI kabeli, kas, diemžēl, komplektā nav iekļauts. Tas nozīmē, ka ar esošo komplektāciju uzreiz Koibox nevarēs sākt lietot. Pie papildus lietām, kas nav komplektā var pieskaitīt arī ārējo monitoru vai televizoru (protams), un tīmekļa kameru, kas arī būs jāmeklē pašam. Kad viss pārējais atrasts, var sākt lietot.

    Viegla iestatīšana, bet ir daži āķi

    Faktiski KoiBox sākt lietot ir diezgan vienkārši, tomēr šoreiz jārēķinās, ka ne visi iekļautie kabeļi būs pietiekami gari. Viss protams atkarīgs no telpas konfigurācijas. Jārēķinās, ka vada dēļ KoiBox jāatrodas relatīvi tuvu ārējam monitoram/TV, kontaktligzdai, interneta ligzdai vai rūterim. Diezgan daudz komponentes, kas ne vienmēr telpā atrodas blakus. Līdzīgs stāsts arī par tīmekļa kameru. Ja tā jau piestiprināta monitoram, var gadīties, ka jāmeklē garāks USB vads.

    Ierīci savieno ar monitoru, pieslēdz interneta kabeli, pievieno kameru un protams lādētāju. Četras USB ligzdas ļauj pievienot arī tastatūru un peli, kas arī jādara, lai pilnvērtīgi izmantotu visu KoiBox iespēju arsenālu, jo faktiski KoiBox ir atsevišķs datoriņš ar visām no tā izrietošajām sekām. Tomēr arī šeit būs jautājums par vadu garumu, jo tastatūrai būs jāatrodas relatīvi tuvu iekārtai. Kad telpas ģeogrāfija atrisināta, atlikusī iestatīšana šķiet vienkārša. Vajadzīgs vien ērts krēsls vai dīvāns un pārējais notiek ātri, viegli, izmantojot KoiMeeter saskarni.

    Elementārs dizains

    Šādas ierīces reti, kad tiek vērtētas estētiskās kategorijās. Tomēr patīkami, ka QNAP ierīci veidojis tā, lai dizains būtu gana neitrāls, tādēļ nebūs kā svešķermenis dažādos interjeros. KoiBox veidota no biezas, matētas plastmasas. Pa perimetru atstātas sprauslas dzesēšanai. Tas arī nozīmē, ka ierīci nevajadzētu iekrāmēt tādā vietā, kur šīs dzesēšanas atveres būtu nosegtas. Priekšā izvietots infrasarkanais pults signāla uztvērējs un LED indikators.

    Gana pārdomāts dizains šķiet arī no funkcionālās puses. Lai izmantotu KoiBox ieraksta funkciju, ierīcē iespējams instalēt cieto vai SSD disku. Par laimi ražotājs padomājis, lai tas būtu ērti izdarāms. Gumijoto kājiņu centrā izvietotas skrūves. Tās ir visai ciešas, ar pirkstiem ne visiem būs ērti tās atskrūvēt, toties mierīgi var izlīdzēties ar centu monētu. Korpuss nāk viegli nost un diska ievietošana ir samērā vienkārša.

    Sākam lietot!

    Kad atrisināta telpas loģistika un visi vadi un ierīces savienoti, ierīci uzstādīt palīdz salīdzinoši vienkārša Koimeeter saskarne.

    Pamata iestatījumi tiek ievadīti ar pulti. Kad tas paveikts, mājas logā parādās dažādi veidi, kā piekļūt konferencei. Logā redzamā IP adrese norāda, ka KoiBox ir veiksmīgi pievienots internetam, šo adresi var izmantot, lai pieslēgtos konferencei no PC.

    Pieejama arī SIP adrese, lai savienotu ar šīm sistēmām, kā arī KoiCode zvaniem no mobilās aplikācijas. Lai pieslēgtos no viedtālruņa, jāizmanto KoiCast aplikācija.

    Pievienoties konferencei no laptopa ir relatīvi vienkārši – pārlūkā tikai jāievada IP adrese. Pārlūks gan brīdinās, ka lapa nav uzticama, tomēr ražotājs sola, ka šis ir drošs veids, kā uzturēt privātu saziņu. Turēsim pie vārda.

    PC

    Ir iespējams gan dalīties ar datora ekrānu, gan pievienoties KoiBox ekrānam. Protams nav apietas arī populārākās video konferenču platformas.

    Iespējas

    Tātad faktiski KoiBox-100W piedāvā autonomu video konferenču sistēmu ar visām no tā izrietošajām sekām. Tas nozīmē, ka pieejama droša, privāta video saziņa. Ja instalēts SSD, pieejama ierakstu funkcija, kas nekarājas mākoņos. Un protams 4K projekciju iespēja ļauj ērti dalīties ar prezentācijām un citiem materiāliem. Ikdienas darbība ir tiešām ērta un viss strādā bez problēmām. Tiesa gan datoriem un viedtālruņiem, kas pievienojušies konferencei jārēķinās ar zināmu aizturi.

    Koimeeter piedāvā arī automātisko atbildēšanu. Ražotājs skaidro, ka šāda funkcija noder, lai nodrošinātu komunikāciju, piemēram, ar aprūpējamu cilvēku vai darbinieku, kas nevar pamest savu darba pozīciju. Atvainojos, ka šoreiz apskatā neiekļaušu uzskates materiālus no reālām video sarunām, jo konferences dalībnieki vēlējās palikt anonīmi. Varu vien teikt, ka pieredze ir tiešām vienkārša un strādā uzticami. Ir plašas iespējas pievienoties konferencei un dalīties ar savu saturu ir ļoti ērti un patīkami. Turklāt KoiBox risinājums nodrošina privātumu, kas līdz šim ir bijusi dārgāku risinājumu privilēģija. Jā, jārēķinās ar nelielām aizturēm, bet citādi, ja vien pieejams pietiekami jaudīgs internets un rūteris, citām problēmām nevajadzētu būt. Vismaz es tādas nenovēroju.

    Nobeigumā – mājas ofisa uzlabotājs!

    Šobrīd, kad liela daļa eiforiski izbauda ierobežojumu atcelšanu, ir mulsinoši runāt par attālinātu darbu. Tomēr vīruss un citi globālie procesi aizvien vairāk liek domāt par New Normal, kas liek pielāgot mājokļus par darba vietām. QNAP KoiBox-100W ir lielisks risinājums, kas sniedz lielo ofisu dārgo risinājumu priekšrocības mājas ofisam. Turklāt KoiBox var palīdzēt uzlabot produktivitāti arī mazajiem biznesiem. 499 eiro risinājums liek domāt, ka to varēs atļauties arī nelieli ofisi, uzņēmumi vai pat skolas.

    Tā kā KoiBox uzskatāms par autonomu datoru, ir patīkami, ka klēpjdators nav noslogots un pieejams citu darbu veikšanai. KoiBox var kļūt par privāto video konferenču spēkstaciju, kas ļauj veikt ierakstus, glabāt tos lokāli un droši ar tiem dalīties. Līdz šim šāda līmeņa privātums un drošība bijusi ļoti dārga, bet šoreiz 499 eiro par šādām iespējām, šķiet ļoti samērīgs risinājums. Protams, ka ne viss ir rožaini, arī KoiBox ir pa trūkumam. Savienošana ar vadiem prasa piemērot telpas loģistiku, komplektā iekļautie vadi ne vienmēr būs pietiekami gari, lietošanai ir nepieciešams papildu aprīkojums un video konferencēs ir vērojama aizture. Šīs iebildes atspēko ierīces funkcionālais dizains, kas ļauj instalēt papildu atmiņu bez instrumentiem; vienkārša Koimeeter saskarne; autonomās video konferenču iespējas, kas ir privātas un drošas un cena, kas pieejama arī mazajiem biznesiem. Kopumā lielisks sniegums un uzlabojums mājas ofisam.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    18.04.2022 11:16

    Tāda knapa tā ierīce

    Reklāma