Web Analytics
More
    Reklāma

    Piedalies konkursā un laimē QNAP TS-130 NAS (noslēdzies)

    Jaunākie raksti

    Tikko noslēdzām iepriekšējo konkursu un jau klāt nākamais! Šoreiz balvā mājas lietotājiem piemērotais QNAP TS-130 NAS. Tā ir klusa un kompakta ierīce mūsu datu uzglabāšanai un rezerves kopiju veidošanai. Plus, ierīce ļauj mūsu datiem drošā veidā piekļūt arī atrodoties ārpus mājām.

    Lai piedalītos konkursā, ir jāatbild uz pāris jautājumiem par iepriekš apskatīto QNAP TS-473A-8G NAS un jāpastāsta, kādus datu rezerves kopiju veidošanas risinājumus izmanto.

    Reklāma

    Konkurss būs atvērts līdz pat 12. decembra noslēgumam un tam sekojošās nedēļas sākumā izziņosim uzvarētāju. Veiksmi!

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    21 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kaspars Kultenis
    06.12.2021 12:08

    Daži jautājumi bišk tizli noformulēti

    Qurious
    06.12.2021 23:26

    m.2 ssd atbilst “disks” definīcijai?

    07.12.2021 09:07

    kāpēc tu saki priekšā cilvēkam, kurš nav lasījis QNAP TS-473A-8G apskatu? tā nav godīgi pret citiem konkursa dalībniekiem ;)

    06.12.2021 12:10

    > ierīce ļauj mūsu datiem drošā veidā piekļūt arī atrodoties ārpus mājām.

    pēdējo divu-trīs gadu laikā QNAP ir bijušas vairākas masveida ievainojamības, ieskaitot izspiedējvīrusu ar šifrēšanu, kur dati tika neatgriezeniski zaudēti. laikam viena no tām bija saistīta ar fotogaleriju, kura izlikta ar pliku pakaļu internetā. nezinu gan, kā tur ar to “drošo veidu”.

    06.12.2021 12:21

    diemžēl tas bija knapa piedāvātais variants… izrādījās nesaprātīgi, jo tur laikam bija kāds caurums drošībā.

    06.12.2021 13:42

    šis ir autentifikācijas caurums Hybrid Backup Sync, ja mēs par uzbrukuma vektoru.

    QNAP
    06.12.2021 13:50
    Reply to  digitalk

    Labdien,
    Lai būtu pavisam objektīvi, nepieciešams ņemt vērā dažas lietas:
    1. QNAP kā arī daudzi citi serveru un storage ražotāji ik mēnesi saskaras ar dažāda tipa ransomware un cita veida uzbrukumiem. Šajā resursā (https://thehackernews.com/) meklētājā ierakstot atslēgas vardus var atrast informāciju par dažnedažādiem uzbrukumiem gan mājas, gan biznesa ierīcēm un no šiem uzbrukumiem cieš praktiski jebkurš daudzmaz populārs serveru/storage ražotājs.
    2. QNAP gadījumā no ransomware cieta ierīces, kurām mēnešiem un gadiem netika atjaunots firmware. Kopš sī gada vasaras arī QNAP ierīcēm ir obligātie fw update, kurus QNAP NAS uzstādīs, neskatoties uz lietotāja gribēšanu vai negribēšanu.
    3. QNAP gan savus lietotājus nav atstājis bez palīdzības – visu cietušo ierīču lietotāji saņēma e-pastu ar aicinājumu atjaunot savus datus (patstāvīgi vai kopā ar QNAP Helpdesk). Daudzās valstīs par to arī tika publicētas ziņas, acinot cietušos vērsties pēc palīdzības. Piemēram, Latvijā: https://kursors.lv/2021/05/28/qnap-izveidojis-riku-launaturas-sifreto-datu-atgusanai/

    Qurious
    06.12.2021 23:52
    Reply to  QNAP

    papildinājums 3.punktam – epastā par palīdzību skaidri teikts, ja esat atjaunojuši firmware pēc inficēšanās, palīdzēt nevaram..
    Sista bērna komentārs – kad jāpārdod ierīce, mārketinga materiālos lieli krāsaini uzraksti – piekļūsti datiem no jebkuras vietas, privātais mākonis, dati drošībā, raid, redundancy, blablabla. Kā lietotāji pazaudē visas dzīves atmiņas – tā skaļi paziņo ‘vajadzēja veidot rezerves kopijas’ . Tad lūk stāsts – qnap kurš bekapojas uz otru qnap pēc paša qnap ieteiktās shēmas un abi nokriptēti. Pret pasauli bija tikai viena qnap webdav atvērts. Nu neko, push/pull backup iemācījāmies atšķirt, TrueNAS mīlēt arī sākām. QNAP pārtapa par “dumb NAS” ierīci mājas tīklā.
    p. s.
    Neskatoties uz qnap un nas vārdu atsvešināšanās viena no otra, qnap sāka uzrunāt ar savu 2.5g-5g tīkla aprīkojumu, labprāt redzētu rakstus par to.

    p. p. s.
    ironiski, 1.punktā minētā linkā (thrhackernews) meklēšanā ierakstot synology, rezultātos rāda qnap caurumus..

    Last edited 2 years ago by Qurious
    svimart
    07.12.2021 09:43
    Reply to  Qurious

    hmm es to qnap pirktu lai nodublētu visu kas man ir 3 datoros telefonos utt. Tagad iznāk ka man vēl jādublē pats qnap ? Uz kurieni uz vēl vienu qnap ? tas tak ir sviests…

    07.12.2021 10:20
    Reply to  svimart

    nelaid to ārā internetā un būs gana labi. bekapošanas stratēģijas var līdz paranoidālam stāvoklim papildināt, tev pašam jāsaprot, ka arī bekapa disks var nosprāgt un jāizvērtē riski.

    07.12.2021 10:15
    Reply to  QNAP

    pēc rakstības stila izklausās pēc Knapa oficiāla sabiedrisko attiecību pārstāvja glumās runas. nu labi, tev bija iespēja godpilni paklusēt.

    1. norādīt uz citu ražotāju teorētiskām problēmām savai aizstāvībai ir nožēlojami. tavs feils — iemācies par to atbildēt.

    2. cietušajam nav būtiski kāds bija iemesls un kādi novēloti mēri tiks pieņemti, bet kā uz negadījumu reaģēja Knaps. un Knaps sparīgi iekāpa sūdā, tā ka pa visu tehnisko interneta presi nošķīda — kā strauss paslēpa galvu smiltīs un neko nepublicēja un nerekomendēja 4 dienas.

    3. “nav atstājis bez palīdzības” — paņemt bezmaksas atjaunošanas utiļus, pierakstīt tiem skriptu un cerēt, ka NAS pa tām 4+ ignorances dienām nav pārrakstījis pāri šifrēto datu nodzēstajiem oriģināliem? vārga tā palīdzība, kā kruķi pēc kājas amputācijas.

    Bomars
    09.12.2021 11:18
    Reply to  digitalk
    Last edited 2 years ago by Bomars
    Roberts
    07.12.2021 16:54

    Vēlāk delfos raksts slavens fotografs visu arhivu salicis uz davanas un zaudejis datus. rezultata nopircis cirvi un..

    janiz
    20.12.2021 12:59

    kurš uzvarēja?

    rony
    20.12.2021 16:29

    Neko neesmu saņēmis..

    Reklāma