Web Analytics
More
    Reklāma

    QNAP izveidojis rīku ļaunatūras šifrēto datu atgūšanai

    Jaunākie raksti

    Aptuveni vienu mēnesi atpakaļ daļai QNAP NAS ierīču uzbruka hakeri, uzstādot uz ierīcēm izpirkumu pieprasošu šifrējošo ļaunatūru Qlocker. NAS lietotāju dati tika arhivēti un iesaldēti, bet apmaiņā pret atarhivēšanu tika prasīta izpirkuma maksa, kas bija jāsamaksā kriptovalūtā.

    Šobrīd QNAP globāli startē ar programmu lietotāju datu atjaunošanai. Lietotājam ir divas iespējas: nosūtīt pieprasījumu QNAP Helpdesk, lai tas veic datu atjaunošanu lietotāja vietā vai saskaņā ar izvietoto instrukciju pašam atjaunot datus.

    Reklāma

    Vienlaikus gan jānorāda, ka no QNAP nebija diez ko ātra un veiksmīga publiskā reakcija uz šo šifrējošo vīrusu, turklāt, kā uzsver daudzi tehniskie kanāli YouTube, tad tika pat sniegta daļēji neprecīza informācija. QNAP tiek arī vainoti tajā, ka šāda tipa ierīcēm ir tomēr obligāti jānodrošina (jāuzspiež lietotājam pēc noklusējuma) programmatūras automātiski atjauninājumi. Tāpat QNAP jau rūpnīcā uzstāda pārlieku plašu lietotņu klāstu savos NAS, un arī šoreiz viena no lietotnēm bija ar ievainojamību, kas ļāva urķiem uzstādīt šifrējošo ļaunatūru.

    Visi cietušie lietotāji saņems šādu e-pastu ar datu atjaunošanas piedāvājumu:

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma