Web Analytics
More
    Reklāma

    Synology BeeStation ir vienkārši lietojami NAS mājas lietotājiem

    Jaunākie raksti

    Synology izziņojuši jaunu NAS tipa ierīču (latviski – tīkla disku masīvs) klāstu BeeStation. BeeStation ierīces tieši paredzētas mājas lietotājiem, kuri nevēlas vai nemāk darboties ar pilnvērtīgu NAS operētājsistēmu. BeeStation darbinās BeeStation Manager, kas aizstās pilnvērtīgo, bet gana sarežģīto DiskStation Manager (DSM).

    BeeStation piedāvās divas lietotnes – BeePhotos un BeeFiles. Kā jau vēsta nosaukumi, BeePhotos atbildēs par foto un video rezerves kopiju veidošanu, kamēr BeeFiles tiks galā ar visām pārējām datnēm. BeeStation būs līdzīgu Western Digital My Cloud sērijas produktu konkurents. BeeStation piedāvās savienot ierīces arī ar Microsoft OneDrive un Dropbox, bet tā vien izskatās, ka BeeStation nemācēs padot video datnes uz viedajiem TV.

    Reklāma

    BeeStation jau uzreiz rūpnīcā būs ievietoti cietie diski, ierīcēm būs 1 gigabita Ethernet pieslēgums, kā arī parastais, kantainais USB Type-A un arī USB Type-C. BeeStation darbinās četru kodolu Realtek RTD1619B procesors ar 1 GB RAM, ļoti līdzīgu veiktspēju piedāvā Synology DiskStation DS124. Vēl pirms pāris gadiem Synology pats piedāvāja NAS sākuma līmeņa ierīces mājas lietotājiem ar 512 MB RAM.

    Synology BeeStation startēs ar 4 TB NAS versiju, kurā būs iekšā tikai viens cietais disks. Cerams, pēcāk sekos arī vairāku disku versijas.

    AvotsYoutube
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    nedarata
    01.02.2024 11:59

    NAS vietā iesaku pamēģināt raspberry pi + dietpi + ārējais ssd
    Var diezgan vienkārši sakrāmēt, torrent klientu, dlna filmu serveri (skaties caur TV, telefonu, PC), mākonis, DNS serveris utt.
    Vienīgi nav smuki, ik pa laikam vajag kādu restartu un neder galīgi vecs tv.

    Reinis Rozitis
    01.02.2024 12:13
    Reply to  nedarata

    > raspberry pi

    Ja šis domāts no cenas viedokļa, tad Pi jau kādu laiku vairs nav tik lēts (+ņemot verā, ka kaut kādai līdzībai ar NASu būs jāiegādājas papildus arī paplasīnājuma kartes (hats)) un tad vienīgais iemesls paliek tīri entuziastiskā puse (ja gribās ņemties ar ARMiem) + varbūt kaut kāda neliela elektro ekonomija, visādi citādi, piemēram, kaut kāda Intel N100 sistēma (piem kaut kāds GMKtec Mini PC pa ~100$) būs krietni vienkāršāk/ērtāk.

    Last edited 2 months ago by Reinis Rozitis
    KKTK
    01.02.2024 12:16
    Reply to  nedarata

    Kāpēc ķēmoties ar Aveni? Tāpēc, ka ierobežota armiņa, lēns CPU, nav M.2, nav SATA pieslēgumu? 🤭

    Lauris
    01.02.2024 21:57
    Reply to  nedarata

    Kā Tu redzi,Synology risinājums ir domāts tieši tiem,kuri negrib ne ar ko ņemties un krāmēt.

    Reklāma