Web Analytics
More
    Reklāma

    “Taiga Motors” saražojis savus pirmos elektriskos sniega motociklus

    Jaunākie raksti

    Kanādiešu uzņēmums “Taiga Motors” paziņojis, ka tas saražojis savus pirmos elektriskos sniega motociklus. Plānots, ka piegādes sāksies nākamā gada sākumā, uzreiz pēc tam, kad būs saņemtas visas regulatoru atļaujas. “Taiga Motors” ir viens no vadošajiem uzņēmumiem elektrisko sniega un ūdens motociklu izstrādē.

    “Taiga Motors” gada pirmajā pusē kļuva par biržā kotētu uzņēmumu un piesaistīja 100 miljonus dolāru, kas ļāva ražošanā nogādāt pirmos transportlīdzekļus. Lielākā daļa šīs naudas tiks izmantota jaunai rūpnīcai turpat Kanādā, taču pagaidām mazos apjomos ražošana sākta Monreālā.

    Pagājušajā ceturksnī uzņēmums informēja, ka saņēmis 2500 pasūtījumus saviem elektriskajiem transportlīdzekļiem. Sākotnējais mērķis ir izpildīt šos pasūtījumus, bet pēc tam uzsākt ražošanu lielākos apjomos jaunajā rūpnīcā. Protams, elektriskais sniega motocikls nav nekāds lētais prieks – sākumcena ir no 15 tūkstošiem dolāru. Pieejami trīs modeļi – “Atlas”, “Ekko” un “Nomad”. Bāzes versijā visi modeļi ar vienu uzlādi varēs nobraukt ap 98-103 kilometriem, bet sporta versijas no 130 līdz 140 kilometriem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    27.12.2021 11:37

    Tie 100 kilometri ir ziemā, vai vasarā? Ar rokturu un sēdekļa apsildi, vai bez?
    Latvijas apstākļos vajadzētu pietikt, bet somijā, aiz polārā loka diez vai mežā varēs pie egles piespraust un uzlādēt! :D

    Eggy Mega
    27.12.2021 15:34
    Reply to  Skābene

    Gribētos jau ticēt, ka sniega mocim iespējamo nobraukumu uzrāda ekspluatācijas apstākļos – tobiš ziemā, bet nu ar tiem veikalogiem jau neko nevar zināt ;)

    Elektriķis
    28.12.2021 08:23
    Reply to  Eggy Mega

    Kad Aļaskas aborigēni sadzeroties, dragājot ar sniega močiem arī vasarā. Vasarā palielinātā berze varētu kompensēt labākas akumulatora spējas.

    Skābene
    28.12.2021 08:46
    Reply to  Elektriķis

    Diezgan universāls verķis, vasarā var izmantot ūdens moča vietā, jo iet pa ūdens virsu tā kā prieks, tik nedrīkst atmesties! :)

    Vards
    28.12.2021 20:40
    Reply to  Skābene

    Tieši tā – “iet pa ūdens virsmu”, ar ūdens moci tā arī ir vienīgā līdzība, cik aptaurētam jābūt, lai šos divus braucamos salīdzinātu?

    Reklāma