Web Analytics
More
    Reklāma

    Yamaha izziņo elektrisku motorolleri ar nomaināmām baterijām

    Jaunākie raksti

    Japāņu uzņēmums Yamaha izziņojis jaunu elektrisko motorolleri “EMF”. Šī motorollera, iespējams, galvenā iezīme ir fakts, ka tas būs aprīkots ar “Gogoro” izstrādātām baterijām, kuras iespējams nomainīt. Turklāt, jaunais transportlīdzeklis veidots ar labi pamanāmu, acīs krītošu dizainu.

    Yamaha pagaidām nav publicējusi pilnīgi visus tehniskos parametrus, taču zināms, ka motorolleris izmantos 7,6kW elektrisko motoru, kas novietots tā vidū. Arī paātrinājums ir atzīstams, 50km/h sasniedzot saprātīgās 3,5 sekundēs. Maksimālais ātrums pagaidām nav zināms.

    Pie braucēja kājām ierīkota sīklietu glabātuve. Cik noprotams publicētajos attēlos, tur iespējams novietot gan dažādus sīkumus, gan arī, piemēram, kafijas krūzi. Motociklu darbinās Taivānas uzņēmuma “Gogoro” izstrādātas baterijas, kuras lietotājs var nomainīt. “Gogoro” izveidojis “GoStations” servisu – dažādās vietās pilsētā izvietotas šādas stacijas, kur braucējs var ierasties, paņemt jaunas, uzlādētas baterijas, bet tukšās baterijas ielikt atpakaļ uzlādei.

    Šis motorolleris vispirms nonāks tieši Taivānā. Interesanti, ka tur šo “GoStations” staciju ir gandrīz tikpat daudz, cik degvielas uzpildes staciju – pagājušā gada beigās Taivānā bija 2215 šādas stacijas, savukārt degvielas uzpildes staciju ir ap 2400. Lielpilsētās, piemēram, Taipejā, “GoStations” staciju skaits jau pārsniedz degvielas uzpildes staciju skaitu. Taipejā braucējs nekad nav tālāk par kilometru no kādas bateriju maiņas stacijas.

    “Gogoro” izstrādātās baterijas kļuvušas populāras tieši motorolleriem, jo ražotājiem tas ļauj izvairīties no pašiem savu bateriju izstrādes, vienlaikus krietni pasteidzinot jaunu motorolleru izstrādi un klientiem sagādājot ērtu servisu. Taivānā 98% elektrisko transportlīdzekļu uz diviem riteņiem izmanto tieši “Gogoro” tehnoloģiju.

     

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma