Web Analytics
More
    Reklāma

    Elektroauto ASV šobrīd patērē vairāk elektrības nekā vilcieni

    Jaunākie raksti

    Saskaņā ar ASV Enerģētikas informācijas administrācijas datiem, 2023. gadā ASV elektroauto, ar ko cilvēki pārvietojas ikdienā, pirmo reizi patērēja vairāk elektrības nekā dzelzceļa sistēmas.

    Protams, jau sākumā gan vērts pieminēt faktu, ka Amerikas mērogā vilcienu tīkls ir ļoti neattīstīts un to noteikti nevar pielīdzināt Eiropai. Līdz ar to, pateicoties elektroauto pieaugumam, ir iespējams nonākt pie šāda interesanta enerģijas patēriņa salīdzinājuma.

    Reklāma

    Šie dati iegūti, salīdzinot aplēses ar patēriņa datiem no elektroapgādes uzņēmumiem, kuri ziņo par transporta nozares galapatēriņu, kas ir gandrīz tikai pašvaldību un reģionālās dzelzceļa sistēmas. Līdz šim ikgadējais elektroenerģijas patēriņš dzelzceļā ir bijis lielākā elektroenerģijas galapatēriņa kategorija transporta nozarē no 2003. gada. Dzelzceļa elektrības patēriņš pēdējās divās desmitgadēs ir bijis stabils, aptuveni 7000GWh gadā.

    Tikmēr 2023. gadā ASV elektroauto pārdošanas apjomi veidoja 16% no visu vieglo transportlīdzekļu tirgus. Aptuvenais elektromobiļu ikgadējais elektroenerģijas patēriņš 2023. gadā pieauga līdz 7596GWh, kas ir gandrīz piecas reizes vairāk nekā 2018. gadā. Iepriekšējā gadā visvairāk elektroenerģiju patērēja tie elektroauto, kurus izmanto ASV Klusā okeāna apgabalā, kas veidoja 40% no kopējā ASV patēriņa. Kalifornijas štats vien atbild par 85% patērētās elektroenerģijas šajā apgabalā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Nauris
    22.05.2024 12:07

    Vienreiz pa youtube kanālu fullycharged skatījos interesantu pētijumu, kur stastija to tautā esosšu uzskatu, ka it kā ja asv uzrasstos miljoniem daudz (precīzi neatceros) elektroauto tad uzkārtos elektrības tīklstīkls.
    Un tur stāstīja ka naftas ieguve asv patērē daudz vairāk elektrības nekā miljoniem (precīzi neatceros) elektroauto.
    Tad vēl naftas pumpēšana pa cauruļvadiem, naftas pārstrādes rūpnīcas utt.
    Bezmaz beigas sanaca, ka visa naftas industrija patērē vairāk elektrības nekā ja visa asv brauktu ar elektroauto.

    Biteme
    22.05.2024 12:18
    Reply to  Nauris

    Last edited 2 months ago by Biteme
    Krotow
    22.05.2024 15:23

    ASV jau praktiski nav elektrovilcienu – arī kravas nē. Viss ripo ar dīzeli.

    Reklāma