Web Analytics
More
    Reklāma

    John Deere sper soli pretī nākotnei, demonstrējot pilnībā autonomu traktoru

    Jaunākie raksti

    Pazīstamais traktoru ražotājs “John Deere” prezentējis savu pirmo pilnībā autonomo traktoru, kurš spēj strādāt bez vadītāja kabīnē. Ražotājs norāda, ka šis traktors ir rezultāts 20 gadu ilgam darbam programmatūras izstrādē. Turklāt šis nav koncepts – tas ir reāli strādājošs traktors, kas jau darbojas atsevišķās saimniecībās un to iespējams iegādāties.

    Šis traktors radīts uz jau esošā “8R” modeļa bāzes, bet tas aprīkots ar dažādām tehnoloģijām – GPS vadības sistēma, seši kameru pāri, kas nodrošina 360 grādu redzamību visapkārt traktoram un ļauj izvairīties no šķēršļiem. Attēli no kamerām tiek nodoti vadības blokam, kas katru attēla pikseli spēj analizēt aptuveni 100 milisekunžu laikā, nolemjot vai traktors var turpināt kustību, vai tam jāapstājas. Ražotāja pārstāvji norāda, ka traktors spēj identificēt augus, kuri gatavi novākšanai, savukārt vēl zaļos augus tas atstāj uz lauka, lai tas turpinātu augt.

    Ražotāja pārstāvji uzsver, ka viņu mērķis ir piedāvāt lauksaimniekiem rīku, kas ļauj izdarīt vairāk, ieguldot mazāk. Prezentācijas pasākumā tika apspriesta lauksaimniecības nākotne ar mazāku strādnieku skaitu, lielākām platībām un mazāk radītiem kaitīgajiem izmešiem. “John Deere” šai elektriskajai un autonomās braukšanas lietai pieiet nopietni – uzņēmums pēdējo gadu laikā iegādājies dažādus uzņēmumus, kas nodarbojas ar autonomās braukšanas un elektropiedziņas tehnoloģiju attīstību. Tas palīdzēja izstrādāt sākotnējos prototipus ātrāk, lai pēc iespējas drīzāk nonāktu arī pie ražošanas varianta.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    06.01.2022 13:41

    Būs kārtējais neremontējamais traktors vienreizējai lietošanai. Tie, kuri ir tēmā, sapratīs.

    Andis
    06.01.2022 14:12
    Reply to  Krotow

    Bet tas taču ir ražotāju “saldaisēdiens”!

    LAN
    06.01.2022 14:15
    Reply to  Krotow

    Njā, laikam mūsdienās prātīgāk ir pirkt divus lietotus traktorus nekā vienu jaunu – ja nu kaut kas noplīst tad vienu var atstāt rezerves daļām, taču jaunam kamēr atnāk detaļas, sezona jau pagājusi un viss apsēts. 🤔

    Peters Leo
    06.01.2022 15:06

    Kā ir no likuma viedokļa? Tu vari iedarbināt traktoru un aiziet padzert kafiju, lai traktors dara tavā vietā? Traktors teorētiski, var izbraukt uz ceļa, var rasties 100 un 1 bīstama situācija.

    Muah
    06.01.2022 15:11
    Reply to  Peters Leo

    Var izbraukt un var neizbraukt. Tā ir tikai viena bīstama situācija. Tikai dīvāna kareivjiem vienmēr ir 100 un 1 variants kāpēc kaut ko nedarīt.

    AC/DC
    06.01.2022 15:46
    Reply to  Peters Leo

    Privātā teritorijā braukā ar ko un kā gribi. Ja pats izdomās uz ceļa uzbraukt, tā jau būs Tava atbildība.

    Reklāma