Web Analytics
More
    Reklāma

    “Mercedes” paziņo par pilnīgu pāreju uz elektrību līdz 2030. gadam

    Jaunākie raksti

    Vācu autoražotājs “Mercedes” izziņojis plašākus elektrifikācijas plānus, kas paredz, ka ražotājs līdz 2030. gadam pilnībā pāries tikai uz elektroauto ražošanu. “Mercedes” tādējādi kļuvis par nu jau kārtējo autoražotāju, kas noteicis termiņu savai pārejai uz elektrību, kas vienlaikus nozīmē atteikšanos no iekšdedzes dzinējiem.

    “Mercedes” vadītājs Ola Kaleniuss norādījis, ka premium segmentā elektrifikācija strauji uzņēmusi apgriezienus, tāpēc arī viņa vadītajam uzņēmumam jābūt gatavam brīdim, kad sāksies masveida pāreja uz elektroauto.

    Ražotājs šobrīd strādā pie trim platformām, kas paredzētas tikai elektroauto un tām vajadzētu būt gatavām līdz 2025. gadam. Izmantojot šīs platformas, “Mercedes” turpmāk radīs tikai pilnīgi elektriskus jaunos modeļus, šīs dekādes otrajā daļā pamazām pārtraucot iekšdedzes dzinēju lietošanu savās mašīnās. Autoražotājs grasās izveidot apmēram 530 tūkstošus uzlādes punktu visā pasaulē. Tāpat plānots paplašināt sadarbības partneru loku bateriju attīstības jomā, vienlaikus plānojot rūpnīcu būvniecību tieši bateriju ražošanai.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Bats
    25.07.2021 13:46

    Precizējums virsrakstam: “Mercedes kā vieni no pēdējiem, negribīgi paziņo par pilnīgu pāreju uz elektrību līdz 2030. gadam.”

    Reklāma