Web Analytics
More
    Reklāma

    Par kibernoziedznieku mērķiem pamazām kļūst arī NFT tirdzniecības platformas

    Jaunākie raksti

    Patiesībā tas bija tikai laika jautājums, lai no kriptomākslas straujās popularitātes labumu sev iegūtu arī kibernoziedznieki. Vairāki platformas “Nifty Gateway” lietotāji sūdzējušies, ka viņu tūkstošiem dolāru vērtie digitālie mākslas darbi, kas tur izvietoti kā NFT (non-fungible tokens), esot nozagti. Tāpat saņemti ziņojumi par lietotāju norēķinu karšu izmantošanu, lai iegādātos NFT, kas pēc tam nonāca hakeru īpašumā.

    Reklāma

    Izskatās, ka šajā gadījumā pati platforma nav uzlauzta un liela daļa vainas jāuzņemas vien pašiem “Nifty Gateway” lietotājiem. Platformas pārstāvji norāda, ka lielākā daļa, ja ne visi no šiem uzlauztajiem kontiem nav bijuši aizsargāti ar divfaktoru autentifikāciju un hakeri izmantojuši derīgus konta piekļuves datus. Tos lietotājus, kuri bija iespējojuši 2FA, hakeru zaglīgā roka neskāra.

    Jāsaka, ka ne par velti kibernoziedznieki sāk iekārot NFT. Pēdējo nedēļu laikā pārdoti digitālie mākslas darbi vairāku miljonu ASV dolāru vērtībā. Piemēram, mākslinieks Beeple savu digitālo kolāžu NFT platformā “Christie’s” pārdeva par 69 miljoniem USD. Cits mākslinieks Grims savu desmit digitālo mākslas darbu sēriju notirgoja par 6 miljoniem USD. Šādi piemēri ir vēl diezgan daudz, tāpēc nav jau nekāds pārsteigums, ka NFT platformas kļuvušas par jaunākajiem mērķiem hakeriem, kuri vēlas nozagt digitālos mākslas darbus vai arī iegūt norēķinu karšu datus, lai iepirktu papildus NFT.

    AvotsVerge
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    1217
    10.04.2021 11:14

    cietušie var nozagtā darba kopiju paņemt internetā…ne ar ko neatšķiras no oriģināla, tikai jāsamierinās ar domu ka to neviens cits neiekāros.

    Reklāma