Web Analytics
More
    Reklāma

    Hakeri nozaguši LastPass paroļu menedžera kodu, bet lietotāju dati esot drošībā

    Jaunākie raksti

    Pagājušajā nedēļā visai satraucoša informācija parādījās par to, ka hakeriem izdevies iegūt autentifikācijas lietotnes LastPass izstrādes kodu, taču tiekot ziņot, ka lietotāju dati neesot noplūduši.

    Kaut arī šī informācija atšķiras dažādos avotos, tomēr ir zināms, ka jau pirms divām nedēļām ļaundariem izdevies piekļūt LastPass galvenajam kodam. Tas panākts, ielaužoties sistēmā caur esoša izstrādātāja kontu, bet paziņojums nācies vien pēdējās dienās. Kā norāda uzņēmuma izpilddirektors, tad lietotāju dati joprojām ir šifrēti un atrodas drošībā. Tāpat ir uzsākta izmeklēšana, lai atrastu drošības caurumus, kurus jāspēj novērst, lai šāds gadījums vairāk neatkārtotos. Izpilddirektors norāda, ka neesot nepieciešams mainīt savas paroles, tomēr labāk būtu to izdarīt jebkurā gadījumā.

    Reklāma

    Šī nav pirmā reize pēdējā gada laikā, kad šāda veida notikumi pāršalc LastPass, jo 2021. gada decembrī notikušas aizdomīgas darbības saistībā ar lietotāju kontu galveno paroļu izmantošanu. Taču uzņēmums noliedza šīs problēmas nopietnību, komentējot to vien ar atrašanās vietu problēmām.

    LastPass ir viens no populārākajiem autentifikācijas un paroļu glabāšanas servisiem, kuram ir vairāku miljonu lietotāju bāze, tāpēc šāds kiberuzbrukums un piekļuve izstrādes kodam noteikti apdraud gan lietotāju, gan servisa statusu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma