Web Analytics
More
    Reklāma

    Māksliniekam Bepple izdevies pārdot savu NFT par vēsturiski lielāko cenu – 69 miljoniem dolāru

    Jaunākie raksti

    Kamēr trakums ap kriptomākslu iet plašumā, mākslinieks Beeple (īstajā vārdā Mike Winkelmann) pārdevis savu mākslas darbu – digitālo kolāžu ar nosaukumu “Everydays: The First 5000 Dayspar 69 miljoniem ASV dolāru. Tā ir līdz šim lielākā summa, par kuru pārdots NFT (non-fungible token).

    Šo digitālo mākslas darbu Beeple bija izlicis pārdošanā “Christie’s” izsoļu platformā kā NFT. Nupat Kursors.lv jau publicēts mans raksts par to, kas ir NFT un kas ir kriptomāksla. Taču pāris vārdos – NFT ir neaizstājams digitāls vai fizisks aktīvs – tas ir unikāls, neatkārtojams, pieejams vienā eksemplārā, tāpēc lielākoties sabiedrībā zināmi cilvēki šādā veidā var nopelnīt diezgan lielas naudas summas. “Christie’s” norāda, ka šis darījums Beeple ierindojis starp trim vērtīgākajiem vēl dzīvajiem māksliniekiem.

    Reklāma

    Digitālā kolāža “Everydays: The First 5000 Days”

    Šīs darījums arī nav vienīgais Beeple kontā. Mākslinieks savus digitālos mākslas darbus kā NFT pārdod kopš pērnā gada oktobra. Savu pirmo digitālo mākslas darbu sēriju viņš pārdeva par 66 666,66 USD. Decembrī līdzīgi tika nopelnīti 3.5 miljoni ASV dolāru.

    Lai par šāda veida darbiem nopelnītu kaut cik ievērojamas summas, visai droši, ka māksliniekam jābūt sabiedrībā zināmam un iemīlētam. Piemēram, Beeple ir diezgan paliels fanu pulks, ieskaitot 2.5 miljonus sekotāju sociālajos tīklos. Tāpat pa slavas taku viņu aizvedusi šī pati digitālā kolāža “Everydays”. Pie tās mākslinieks strādājis ik dienu 14 gadu garumā, nenojauzdams, ka kādu dienu to šādā pašā digitālā formātā varēs pārdot par vairākiem desmitiem miljonu dolāru.

    AvotsVerge
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma