Web Analytics
More
    Reklāma

    FIB brīdina uzņēmumus, lai tie nejauši nepieņemtu darbā Ziemeļkorejas hakerus

    Jaunākie raksti

    ASV valdība un FIB publiskojusi oficiālu brīdinājumu par to, lai uzņēmumi, izmantojot ārštata vai trešo pušu ar IT nozari saistītos pakalpojumus, nejauši netiktu nolīgti Ziemeļkorejas hakeri, tādējādi atbalstot šo sociālisma valsti.

    Lielākoties tas saistīts tieši ar iespēju Ziemeļkorejas programmētājiem un citu profesiju pārstāvjiem nopelnīt ienākumus, ar kuriem finansēt režīma kodolieroču un ballistiko raķešu programmas. Šie ir oficiālli pārkāpumi, par kuriem uzņēmumi var tikt sodīti, līdz ar to tam ir jāpievērš uzmanība. Protams, hakeri oficiāli neatklās savu patieso izcelsmi, uzdodoties, ka tie nāk no Dienvidkorejas, Japānas vai citām Āzijas valstīm. Īpaši tiek pārstāvētas programmatūras un mobilo lietotņu izstrādes profesijas.

    Reklāma

    Kā norāda ASV pieejamā informācija, hakeri lielākoties uzturas Ķīnā un Krievijā, un pēc tam lielu daļu savu ienākumu atdot Ziemeļkorejas valdībai. Tomēr tas nav tikai par ārsvalstu valūtu vai digitālo valūtu nopelnīšanu, bet arī par informācijas zagšanu no dažādām valstiskajām sistēmām. Lai nejauši nenoslēgtu sadarbību ar šiem IT jomas pārstāvjiem, būtu vērts kritiski vērtēt vai persona var piedalīties attālinātajā intervijā ar ieslēgtu videokameru un samaksa tiek noteikta kriptovalūtā.

    Ziemeļkorejas hakeri mēdz nozagt citu ārštata darbinieku identitātes, tādējādi uzdodoties pilnīgi par citām personām, un kas vēl vairāk sarežģī to atklāšanu. Domāju, ka šis ne tikai attiecas uz ASV, bet noteikti var skart Eiropu un Latviju.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma