Web Analytics
More
    Reklāma

    Alphabet strādā pie valkājamas ierīces, kas skaļā vidē pastiprinās noteiktas skaņas

    Jaunākie raksti

    Uzņēmums Alphabet, kas Google mātes kompānija, strādā pie īpašas valkājamās ierīces, kuras mērķis ir uztvert noteiktas skaņas skaļā vidē, palīdzot lietotājam sadzirdēt to, ko viņš vēlas un kas tiek raidīts viņa virzienā. Šī projekta angliskais nosaukums ir Wolverine, kas ir viens no filmas “X-Men” tēliem ar īpašajiem metāla nagiem.

    Šīs ierīces ikdienas pielietojums ir tajā, ka lietotājam un klausītājam ļautu palīdzēt un koncentrēties uz noteiktām skaņām gan skaļā bārā, gan ļoti lielā pūlī. Alphabet pie šī projekta strādā jau no 2018. gada, un līdz šim tika radīti prototipi, kurus bija iespējams ievietot ausīs, un laika gaitā tie ir palikuši mazāki. Pirmie prototipi gan ir bijuši smagnēji un pārklājuši visu ausi, jo šajā ierīces uzbūvē izmantoti ļoti daudz mikrofonu.

    Reklāma

    Pārstāvis no Alphabet X laboratorijas, kas nodarbojas ar šī produkta izstrādi savā atbildē ir ļoti lakonisks, skaidrojot, ka šobrīd notiek izpēte nākotnes iespējām klausīšanās jomā. Tāpat nav skaidrs, vai Wolverine ieraudzīs dienasgaismu, jo šobrīd nav pieejama plaša informācija, un izskatās, ka Alphabet ir mācījies no sava Google Glass projekta, kas savulaik saņēma plašu kritiku no sabiedrības.

    Uzņēmums nav vienīgais, kurš strādā pie šādiem skaņas pastiprinošiem produktiem, jo arī Facebook un Oculus darbojas pie kaut kā līdzīga, un jaunuzņēmums Whisper savā darbības laikā ir ieguvis 35 miljonus dolārus, lai radītu mākslīgā intelekta pastiprinošu skaņas uztvērēju. Vismaz Oculus reklāmas video ir uzrunājošs, saistībā ar šīm ikdienas situācijām, kurās mēs gribam sadzirdēt savu sarunu partneri, bet tas var izrādīties ļoti grūti.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Pigors
    06.03.2021 13:23

    Āmrija jau nešķiet interesanta, vajag iepīt X-Man :) Ja būtu otrādi, tad bārtos – kāda āmrija, tas tak X-Man,
    Jocīgi, ka izvēlējās šo lopu – āmrijai ir slikta redze, bet laba oža. Ierīce tomēr ir uz skaņu virzīta.

    Last edited 3 years ago by Pigors
    Reklāma