Web Analytics
More
    Reklāma

    “Kawasaki” strādā pie hibrīdmotocikla izstrādes

    Jaunākie raksti

    Motociklu ražotājs “Kawasaki” sniedzis nepārprotamus mājienus, ka tuvākajā nākotnē uzņēmums piedāvās motociklu ar hibrīdpiedziņu. Topošā motocikla dizains līdz šim nav izrādīts, taču “Kawasaki” saka, ka tas tiek veidots tā, lai motocikls spētu pārvietoties gan ar benzīna dzinēju, gan elektrību.

    Motocikls būšot aprīkots ar virkni sensoriem, kuri identificēs pa kādu ceļu tiek braukts un attiecīgi darbinās piemērotāko jaudas agregātu. Braucot pa šoseju, mocis izmantos benzīna dzinēju un vienlaicīgi lādēs baterijas. Iebraucot pilsētā, motocikls pārslēgsies uz elektrisko režīmu, bet nepieciešamības gadījumā iespējams izmantot gan benzīna dzinēja, gan elektromotora jaudu kopā.

    Reklāma

    Automašīnas šādas lietas spēj darīt jau kādu laiku, taču autobūvē konstruēt šādu sistēmu ir vienkāršāk, jo pieejama vieta visu agregātu izvietošanai. Būs interesanti redzēt, kā “Kawasaki” izvietos benzīna motoru un bāku, kā arī elektromotoru un baterijas ļoti ierobežotā telpā, turklāt, dramatiski nepalielinot motocikla kopējo svaru.

    Nav skaidrs, kad šāds motocikls varētu nonākt tirdzniecībā, taču skaidrs, ka tas agri vai vēlu notiks – “Kawasaki” pilnīgi noteikti negrasās izstrādāt motociklu tāpat vien – tikai, lai parādītu, kā to var izdarīt.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma