Web Analytics
More
    Reklāma

    Honda iepazīstina ar savu elektromotociklu bateriju maiņas staciju

    Jaunākie raksti

    Japāņu ražotājs Honda izstrādājis savas elektromotociklu baterijas, kuras iespējams vienkārši nomainīt – tās pazīstamas kā “Honda Mobile Power Pack e:” (MPPe:). Ražotājs sagatavojis līdzīgu risinājumu kā vairākiem konkurentiem, lai lietotājs varētu ērti nomainīt sava motocikla tukšo bateriju pret uzlādētu. Tas nosaukts par “Honda Power Pack Exchanger e:” (HPPEe:).

    Ideja pēc būtības ir identiska Taivānas uzņēmuma Gogoro ieviestajai bateriju maiņas sistēmai – uzstādīta uzlādes iekārta ar vietām, kur ievietot baterijas. Gogoro sistēma Taivānā jau ir ļoti izplatīta un strādā vienkārši – klients piebrauc, autorizējas, sava elektriskā transportlīdzekļa tukšo bateriju nomaina pret pilnu un dodas tālāk. Gogoro sistēmā katru dienu tiek veiktas 350 tūkstoši šādas bateriju maiņas.

    Reklāma

    Iepriekš četri lielie japāņu ražotāji Honda, Yamaha, Kawasaki un Suzuki izveidoja kopuzņēmumu ar mērķi veidot vienotu, universālu nomaināmo bateriju standartu, lai tās varētu brīvi mainīt starp visu četru ražotāju motocikliem bez jebkādiem ierobežojumiem. Noprotams, ka visi uzņēmumi izvēlējušies lietot Honda izveidotās baterijas.

    Zināms, ka pirmā bateriju maiņas iekārta tiks novietota Tokijas Metropoles valdības ēkā, ko varam tulkot kā Japānas galvaspilsētas domi. Tāpat esot sagatavotas vairākas šādas iekārtas Indijas tirgum, kur Honda jau drīzumā grasās piedāvāt jaunu elektrisko mopēdu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma