Web Analytics
More
    Reklāma

    Nākamnedēļ tiek sagaidīta pirmā elektriskā Kawasaki motocikla prezentācija

    Jaunākie raksti

    Itālijas pilsētā Milānā nākamnedēļ paredzēta motociklu izstāde, kurā Kawasaki varētu prezentēt uzreiz trīs jaunus motociklus, viens no tiem, iespējams, būs elektrisks. Pirmie divi būs klasiski Kawasaki motocikli – sporta un piedzīvojumu klases motocikli ar benzīna dzinējiem, taču trešo apvijis daudz baumu un neskaidrību.

    Turpat Milānā pirms diviem gadiem Kawasaki sniedza pirmo ieskatu savās elektromotociklu ambīcijās – tika prezentēts prototips, bet bija maz konkrētas informācijas. Ražotājam izpaužot vairāk tehniskās informācijas, aizrautība ap šo projektu noplaka – motocikls ar 27 zirgspēku jaudu nevienam nešķita diez cik interesants.

    Tomēr tas bija pirms diviem gadiem un Kawasaki azotē varētu būt kas pilnīgi jauns. Tas arī nebūtu nekāds brīnums, jo ražotājs pieteicis dažādus patentus un līdz 2035. gadam solījis pāriet tikai uz elektromotocikliem. Tas nozīmē, ka Kawasaki drīzumā jārādā taustāmi rezultāti saviem elektromoču radīšanas centieniem.

    Līdzīgi kā citi japāņu ražotāji, arī Kawasaki nav steigušies ar elektriskās tehnikas izstrādi. Honda un Yamaha elektrifikāciju sākuši no pašas apakšas, proti, ar elektriskajiem motorolleriem. Arī Suzuki gatavo elektrisku motorolleri, kas vismaz sākotnēji būs paredzēts Indijas tirgum. Visi četri Japānas lielie motociklu ražotāji jau iepriekš vienojušies izstrādāt vienotu, nomaināmu bateriju standartu, lai motociklus nebūtu jālādē, bet pietiktu vienkārši izņemt tukšo bateriju, to nomainot ar pilnu. Līdz šim nekādu taustāmu rezultātu gan nav bijis.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma