Web Analytics
More
    Reklāma

    Google apstiprina: Android 11 ierobežos kameru lietotņu darbību

    Jaunākie raksti

    Google apstiprinājusi, ka līdz ar Android 11 atnākšanu tiks ieviesta ļoti stingra kārtība kameru lietotņu izmantošanā. Tas viss tiek darīts, lai trešo pušu lietotnes nevarētu ļaunprātīgi izmantot tavu atrašanās vietu, kas ir atrodama fotogrāfijas EXIF datos. EXIF dati parāda kamera nosaukumu, megapikseļu skaitu, atvērumu, slēdža laiku, atrašanās vietu utt.

    Vēl arvien pastāvēs iespēja atvērt trešo pušu kameras lietotni un to izmantot kā iepriekš. Tāpat turpinās strādāt arī lietotnēs iebūvētās kameras, piemēram, Snapchat, TikTok un Instagram.

    Reklāma

    Trešo pušu kameru lietotnes arī varēsi nodefinēt kā noklusējuma lietotnes Android operētājsistēmā, tās varēs izsaukt ar dubultu Power pogas nospiešanu un citām šāda veida lietotnes izsaukšanas iespējām.

    Vienīgā lielā izmaiņa ir tā, ka lietotnes nevarēs izsaukt citas lietotnes, lai tās darbinātu kameru. Lietotnes varēs darbināt tajās iebūvēto kameru, kā arī izsaukt ražotāja iebūvēto kamera lietotni, bet ne vēl kādu citu kameras lietotni.

    Šīs visas darbības saistāmas ar skandālu 2019. gadā, kad vairākas lietotnes centās šādā veidā apiet Android uzliktos ierobežojumus, lai tiktu klāt EXIF datiem ar koordinātām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    24.08.2020 11:34

    Bija jau pēdējais laiks pastrādāt, lai kameru un mikrofonu neizmanto reklāmas nolūkos. Citādi jau sāk tracināt, ka parunājot ar Depo pārdevēju par zālāju sēklām uzreiz telefonā lec reklāmas baneri ar zālāju sēklām.

    Arnys Inc™
    24.08.2020 21:18
    Reply to  Skābene

    Es sākumā neticēju, ka tā ir ,bet jā, paši pārbaudījām, kā uz burvju mājiena Google sāk reklamēt lietas par kurām runā kamēr telefons vnk kabatā…

    Reklāma