Web Analytics
More
    Reklāma

    ASUS ROG Pugio II apskats – spēlēm paredzēta bezvadu pele nebaidās no ofisa pienākumiem

    Jaunākie raksti

    Laikam nekad iepriekš nebiju redzējis tik universālu un vienlaikus arī tik ērtu peli – ar ROG Pugio II var paveikt visu. Droši vien nevajadzētu mēģināt atvērt valrieksta čaulu vai dzīt telts mietiņus ar ROG Pugio II, bet pele der spēlēm, darbam un pat ņemšanai līdzi ne pārāk liela klēpjdatora somā.

    ROG Pugio II piedāvā 2.4 GHz, Bluetooth un vada savienojumus, līdz 100 stundu darbību bezvadu režīmā, septiņas programmējamas pogas, iebūvētu atmiņu, RGB LED izgaismojumu un pāris citus interesantus niekus.

    Reklāma

    Vienīgais aizdomīgais šai pelē ir tās nosaukums. ROG Pugio pirmās paaudzes pele ir pilnīgi nesalīdzināma ar ROG Pugio II, jo tām atšķiras savienojumi, atšķiras izmēri, izmantotie materiāli, sensors ir pavisam cits (7200 DPI pirmajā paaudzē un 16 000 DPI otrajā). Vienīgi svars gan ir ļoti tuvs abām ROG Pugio sērijas pelēm, tam ir tikai 1 grama atšķirība.

    Tehniskā specifikācija

    • Sensors: 100 – 16 000 DPI
    • Slēdzīši: nomaināmi Omron (50 miljoni piespiediena reižu)
    • Polling rate: 1000 Hz vai 125 Hz Bluetooth režīmā
    • Izmēri: 40 mm (H) x 57 mm (W) x 126 mm (D)
    • Svars: 102 g bez vada
    • Papildpogas: pelei ir 9 pogas, 7 no tām ir pielāgojamas
    • Savienojumi: USB, vada garums 1.8m + RF 2.4 GHz + Bluetooth LE
    • Programmatūra: ASUS Armoury Crate
    • Papildu: RGB LED izgaismojums, iebūvēta atmiņa, noņemams USB Type-C vads uzlādei un peles izmantošanai kopā ar galddatoru
    • Cena: sākot no 140 eiro Latvijas interneta veikalos, Amazon.de ap 115 eiro apskata tapšanas laikā

    Iepakojums un komplektācija

    ASUS ROG Pugio II iepakojums vēsta, ka mums ir darīšana ar RGB LED izgaismojumu, kam ir arī Aura Sync atbalsts, 2.4 GHz un Bluetooth tehnoloģijām. Tāpat norādīts, ka ROG Pugio II izmanto nomaināmus peles galveno pogu Omron mehāniskos slēdzīšus un USB Type-C savienojumu peles uzlādei un izmantošanai par vada peli.

    Iepakojumā atradīsi USB Type-C vadu un nelielu kastīti, kur iekšā ir papildu mehāniskie slēdzīši un rīks to nomaiņai. Ja pašu šādas iespējas aizrauj, tad varēsi iegādāties un ROG Pugio II aprīkot ar šādiem mehāniskajiem galveno pogu slēdzīšiem:

    • Omron D2F Series slēdzīši: D2F, D2F-F, D2F-01, D2F-01F
    • Omron D2FC Series slēdzīši: D2FC-3M, D2FC-F-7N, D2FC-F-7N(10M), D2FC-F-7N(20M)

    Izskats un uzbūve

    ASUS veidojis ROG Pugio II moderni vecmodīgu, izmantota nedaudz caurspīdīga plastmasa, caurspīdīgumu nemaz tā nevar redzēt, nākas nedaudz ieskatīties, kā arī tas nav uzkrītošs visos apgaismojumos. Pele ir abpusēji simetriska, tātad to varēs lietot gan datora labajā, gan arī kreisajā pusē. Attiecīgi arī abi peles sāni ir vienādi, katrā sānā ir pa divām programmējamām pogām un arī visai ciets, bet patīkams ielaidums, lai pele neslīdētu ārā no rokas. Manuprāt, sānu pogas ir pārāk stīvas, bet ir arī labums, jo esmu redzējis vismaz divas spēlēm paredzētās peles, kurām sānu pogas ir izteikti lielas un viegli spiežamas. Tik viegli, ka nācās tās atslēgt, jo kļūdainie papildpogu piespiedieni bija pārāk biežs viesis ikdienā un spēlēs. Sānu pogas ir magnētiskas, tās var pievienot klāt tikai, ja vēlies pogas izmantot. Ja pogas nevajag, neliec tās klāt pie peles, bet atstāj nelielajā peles aksesuāru kastītē.

    ROG Pugio II peles rullītis ir klāts ar gumiju, tas darbojas ļoti paredzami. Abas galvenās peles pogas atdalītas no korpusa, lai būtu iespējams ērtāk nomainīt slēdzīšus, kā arī pogu nospiediens būtu paredzemāks un neatkarīgs no peles korpusa plastmasas. Slēdzīšu nomaiņai nāksies izmantot nelielu tā dēvēto krusta skrūvgriezi. Peles galveno pogu mehāniskie slēdzīši ir nomaināmi, ROG Pugio II komplektā pat ir pārītis papildu slēdži un arī rīks to nomaiņai (izņemšanai). Paskatījos, ka eBay ir iegādājami papildu mehāniskie slēdzīši, kas sader ar ROG Pugio II. Divi Omron slēdzīši maksā ap 2 dolāriem, tāpēc vari visai brīvi eksperimentēt ar sev tīkamāko peles pogu darbību. Slēdzīšu nomaiņas iespēja padara peli gandrīz mūžīgu.

    Logo vari izķibināt ārā un aizstāt ar savu dizainu

    ROG Pugio II pamatnē iestrādāta nepārprotami pamanāma RGB LED josla, kas daļēji spīd pati, bet droši vien daļēji paredzēts ROG Pugio II izmantot uz kāda nedaudz glancēta peles paliktņa, tad pele smuki izgaismo (atspīd no) arī galda virsmu. ASUS ROG logo arī ir izgaismots uz ROG Pugio II muguras liekuma daļas, logo gan nav tik ļoti izteiksmīgi spilgts, jo RGB LED izgaismojums tiek spīdināts cauri aptumšotai plastmasai. ASUS ROG logo vari izņemt un aizstāt ar savu izveidoto dizainu, bet šī iespēja nav ērti nostrādāta.

    Bezvadu režīmā RGB izgaismojums nedeg visu laiku, lai taupītu enerģiju. Tas deg tikai, kad aiztiec peles pogas un aptuveni 4 sekundes arī pēc tam.

    Dīvaini, ka ROG Pugio II iztrūkst DPI pieregulēšanas pogas, kas parasti izvietota pie peles rullīša. Toties ASUS aprīkojis peli ar DPI On-The-Scroll, kas nozīmē, ka DPI vērtības tiek pieregulētas ar peles rullīti bez programmatūras palīdzības, kad pieturi nelielu DPI regulēšanas pogu peles apakšā. Neteiktu, ka tas ir super ērti, bet pieļauju, ka šoreiz ir pieraduma jautājums. DPI regulēšanas aktivizācijas podziņa izvietota peles apakšā, pastāv arī iespēja ar pavadošo programmatūru iestatīt četras dažādas DPI vērtības.

    Līdzi dotais USB Type-C vads ir visai parasts, tas ir gumijots, šoreiz vads nav iepīts audumā, kaut arī pirmās paaudzes ROG Pugio bija daudz glītāks, bet nenoņemams USB vads. USB puļķis 2.4 GHz savienojuma nodrošināšanai ir paslēpts ROG Pugio II korpusā.

    ROG Pugio II formas ir noapaļotākas, kad to salīdzina ar ROG Pugio, dizaina ziņā jaunā ROG Pugio II pele izskatās mazāk interesanta, toties tā varētu šķist ērtāka plašākam lietotāju lokam. ROG Pugio II pele noteikti ir visai tuvu ideālam peles svaram. Jāuzmānās tiem, kuri mēdz bieži peli celt gaisā no virsmas, tad gan ar ROG Pugio II var nesadzīvot, jo peles sāni ir visai vertikāli, peli pacelt starp īkšķi un mazo pirkstiņu būs ne pārāk ērti.

    Kopumā jāsaka, ka ASUS šoreiz ar ROG Pugio II formām ir paveicis lielisku darbu, bet izskata ziņā jaunā datorpele ir nedaudz pelēcīga un neinteresanta (līdz aktivizē RGB LED gaismiņas). Man patīk tās daļējais caurspīdīgums.

    Foto nav neass, bet ASUS logo caur plastmasu ir izplūdis

    Gatavojies ilgai iestatīšanai

    ROG Pugio II ar datoru savienojams ar 2.4 GHz, ar Bluetooth vai ar USB vadu. Pamatā gan droši vien ROG Pugio II izmantosi ar vadu vai 2.4 GHz savienojumu (datorā nepieciešams ievietot USB puļķi 2.4 GHz savienojuma izveidei), bet Bluetooth ir neliels bonusiņš, ko, visticamāk, izmantosi, kad ROG Pugio II būs pievienots klēpjdatoram ofisa režīmā.

    Peles iestatīšana arī veicama tikai vada vai 2.4 GHz savienojuma režīmos, ar Bluetooth ROG Pugio II netiek atpazīts Armoury Crate programmatūrā. Pēcāk gan ROG Pugio II ļoti labi sadarbojas ar datoru Bluetooth režīmā, jo pelei ir iebūvēta atmiņa, kas saglabā būtiskākos iestatījumus. Patīkami, ka pele uzreiz piedāvā instalēt datorā Armoury Crate programmatūru, kad to pievieno pie datora ar vadu. Iepriekš ASUS datora aksesuāri to nepiedāvāja.

    Šoreiz man jāsaka, ka ROG Pugio II pirmreizējā iestatīšana izvērtās visai ilga, kaut arī man pašam ir ASUS klēpjdators ar uzstādītu Armoury Crate programmatūru. Pele sākotnēji nez kāpēc nevēlējās saprasties ar Armoury Crate programmatūru. Pēc kādām 10… 15 minūtēm tomēr Armoury Crate atjēdzās, peli atpazina, bet bija nepieciešams pārstartēt datoru, kas ir visai dīvaini peles pirmreizējai iestatīšanai. Pieļauju, ka Armoury Crate kaut kur fonā ielādēja nepieciešamo programmatūras papildinājumu, kas attiecās uz ROG Pugio II izgaismojumu un citiem iestatījumiem, bet lietotājam par to nekas netiek ziņots – šķita, ka pele ar programmu nespēj saprasties.

    Armoury Crate programmatūra piedāvā izveidot vairākus dažādus datorpeles profilus, kas piesaistīti spēlēm, arī citi ražotāji savām pelēm piedāvā pat neierobežotu profilu daudzumu. Patīkami, ka Armoury Crate programmatūra ir beidzot atjaunināta, tā spēj saistīt savu darbību ar konkrētu spēli automātiski, gluži kā tas ir konkurentiem. Pogu funkciju skaits ir ierobežots – dažas Windows iespējas, standarta peļu pogu iespējas, multimediju apkalpošana un makrosi.

    Patīkami, ka ASUS ROG Pugio II pelei ir iebūvēta atmiņa, varēsi saglabāt vairākus dažādus profilus, kas pārslēdzami ar pogu kombinācijām. Tātad varēsi pēc pirmreizējās iestatīšanas abas ierīces pievienot citiem datoriem, bet nevajadzēs atkārtoti uzstādīt programmatūru. Armoury Crate atbild arī par peles aparātprogrammatūras atjauninājumiem.

    Ērtības, spēles, ikdiena

    Protams, katrai datorpelei ir savs pircējs, katram pircējam ideālā pasaulē vajadzētu kaut piecas dažādas datorpeles izmēģināt pirms pirkuma veikšanas. Šobrīd gan man ir aizdomas, ka nemaz nav tik daudz veikalu, kas būtu gatavi izpakot 140 eiro peli.

    Par ROG Pugio II man radās iespaids, ka pele ir veidota ļoti universāla, tai būtu jāpatīk vairumam lietotāju. Nekur nav izmantoti pārspīlēti liekumi vai lauzumi, pele ir noapaļota, tai ir mierīgas formas. Arī ROG Pugio II kopējie izmēri ir drīzāk vidējais aritmētiskais, nevis kaut kādi mēģinājumi izstrādāt unikālu formu.

    Iespējams, kāds vēlēsies, lai ROG Pugio II būtu nedaudz vieglāka, nav gan skaidrs, kā iegūts ROG Pugio II svars, jo pirmās paaudzes ROG Pugio bija tikpat smaga, bet tai nebija iekšā akumulatora peles darbināšanai bezvadu režīmā.

    Man pat rodas sajūta, ka ROG Pugio II veidota arī ikdienas darbiem, jo tai ir Bluetooth pieslēgums, kā arī peles forma ir gana universāla ofisa planktona vajadzībām. Ja būsi atslēdzis RGB LED gaismiņas, ROG Pugio II izskatīsies ne uzkrītošāk par HP, Logitech vai Lenovo ofisa pelēm. Lenovo ar saviem sarkanajiem elementiem pat būs spilgtākas peles.

    Spēļu režīmā ROG Pugio II darbojas absolūti dievīgi, te tiešām nav, kur piesieties. Spēlētājam ir super plašs DPI iestatījumu diapazons, vien jāpierod pie DPI pārslēgšanas niansēm. Pele strādā perfekti uz dažādām virsmām, bet laikam tomēr būtu jāizmanto peles paliktni, lai iegūtu visuzticamāko darbību. Protams, var iegādāties speciālos ASUS paliktņus, bet derēs arī jebkurš cits peles paliktnis. ROG Pugio II ir ļoti liela laukuma slīdvirsmas, kas mēdz būt klupšanas akmens lētākām pelēm.

    Vismaz es nemāku atšķirt ROG Pugio II darbību un reakciju uz peles kustināšanu un pogu piespiedienu vada režīmā pret 2.4 GHz bezvadu režīmu. Te ASUS ir pamatīgi pastrādājis, lai nodrošinātu perfektu ROG Pugio II reakciju. Bluetooth LE savienojuma režīmā gan var just, ka pele tik veikli nereaģē, bet ofisa darbiem tas nav kritiski. Jāatzīmē, ka peles tā saucamais vada un 2.4 GHz režīmā ir 1000 Hz, bet Bluetooth režīmā tiek taupīta enerģija, un polling rate pāriet uz 125 Hz.

    Bluetooth režīmā ROG Pugio II darbosies līdz 100 stundām ar vienu uzlādi, bet 2.4 GHz bezvadu režīms būtiski vairāk tērē enerģiju. ROG Pugio II izmēģināšanas laikā līdz tukšam akumulatoram netiku, bet pieļauju, ka 2.4 GHz bezvadu režīms akumulatoru varētu iztukšot aptuveni 20… 30 stundās.

    Nobeigumā

    ROG Pugio II noteikti nav lēta pele, tā drīzāk ir dārga datorpele, kas spēj tikt galā ar pilnīgi visiem tai uzgrūstajiem uzdevumiem. Tā spēj būt ātra, spilgta un precīza spēlēs, bet pēc divām minūtēm tā jau var kļūt par parastu, pelēcīgu ofisa žurku Bluetooth bezvadu režīmā. ROG Pugio II ir gana neliela un ne pārāk smaga, lai to ieliktu arī klēpjdatora somā apkārt nēsāšanai.

    Lielākais ROG Pugio II mīnuss pēc cenas ir sadarbība ar pavadošo Armoury Crate programmu, tur viss notiek lēnīgi un neuzskatāmi. Beigās jau viss tiek atrisināts, bet no 140 eiro peles biju gaidījis zelta paplātes efektu, nevis cīņu un gaidīšanas priekus gluži kā Ziemassvētkos. Man arī būtu no 140 eiro peles gribējies redzēt kvalitatīvāku USB Type-C vadu, jo esošais metas trejos līkumos, ir viegli gumijots un attiecīgi arī visur ķeras.

    Kopumā vērtēju, ka ROG Pugio II ir super universāla pele gan izskata, gan savienojumu, gan arī formu ziņā. Vertikālie peles sāni nav ideāli ērti tiem, kam tīk spēļu karstumā cilāt peli pa gaisu, kā arī DPI pārslēgšana nav viena klikšķa attālumā. Sānu pogas ir visai stīvas, bet tas palīdz pogas nenospiest netīšām.

    Patika

    • Puscaurspīdīgs dizains
    • Plašs savienojumu klāsts
    • Patīkams svars un forma
    • Ilgs akumulatora darbības laiks

    Ne tik ļoti patika

    • Pilnīgi vertikāli sāni
    • Gumijots USB vads (ik pa laikam mēdz ķerties aiz monitora kājas u.tml.)
    • Ļoti augsta cena
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    modano
    10.07.2020 20:39

    Nodevina sponsoram – “laikam nekad iepriekš nebiju redzējis tik universālu un vienlaikus arī tik ērtu peli”. Pec tam mees lasam, stivas sanu pogas, vertikali sani, pastulba dpi regulacija, programatura legendarais asus mesls, sudigs vads. Paldies par godigumu tiem kas izlasa lidz galam!

    SS...
    08.08.2020 20:54
    Reply to  modano

    Eu, nunbeidz, bez izdabāšašanas sponsoriem ne ūs kursorav! Tu esi gAtavs maksāt kaut nedaudz mēnssī ?????

    Reklāma