Web Analytics
More
    Reklāma

    Eiropa, iespējams, vēlas atgriezt nomaināmus viedtālruņu akumulatorus

    Jaunākie raksti

    Ja atmiņa mani neviļ, pēdējā gada laikā mums testiem saņemts tikai viens viedtālrunis, kuram bija nomaināms akumulators. Visi pārējie viedtālruņi bija ar ielīmētu akumulatoru, kas, protams, samazina kopējos viedtālruņa izmērus un palielina to noturību pret mitrumu. Bet ielīmēts akumulators nozīmē arī to, ka viedtālruņa dzīves ilgums ir tieši atkarīgs no akumulators dzīvelīguma, ja vien nepaspēj sasist ekrānu vai kā citādi fiziski iznīcināt viedtālruni.

    Sākušas klīst baumas, ka Eiropa vēlas atgriezt viedtālruņos vienkārši nomaināmus akumulatorus. Turklāt tas attieksies arī uz citiem elektronikas produktiem. Tādējādi dažādām elektronikas ierīcēm tiks piešķirta iespēja nodzīvot daudz ilgāk par viena akumulatora mūžu.

    Reklāma

    Tiek uzskatīts, ka jaunā Eiropas iniciatīva varētu tikt izziņota jau marta vidū.

    Pavisam nesen Eiropa ierosināja arī izmantot vienotu vada lādētāja standartu visām viedierīcēm. Nav vēl līdz galam skaidrs, ko Apple pasāks šajā jautājumā.

    Avotsxda
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Roland Eihe
    26.02.2020 11:23

    Bulls*it jebkuram var nomainī, protams ja to prot un nav līki pirksti😁

    Krotow
    26.02.2020 14:57
    Reply to  Roland Eihe

    Var, taču pret sliktu kabeļu spraudņu kvalitāti tas nelīdzēs. Xiaomi ar saviem “vienreizējiem” spraudņiem piemēram.

    spriidiic
    26.02.2020 13:42

    Kā jau tika teikts , aķi var nomainīt jebkuram . Vajag pareizus štrumentus , zināt kā to dara un netrīcošas rokas . P.S. Lūdzu , nelietosim ,,atgriezt,, rakstot ! Sāksim ar virsrakstiem . Tāds pabāls aizguvums no krievu valodas .

    Krotow
    26.02.2020 14:55

    Nāksies arī atvadīties no superplāniem telefoniem. Tas gan nebūtu briesmīgi. Taču bateriju nodalījumus gan prasās hermētiskus vismaz IP68 līmenim.

    Einis
    26.02.2020 17:32
    Reply to  Krotow

    Kā tieši “maināms” vai “nemaināms” aķis attiecas uz telefona biezumu?

    Kaut gan man plānums neinteresē, jo telefonu bez vāciņa tāpat nenēsāju. Ir tur spogulis aizmugurē vai nav. Vāciņš vajadzīga štelle.

    Kristaps Ķēdis
    27.02.2020 00:34
    Reply to  Krotow

    Kā darba kolēģei šovakar minēju, ka IP68 standarts telefonam būtu jau kā obligāta prasība, jo, mazums, kas gadās. Labi – ekrāni jau daudzmaz kritienus spēj pārdzīvot, taču mitrums joprojām daudziem [vied-]tālruņiem ir kā arhileja papēdis.

    nemirstīgais Ahillejs
    27.02.2020 08:47

    Mans papēdis?!?

    Reklāma