Web Analytics
More
    Reklāma

    Firefox tīmekļa pārlūkam ir jau 15 gadi

    Jaunākie raksti

    Visi zina Firefox tīmekļa pārlūku, ja arī ikdienā to neizmanto. 9. novembrī Firefox svinēja savu 15. dzimšanas dienu, bet Firefox sākumi meklējami vēl pamatīgu laika sprīdi pirms 2004. gada.

    Firefox varētu uzskatīt par Netscape Navigator pēcteci, jo Firefox tapis uz Netscape Navigator atvērtā pirmkoda pamata. Netscape Navigator tika radīts 1994. gadā. Jau tuvākas saknes Firefox ir ar 2002. gadā iznākušo Phoenix projektu, kas arī 2004. gadā pārtapa par Firefox 1.0.

    Reklāma

    Firefox tika radīts, lai sacenstos ar jau tobrīd briesmīgo Microsoft Internet Explorer 6, piedāvājot ātrāku darbību, drošību un arī iespēju uzstādīt dažādus paplašinājumus. Pirmajos deviņos mēnešos Firefox tika lejupielādēts 60 miljonus reižu.

    Firefox var uzskatīt par gandrīz pēdējo tīmekļa pārlūku, kura pamatā netiek izmantots Google izstrādātais Chromium dzinis. Chromium šobrīd darbina Opera, Microsoft Edge, Brave, Vivaldi, Yandex un neskaitāmus citus tīmekļa pārlūkus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Oskars
    11.11.2019 16:23

    Joprojam uzticigs Firefox lietotajs telefona gan datora, nenemot vera, ja sistema ir MacOS, vai iOS tad safari. Gan vizuali, gan darbiba labaks ir Firefox. Ja Android sistema Chrome parlukam tiks iespejots izmantot extensions uBlock origin utml, tad ari meginasu palietot Chrome.

    Reklāma