Web Analytics
More
    Reklāma

    Vairums Android antivīrusu ir nekam nederīgi mēsli

    Jaunākie raksti

    Austrijā bāzētais antivīrusu testēšanas uzņēmums AV-Comparatives ir iztestējis 250 Android platformai veidotas antivīrusu lietotnes un publicējis diezgan skarbus secinājumus. Tikai 80 lietotnes noteica vairāk par 30% testā iekļautās ļaunatūras. Tātad, vairāk nekā divas trešdaļas no visām Android antivīrusu programmām ir absolūti nederīgas.

    Testēšanas laikā AV-Comparatives inženieri izmantoja reālas Android ierīces un ar tām veica 2000 pagājušā gada populārāko ļaunatūru lejupielādi no interneta un instalāciju.

    Reklāma

    Interesanti, ka liela daļa testēto antivīrusu nemaz neveic nekādu lietotņu skenēšanu, bet darbojas tikai pēc sarakstu principa. Proti, ja lietotne ir “labo” lietotņu sarakstā, tad to var laist cauri, bet ja nav, tad to jāatzīst par ļaunatūru. Šāda pieeja ir absolūti neprecīza un var radīt situācijas, kad ļaunatūra tiek palaista, kā arī nobloķēt labas lietotnes, ja tās nav iekļautas attiecīgajā sarakstā.

    Testētāji arī atklāja, ka eksistē vesels lērums ļoti līdzīga paskata antivīrusu, kas, acīmredzot, izmanto vienu un to pašu tehnisko risinājumu un minimāli atšķiras tikai ar dizainu. Šajās lietotnēs ir iekļautas arī reklāmas. Tiesa, visas šīs lietotnes ir no nezināmiem autoriem un ar aizdomīgiem nosaukumiem.

    Tikai 23 antivīrusi, kuru starpā ir arī visi populārie drošības risinājumu ražotāji, spēja izpildīt testus ar 100% precizitāti un nepieļaut kļūdas.

    Šie antivīrusi izpildīja testu uz 100%

    Tomēr šis pētījums liek aizdomāties vai šāda programmatūra vispār ir vajadzīga uz mūsu telefoniem un planšetdatoriem. Es personīgi uzskatu, ka tas ir absolūti lieki, ja vien neizturies vieglprātīgi pret savu drošību un nemēdz uzstādīt tīmeklī sagrābstītas lietotnes. Lielākā daļa populāro lietotņu, kas ir publicētas Google Play lietotņu veikalā ir drošas un problēmas neradīs. Google gan ik pa laikam atklāj pa saujai negodprātīgu lietotņu, tomēr tās parasti nav nekādas labi zināmas un plaši izmantotas lietotnes.

    Vai tu uz sava Android telefona/planšetdatora darbini antivīrusu? Kāpēc?

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    14 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    And-so
    16.03.2019 15:14

    McAfee ar 100%, wow, tas ir pārsteigums. Man vienmēr McAfee pats ir licies kā vīruss, dēļ tā, cik sneaky tas cenšas tikt pievienots un kāds čakars ir to dabūt nost. Jeb šis produkts ir ar līdzīgu nosaukumu un no citas firmas ?

    16.03.2019 16:48

    Nopirku lētāko Prestigio telefonu, lai lietotu kā hotspot, un tur jau tukšā telefonā bija kaut kādi mēsli, kas pasi instalēja spēles, kas ēda datus tāpēc nācās meklēt antivīrusu programmas, ar ko tās iznīdēt

    16.03.2019 17:48

    AVG un Kaserspky vienlaicīgi ne uzreiz, bet beigās palīdzēja

    Krotow
    18.03.2019 00:57

    Izskatās pazīstami. Abiem draugu ģimenes bērniem ir Alcatel A5 LED, kur pēc pēdējās oficiālās sistēmas atjaunošanas dzimtās pulksteņa un kalkulatora aplikācijas sāka vilkt reklāmas. Un dzimtā failu pārlūka aplikācija ir Clean Master tipa spama fabrika kubā, kur beigās nebija variantu kā šo aplikāciju apturēt un nobloķēt. Atinstalēt diemžēl neizdodas jo sistēmas aplikācija un root pieeja šim aparātam vēl nav atrasta.

    Nesen pie draugiem atklāju vēl vienu spama rādīšanas metodi – caur Chrome pārlūka Push paziņojumiem, ja tos netīšām atļauj adresei, no kuras velk reklāmas. Antivīrusi šo sviestu neķer. Labā ziņa – pietiek Chrome paziņojumu uzstādījumos izmest ārā atļaujas nepazīstamām adresēm un iztīrīt kešu.

    16.03.2019 22:06

    Nu manam Mate 10 Pro pēc noklusējuma standartā jau ir Avast.

    KasparsB
    16.03.2019 22:34

    izskatās, ka visiem huawei ir iebūvētais Avast risinājums, arī manam p10 lite.

    Emka953
    16.03.2019 22:47

    Manam Sony pēc noklusējuma ir AVG. Godīgi sakot kautkā baigi neuztracos , lai jau stāv.

    Andrejs
    17.03.2019 09:55

    Turu Bitdefender free. Gadījumam,ja pārlūkā nejauši atvērtu nepareizu vietni. Darbojas autopilotā,akumulatoram saudzīgs.

    17.03.2019 11:26

    Jau krietnu laiku esmu atteicies no jebkādām antivīrusu programmām datorā un nekad nav bijusi telefonā. Lielākoties jau ikdienas lietotājam adware krīt uz nerviem, ja instalējot nenoņem ķekšus.
    Antivīrusu nepieciešamība ir dažu uzņēmēju izdomāts naudas slaukšanas veids un lieliski zināms, ka jauniem, īstiem vīrusiem antivīruss ir kā skudra, kas stājusies pretī zilonim.

    Arnys Inc™
    18.03.2019 10:12

    par šo jāpiekrīt, ja reiz esam tik glupi un spiežam tik “tālāk” un piekrītam visam neizlasot kas tur teikts, tad arī labākais antivīruss nebūs glābējs :)

    Krotow
    17.03.2019 19:34

    Pēdējos gados skatoties uz aplikāciju ar nosaukumu “antivīruss” piedāvājumu, radusies stabila pārliecība par šo aplikāciju radītāju vēlmi pelnīt ar reklāmām piedāvājot tukšu gaisu. Gaidu, kad starptautiskajā likumdošanā pieņems uzlabotus krāpniecisku darbību apkarošanas likumus, uz kuriem balstoties, šādu aplikāciju radītājus varēs sodīt, neatkarīgi no tā, kurā pasaules malā kroplēni slēpjas.

    Arnys Inc™
    18.03.2019 10:10

    Parasti neuztraucos par vīrusiem, bet ja tiek paņemts kāds nezināma vārda ķīnietis, uzlieku malwarebytes un šis tas atklājas, jo, ja nenoņem laicīgi, pēc kāda laika reklāmu paziņojumi lec pārāk bieži un verot visu pēc kārtas. Bet jāsaka, ka bieži vien šādos gadījumos bez root piekļuves nevar neko padarīt neatkarīgi cik labs tas antivīrus.

    Xigs
    18.03.2019 21:53

    Pārstāju gadus 5 sponsorēt tos liekēžus anti-vīristus. Labi konfigurēts Microtik un šad tad pasekojot log ar iebūvēto win10 defender viss ko vajag mājas lietotājam. Folija cepurīšu biedriem un p00rn mīļiem protams šie produkti būs aktuāli mūžam..
    P.S.
    Tā kā daudzus gadus esmu samsung lietotājs ne reizi nav gadījies ko norau., Samsungos ir izcila macaffe bāzētā iebūvētā drošības sistēma(atsevišķi nopērkama par iespaidīgu abonēšanas maksu), optimizēta samsung produktiem!

    Reklāma