Web Analytics
More
    Reklāma

    ASUS BRT-AC828 – ieskats biznesam paredzētā maršrutētāja iespējās

    Jaunākie raksti

    Kas tad īsti ir biznesa lietotājam paredzēts maršrutētājs? Mūsdienās ir visai sarežģīti nospraust robežu starp mājas lietotājam paredzētu maršrutētāju un biznesa klientiem piedāvājamu ierīci. ASUS BRT-AC828 nepārprotami tiek reklamēts kā biznesa klientiem paredzēts maršrutētājs. ASUS BRT-AC828 sabalansēta veiktspēja, biznesam svarīgs iespēju klāsts un ikdienas pielietojums. ASUS BRT-AC828 spējis saglabāt vienkāršu maršrutētāja iestatīšanu, kas ir būtiska mazā biznesa īpašniekiem.

    ASUS BRT-AC828 programmatūra ir iespaidīga, tā piedāvā ierasto ASUS maršrutētāju saskarni ar pāris niansēm, kas ir tiešām svarīgas biznesa klientiem. Maršrutētājs turpina izmantot ASUS izstrādātu viedierīču lietotni, kas redzēta arī privātiem lietotājiem paredzētos maršrutētājos.

    Reklāma

    ASUS BRT-AC828 piedāvā Dual WAN pieslēgvietas (līdz teorētiskiem 2 Gbps) – varēsi vienlaikus izmantot divu interneta sakaru nodrošinātāju sniegtos pakalpojumus. ASUS BRT-AC828 var pievienot arī 4G USB mobilo datu modemu, lai internetu nodrošinātu izbraukuma tirdzniecībā.

    Tehniskā specifikācija

    • Procesors: 1.7 GHz, divi kodoli
    • RAM: 512 MB
    • Antenas: 4 x 4 MIMO (2.4 GHz 4 x 4, 5 GHz 4 x 4), ASUS AiRadar
    • Pieslēgvietas: 2 x RJ45 WAN, 8 x Gigabit LAN, 2 x USB 3.0, 3G/ 4G modema pievienošana (papildiespēja), M.2 SSD
    • Izmantotie savienojumu standarti: IEEE 802.11a, IEEE 802.11b, IEEE 802.11g, IEEE 802.11n, IEEE 802.11ac, IPv4, IPv6
    • LED indikatori: Power, WAN, LAN, Wireless, WPS
    • Izmēri un svars: 200 x 300 x 49.5 mm, aptuveni 950 g
    • Papildus: AiProtection Trend Micro aizsardzība
    • Cena: ap 400 eiro

    Izskats un uzbūve

    ASUS BRT-AC828 ir gana liela izmēra maršrutētājs, tas gan pamatīgi piekāpjas iepriekš apskatīto geimeru maršrutētāju priekšā, tomēr vēl arvien ASUS BRT-AC828 uzskatāms par pamatīga izmēra tīkla iekārtu. Un nav nekāds brīnums – ASUS BRT-AC828 ir veselas astoņas LAN pieslēgvietas, tāpat ierīces aizmugurē novietotas divas WAN pieslēgvietas.

    Antenu forma atgādina ASUS ROG Rapture GT-AC5300 spēlēm paredzētā maršrutētāja antenas, tikai ASUS BRT-AC828 nav tik izteikti masīvas. Ļoti patika, ka ASUS BRT-AC828 antenas ir pietiekami stingri fiksējamas noteiktās pozīcijās, tās būs visai grūti netīšām izkustināt no savām vietām.

    Ja apgāzīsi ASUS BRT-AC828 kājām gaisā, skatam atklāsies M.2 SSD pieslēgvieta, kas paslēpta aiz nelielā nosegvāka. M.2 SSD atmiņas ievietošana pārvērš ASUS BRT-AC828 par vienkāršu NAS tipa tīkla disku. Tādējādi varēsi visam nelielajam ofisam nodrošināt pietiekami ātru un lētu iespēju dalīties ar datiem, kas, manuprāt, ir ideāls risinājums, jo nenāksies pirkt atsevišķu NAS ierīci. ASUS BRT-AC828 atbalsta Samba protokolu, pie datiem varēs tikt klāt no Windows un Mac datoriem.

    ASUS BRT-AC828 var aplaimot ar papildu datu krātuvēm, jo maršrutētājam ir arī divas USB 3.0 pieslēgvietas. USB 3.0 kopēšanas ātrumi nav tie dižākie, sasniedzot aptuveni 30 MB/s gan nolasīšanai, gan ierakstīšanai. Mājas lietotāji šādas iespējas varētu nenovērtēt, bet nelielā ofisā NAS tipa ierīce noteikti noderēs.

    Iespēju klāsts

    Pamatīgāka izmēra ofisam noderēs iespēja ASUS BRT-AC828 ievietot serveru skapī. Papildus klāt nopērkamas alumīnija sliedes, lai ASUS BRT-AC828 būtu ērtāk nostiprināms serveru skapī.

    Tīmeklī atradu informāciju, ka ASUS BRT-AC828 veiksmīgi aizvietojis nopietnu Cisco tīkla tehniku gana lielā birojā. Ar pieslēgtiem nedaudz vairāk par 100 klientiem ASUS BRT-AC828 ticis ideāli galā, procesors noslodze sasniegusi knapus 20%. Tiek pieļauts, ka ASUS BRT-AC828 tiks galā arī ar 250 pieslēgtām klientu ierīcēm. Arī RAM atmiņa visu laiku bijusi tikai līdz 50% aizņemta.

    Es kā mājas lietotājs ar diviem viedtālruņiem, vienu datoru un mazu NAS kastīti nemaz nespēju pietuvoties kaut cik redzamai ASUS BRT-AC828 noslodzei.

    Mazie uzņēmumi noteikti novērtēs iespēju piedāvāt klientiem iespēju piekļūt bezvadu tīmeklim uzgaidāmajā telpā. Viesu wireless hotspot tiek nodrošināta iespēja pāradresēt bezvadu ierīci uzreiz uz specifisku tīmekļa lapu. Piemēram, varēsi norādīt sava mazā biznesa Facebook lapu vai kādu citu mājaslapu.

    Viesiem paredzētais wireless hotspot, protams, ir pilnībā nodalīts no pārējā tīkla, tam nav pieejas ne M.2 SSD, ne pievienotajām USB 3.0 ierīcēm, ne citām iekšējā tīkla ierīcēm. Patīkami, ka viesu bezvadu tīmekļa pieejas izveide ir vien dažu klikšķu attālumā.

    ASUS BRT-AC828 iekļauta AiProtection aizsardzība. AiProtection nozīmē, ka maršrutētājs neļaus piekļūt vietnēm, kurās ir kāda ļaunatūra vai datu/paroļu zagšanas un izvilināšanas iespēja. Ja gadījumā kāda tīkla ierīce ir inficēta, AiProtection tai liedz pieeju tīklam.

    ASUS BRT-AC828 iebūvēts VPN Server un VPN klients ar PPTP, OpenVPN un IPSec VPN protokoliem. VPN noderēs, ja vēlēsies savienot vienotā tīklā divus ofisus, kas atrodas dažādās vietās. ASUS BRT-AC828 lietotājiem VPN iespējas izmantošana ir bez maksas.

    ASUS BRT-AC828 pavada iespējām bagāta viedierīču lietotne, un arī tīmekļa pārlūka saskarnē varēsi iegūt ļoti plašu informāciju par maršrutētāju, pievienotajām ierīcēm un iestatījumiem. Izmēģināšanas laikā nācās konstatēt, ka tīmekļa pārlūka saskarne ir nedaudz lēnīga, bet tā pildīja visas iespējas bez citām problēmām. Pirmreizējā iestatīšana ir ātra un nesagādās problēmas nevienam – atliek vien ievadīt maršrutētāja administratora paroli un izvēlēties Wi-Fi paroli. Iestatījumu saskarne ir ar ļoti plašām iespējām, viss noformēts pietiekami saprotami arī iesācējam, kas ir pamatīgs pluss. Pavisam sabojāt maršrutētāja darbību (lai to nāktos piespiedu kārtā atiestatīt) īsti nevarēsi, tad būs ļoti jāpacenšas.

    ASUS BRT-AC828 var pievienot arī 3G/4G mobilo datu USB modemu, padarot maršrutētāju par universālo kareivi, ja nav pieejams civilizēts internets, nobrucis esošais pieslēgums vai vēlies ASUS BRT-AC828 izmantot izbraukuma tirdzniecības vietās. Cik palasīju ASUS atbalsta lapā, tad Latvijā neviens mobilo sakaru operatoru piedāvātais 4G USB puļķis netiek atbalstīts, bet gan jau ir iespējams piemeklēt no garā saraksta kādu ierīci, ko ASUS BRT-AC828 sapratīs.

    Ātrdarbība

    ASUS BRT-AC828 ir saderīgs ar AC2600 Wave 2 specifikāciju, kas nodrošina ļoti pieņemamus datu pārraides ātrumus bezvadu tīklā. ASUS BRT-AC828 gan nav ātrākais redzētais maršrutētājs, bet tāpat būtu jāsaprot, ka maksimālos datu pārraides ātrumus bezvadu tīklā var nodrošināt tikai ar pilnībā saderīgām ierīcēm ideālos apstākļos. Protams, biznesa lietotājiem nav vienlaikus jāstraumē divdesmit 4K filmas, biznesa lietotājus vairāk interesē stabilitāte un Wi-Fi pārklājums.

    Maršrutētājam ir MU-MIMO bezvadu datu pārraides tehnoloģija un adaptīva QoS tehnoloģija. QoS jeb Quality of Service, ir speciāli uzstādījumi, kuri ļauj noteikt interneta vajadzības atsevišķām funkcijām vai lietotājiem. Piemēram, ja ofisā kāds nepārtraukti noslogo Wi-Fi lejupielādējot datnes un neļaujot citiem strādāt, tad ar QoS palīdzību var ierobežot milzīgo datu pārraides cienītāja apetīti.

    ASUS BRT-AC828 darbina 1.7 GHz divu kodolu Qualcomm procesors kopā ar 512 MB RAM. Tikai ASUS ROG Rapture GT-AC5300 redzēts vēl dullāks Broadcom 1.8 GHz četru kodolu procesors ar 1024 MB RAM, kas varētu darbināt pieticīgu datoru.

    Nobeigumā

    Acīgāks vērotājs būs pamanījis, ka ASUS BRT-AC828 izlaists pirms pāris gadiem. Patīkami, ka ASUS BRT-AC828 nav paspējis novecot, ASUS piedāvā veikt programmatūras atjauninājumus (te būtu jānorāda, ka programmatūras atjaunināšana nav ļoti ātrs process, bet ASUS tīkla produkti ar šo ir bēdīgi slaveni).

    ASUS BRT-AC828 ir pilntiesīgs biznesa klases tīkla produkts – tas izskatās atturīgi, piedāvā plašu iespēju klāstu un visu paveic bez aizturēm. Antenām ir mehānisms, kas tās stabili notur savā vietā, katrai no astoņām LAN pieslēgvietām ir savs LED indikators. Mūsdienās šāda maza, bet ļoti patīkama nianse ir tikai ļoti dārgās tīkla ierīcēs. Indikatori gan neatrodas tieši pie pieslēgvietas, bet uz ierīces priekšpuses blakus pārējiem indikatoriem.

    ASUS BRT-AC828 piedāvā ļoti labu, pat par izcilu dēvējamu Wi-Fi apraidi. Te gan jānorāda, ka Wi-Fi signāls ir arī no lietotāja ierīces jānogādā uz maršrutētāju, tāpēc, visticamāk, pudeles kakls šajā saziņā būs klēpjdatora vai viedtālruņa mazītiņā Wi-Fi anteniņa. ASUS BRT-AC828 spēj nosegt ar Wi-Fi signālu aptuveni 170 kvadrātmetru biroja telpas, kas lielākoties būs gana mazam birojam vai lielai mājai. Standarta divu un trīs istabu dzīvoklī tik dārgu ierīci diez vai ir jēga turēt.

    Lielākā mazo biznesu problēma būs augstā ASUS BRT-AC828 maršrutētāja cena. Ne katrs būs spējīgs atvēlēt 400 eiro maršrutētājam, ja 90% no mazā ofisa nepieciešamībām spēj apkalpot arī desmit reizes lētāki bezvadu maršrutētāji. Tas pats man tik mīļais MikroTik nodrošina līdzīgas iespējas ar visu viesiem paredzēto piekļuvi nodalītam Wi-Fi tīklam. Diemžēl ASUS ir tendence neieskatīties konkurentu piedāvātajās cenās, kas parasti uzskatāms par lielāko ASUS izstrādāto ierīču un aksesuāru mīnusu.

    ASUS BRT-AC828 pamatīgs pluss ir vienkāršotā maršrutētāja uzstādīšana un pārvaldīšana. Nebūs nepieciešams izsaukt IT čali, kura darbošanās izmaksātu vēl vismaz tikpat, cik maksā pats ASUS BRT-AC828. Man gan jāatzīst, ka tas pats MikroTik ir pēdējā aptuveni gada vai pusotra laikā novienkāršojis maršrutētāju iestatīšanu, lai tā būtu pa zobam arī vienkāršam lietotājam.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    38 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    02.11.2018 09:21

    Kurš konkrēti modelis jums ir?

    arcsin
    02.11.2018 10:14

    Pirmkārt, tam cilvēkam, kas Cisco tīkla iekārtas nomaina pret ASUS, tā kā vajadzētu turēties tālāk no tīkliem.
    Iekārta izskatās interesanta priekš SOHO vajadzībām, bet kā jau autors minēja, tā cena… Kas šobrīd tirgū šādai iekārtai ir tiešie konkurenti?

    02.11.2018 10:15
    Reply to  arcsin

    Tīri testam bija aizvietota Cisco iekārta, nevis uz mūžiem.

    02.11.2018 10:21
    Reply to  arcsin

    Par konkurenci ir grūti spriest, mums tomēr ļoti reti sanāk izmēģināt biznesa ierīces.

    Konkrēto rūteri redzu kā piekļuves punktu lielākā kafejnīcā, bet Latvijā parasti izmato to, ko Lattelecom iemet līdzi – kaut kādu nožēlojamu 2.4 GHz nīkuli.

    Par mazajiem ofisiem tiešām nemācēšu spriest. Katram ir savas ļoti specifiskas vajadzības.

    Reinis Rozitis
    03.11.2018 17:41
    Reply to  arcsin

    > Kas šobrīd tirgū šādai iekārtai ir tiešie konkurenti?

    Viens no variantiem Ubiquiti UniFi produkti.

    digitalk
    02.11.2018 10:59

    kas tā par slimīgu fantāziju, ka MT rūtera konfigurēšanai vajadzēs iztērēt vismaz 400 eiro?
    melot hiperbolizēt vajag ar mēru.

    02.11.2018 11:00
    Reply to  digitalk

    Viss pareizi.

    digitalk
    02.11.2018 11:04

    kas tieši pareizi? cena?

    02.11.2018 11:10
    Reply to  digitalk

    Tas, ka joprojām ir nepieciešamas divas augstākās izglītības un 100+ maga līmenis, lai varētu nokonfigurēt MT produktus. OK, tad der biznesos, jo tur tu algo kādu cipargalvu, kam nabagam ar tādām lietām ir jānodarbojas, bet mājas lietotājiem MT produkti nav aktuāli.

    digitalk
    02.11.2018 11:30

    skaidrs. turpini rakstīt muļķības, es atklanos.

    Janis Alksnis
    02.11.2018 11:35

    Kristap, Tu nedaudz nepārspīlē? Man pašam dažus gadus atpakaļ tā
    šķita, bet tad es pakāpeniski iepazinos ar MT tuvāk un tuvāk. Tad
    sapratu, ka tā funkcionalitāte, ko piedāvā MT ir vienkārši fantastiska
    un bieži vien nemaz ne tik sarežģīti konfigurējama.Iesaku pamēģināt
    jaunākās versijas MT android aplikāciju, kas piedāvā svarīgākās lietas
    uzreiz sākuma ekrānā.

    02.11.2018 11:35
    Reply to  Janis Alksnis

    Viņi ir tikuši līdz Android aplikācijai? :O

    02.11.2018 12:09

    MT pirms kāda gada ieviesa arī prātā vājajiem paredzētu konfigurācijas sadaļu – tajā iebaksta Wi-Fi nosaukumu, paroli un aidā. Caur to var ieslēgt arī viesa pieeju.

    02.11.2018 11:56
    Reply to  Janis Alksnis

    Jauks stāsts. Bet vai Tu savas sūri kārtās zinības par MT bez maksas vai par niecīgu maksu dalīsi apkārt? Diez vai…

    02.11.2018 12:14

    Mājas lietotājs par 10 € nopērk TP-Link, iesprauž vadu, iemet kaktā un aizmirst.

    Kurwinskis
    03.11.2018 23:32

    Neko nevar iemst kaktā un aizmirst. TP-linkiem jāliek DD-WRT un jākonfigurē, tāpāt kā jebkuri citi routeri. TP-linki ir labi dzelži, bet tā viņu firmware ir funkcionāla kā govs kleķene ar RJ45 portu.

    09.11.2018 18:49
    Reply to  Kurwinskis

    Parastam mājas lietotājam? Iespraud vadu, uzliec WiFi nosaukumu un paroli. That’s it. Neko vairāk nevajag.

    Pa 10+ gadiem man ir vienu reizi vajadzējis portu noforwardēt, bet tas jau ir advanced figņa, nevis parastam userim.

    digitalk
    09.11.2018 20:18

    kopš MT quick config sadaļā ir ielicis UPnP ķeksi, vidusmēra mājas lietotājam toč neko nevajag. tas pats attiecas uz vidusmēra SOHO, kuram bonusā ir ieviests wifi guest network.

    Pumba
    09.11.2018 13:00

    Restartē ik pa laikam.

    digitalk
    09.11.2018 15:06
    Reply to  Pumba

    to Sadales Tīkls nohandlē ;)

    arcsin
    02.11.2018 13:18

    Vairs sen jau tā nav patiesība par MT un ierindas lietotājiem (un attiecīgi to nelielajām vēlmēm). Es domāju, to saprot visi, ka no 400 EUR cenas, vismaz pusi sastāda tas krāsainais un, manuprāt, bezjēdzīgi izkrāšņotais GUI, līdzīgi kā ar RGB datorkomponentēs (atšķirība tikai tāda, ka tos pļerdakus vismaz ikdienā var arī redzēt), jo kā jau iepriekš minēja, tad tehniskās iespējas šim ASUS ir krietni mazākas kā 70 EUR vērtam MT.
    Manuprāt, sanāktu pat labs eksperiments Kursoram ar to MT konfigurēšanu – var to paveikt ierindas pilsonis vai nē.

    02.11.2018 13:20
    Reply to  arcsin

    Es jau atbildēju. Nevar.

    arcsin
    02.11.2018 13:37

    Nu jā, skarbi. Visā pasaulē var, Latvijā nevar. Laikam jau tāpēc Mikrotik ir tur, kur ir – ar lielu atrāvienu veiksmīgākais/straujāk augušais uzņēmums valstī.

    02.11.2018 13:46
    Reply to  arcsin

    Pirmkārt, ar Latvijas biznesa vidi šim uzņēmumam nav gandrīz nekāda sakara. Tāpēc arī tas salīdzinājums par atrāvieniem un pieaugšanu nav īsti vietā. Otrkārt, es runāju par vienu konkrētu MT produktu aspektu, kam ir diezgan mazs sakars ar uzņēmuma produktu tieši mērķauditoriju. Ja tomēr gribas runāt par MT biznesa pusi, tad, manuprāt, tur viss ir vienkārši. MT ražo cenas ziņā pieejamus un tehniski iespējām bagātus produktus un pirmā (daļēji arī otrā) aspekta dēļ var pievērt acis uz to trūkumiem. Vienkārši nevajag akli domāt, ka MT ir labākie jomas produkti un ar tiem galā tiks visi.

    arcsin
    02.11.2018 14:31

    Nav īsti vietā salīdzinājums jo? Vai tad viņiem ir kāda īpaša pozīcija valstī, attiecībā uz eksportu? Cik zinu, tad nav. Bet nu šis jau ir offtopiks par Mikrotik.

    02.11.2018 11:54
    Reply to  digitalk

    Nevajag visu tik burtiski uztvert. Bet diez vai mūsdienās kāds par piecīti nāks un čakarēsies.

    Usinss
    03.11.2018 10:25

    Jebkurā gadījumā tikai MT. Level4 licensi un aidā. Mazam uzņēmumam pietiek. Tālāk, MT bija gļuks ar drošību, bet to var ātri izlabot un ja nebiji noņēmis pirmos factory ugunsnūra iestatījumiem, viss bija bumbās kā arī vajag liegt pieejas admin userim piekļuvi no ārpasaules. Samaini detaļu to inbox portu un dzīvo laimīgs. Konfigurēt mikrotik nav vajadzīgas divas augstākās, pietiek ar pamatskolā iemācīto lasīšanas prasmi.
    P.S.- Mikrotik ir tas LV produkts, kuru nav kauns piedāvāt kaut vai tikai tāpēc ka ražots Latvijā un ir jāatbalsta vietējie. Šis tiešām ir kvalitatīvs produkts. Tā jau sen ir mūsu “Nokia”

    03.11.2018 10:49
    Reply to  Usinss

    Nav kauns piedāvāt, tas gan. Noteiktos gadījumos.

    Trmplis bļed
    03.11.2018 14:53

    Tikpat noderīgs kā tie debīliķi youtubē ar savu unboxing. Klauns un nejēga pažvankstēja par 400€ sūdu.

    Kurwa
    03.11.2018 14:55

    A samaksāt datorpecam bija pa skopu? Labāk samaksāt saviem ķīnas tautiešiem, un ākstīties. Hipteri bļeģ.

    Reinis Rozitis
    03.11.2018 16:46
    Reply to  Kurwa

    Kaut kā jocīgi lasīt šādus komentārus – cilvēks reāli apraksta savu pieredzi un pamatotus argumentus par savu izvēli un viņam kaut kādi “speciālisti” brauc par to virsū. – Nu nav MT īpaši draudzīgs parastam gala lietotājam (ne winboxā, ne web interfeisā) un SOHO gadījumā tas ir būtiski. Par to, ka shellā ir iespējams izdarīt krietni vairāk neviens (iespējams) nestrīdas. – MT produkti dažos izpildījumos ir savdabīgi (cik nu nācies saskarties). Piemēram, no savas pieredzes – kādreiz skatījos uz SXT LTE – it kā no malas interesanta ierīce, bet tad iedziļinoties (palasot N lapu garas foruma sarakstes), līdzīgi kā augstāk minētajā piemēra (par 5ghz), trūkst, manuprāt, būtiskas lietas, proti, wifi nav, bet tāpat lte interfeisam passthrough nav un nebūs (jo izmantotais čips neatbalsta), kas savukārt “out of the box” darbojas gandrīz katrā otrajā ķīniešu pļurzulī. – Attiecībā par speciālista algošanu – ieteiktu paskatīties MT announcements forumu par firmwaru jaunumiem – rēali jābūt cilvēkam, kas tam seko un ar to nodarbojas ( protams nenozīmē, ka tai paša Asus gadījumā tas nebūtu jādara). Mūsdienās IT sfērā jau sen aparatūras cena neko nenosaka – pretēji lai kaut ko optimizētu vai uzlabotu programmatūrā vienkāršāk un lētāk ir piegrūzt vairāk “dzelžus” nekā maksāt par cilvēkresursiem, kas… Read more »

    Kurwinskis
    03.11.2018 23:29
    Reply to  Reinis Rozitis

    Nokonfigurēt Mikrotiku ir 10minūtes! Izrubī liekos servisus, noņem liekās pakas, sataisa normālus DHCP/DNS settingus un piemeklē brīvu wireless kanālu. Tātad vairāk par 20€ tas nemaksā.
    Specialistam būs vienalga vai tas ir TP-links vai Asus vai Mikrotik. Specialists sakonfigurēs gan DD-WRT, gan OpenWRT, gan RrouterOS, gan pFsense.
    Un nevajag dirst ka nevar atrast. Neesmu nekad redzējis nevienu sludinājumu. Visi grib tikai pirkt un par darbu nemaksāt. Un kad pašiem prātiņš pa īsu tad vaino aparatūru. Trimpļi.

    Reinis Rozitis
    03.11.2018 23:54
    Reply to  Kurwinskis

    Cisco ASA konfigurēt arī ir 10 min, bet par to nav komentārs (ne pirmais (manuprāt), ne arī mans) ..

    > Un nevajag dirst ka nevar atrast. Neesmu nekad redzējis nevienu sludinājumu.

    Nu tikai jāsaka – karogs Jums rokā un sākt piedāvāt ~20 euro speciālista pēc izsaukuma pakalpojumus :)
    (t.i. es nestrīdos par to vai tāda vai šāda tehniskā pakalpojuma izmaksas ir adekvātas vai no gaisa rautas (tāpat var brīnīties par logu šķidruma pieliešanas vai servisa lampiņas “programmēšanas” izmaksām pie autorizēta auto dīlera), bet kamēr neviens ar kaut kādu veselīgu konkurenci (vai dempingu) nodarboties negrib tikmēr gala lietotājs risina savas problēmas pēc savas sapratnes un iespējām.

    p.s. ja nu kas, linkedinā diezgan regulāri darba piedāvājumi tīkla inženieriem ..

    Perdwinskis
    05.11.2018 12:48
    Reply to  Kurwinskis

    Izskatās ka tu, un tavi neiznēsātie vecāki, jau esat ieekonomējuši izmaksas.
    Neproti latviski pāris vārdus uzrakstīt. Tu kroplis neiznēsātais!
    Aiztaisi savu pļūtekli, vai arī es to izdarīšu tavā vietā!

    Kurwinskis
    03.11.2018 23:49

    Starp citu, tikko vienā tādā 400€ mēslā ielogojos.
    Ar to pašu 4 gadus veco exploitu kas bija RT-N12/16/56/hvz.
    Šitos mēslus var pirkt tikai pilnīgi idioti. Pa 400€ sanāk Unifi 3pack, switch un vai nu kaukāds RB750 pēctecis, vai pat miniITX ar pFsense. Un vel litriņam, lai nav garlaicīgi konfigurēt. Un gan pārklājums gan caurlaidība bezvadam būs daudz lielāka par to Asus sūdu. Pie tam nopērkot Asus, pastāv iespēja dabūt tādu ar alvas kļecku starp antenes dzīslu un ekrānu.

    digitalk
    04.11.2018 05:59
    Reply to  Kurwinskis

    džīz, tu nu gan esi toksisks trollis…

    Kurwinskis
    05.11.2018 12:53
    Reply to  digitalk

    Tas ir tavs tehniskais viedoklis? Tu, sīkais mauķeles un sētnieka izmetni.

    digitalk
    05.11.2018 13:07
    Reply to  Kurwinskis

    ja tev dildo vairs neturas pakaļā, tad vajag to nomainīt uz piemērotāku, lielāku izmēru, nevis izgāzt savu neapmierinātību bezjēdzīgos komentāros.

    Reklāma