Web Analytics
More
    Reklāma

    IP adrese nav pietiekama pirāta identificēšanai!

    Jaunākie raksti

    Lai arī šāda veida ziņas no ASV mums ir maz saistošas, tomēr der zināt, ka ASV tiesu sistēma uzskata IP adresi par nepietiekamu pierādījumu, lai personu varētu saistīt ar pirātismu. Tātad nav iespējams pierādīt, kura tieši persona būtu jāsauc pie atbildības, ja arī tiek konstatēts, ka no konkrētas IP adreses veikta kāda nelikumīga darbība.

    Tiesvedība tika uzsākta vēl 2016. gadā, kur filmas The Cobbler radītāji vēlējās no personas piedzīt naudu par nelegāli ielādētu filmu. Persona nebija savu Wi-Fi tīmekļa savienojumu nekā slēgusi, kas arī ļāvis kādam citam pieslēgties pie Wi-Fi un ielādēt filmu.

    Reklāma

    Tiesa lēmusi, ka autortiesību turētājam ir jāpiedāvā papildus pierādījumus, kas filmas lejupielādi tieši saista ar personu, jo viena pati IP adrese nav pietiekams pierādījums. Nav arī iespējams pierādīt, kurš kurā laikā bija pieslēdzies pie Wi-Fi. Tāpat tiesa lēma, ka autortiesību turētājam konkrētajā gadījumā jāsedz 17 000 dolāri, ko atbildētājs iztērējis par advokāta algošanu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Valdis
    03.09.2018 11:21

    Tāpat kā auto ar konkrētu numuru nav pietiekams pierādījums, ka kāda persona ir vainojama ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumā.

    03.09.2018 13:44

    Vai Latvijas tiesu sistēmā IP adrese ir pietiekams pierādījums? Pēc lasītā liekas, ka ar to pietiek vairumā gadījumu un var izsprukt tikai tad, ja ir labi advokāti.

    Skābene
    03.09.2018 16:20
    Reply to  AndrisB

    Tiesa sver un vērtē pierādījumus pēc savas iekšējās pārliecības! Vienā gadījumā var pietikt, citā nē. Viss atkarīgs no tiesneša, vai ir paēdis, vai atpūties, vai ģimenes dzīvē viss kārtībā un vai viņš vispār saprot, kas ir ip adrse! :)

    Reklāma